24/2/14

How great leaders inspire action


16/2/14

George Logothetis, CEO of the Libra Group, speaks at THI's inaugural banquet.


George Logothetis delivers opening remarks at The Concordia Summit 2013


Περι της κομματοσκυλικής διαχείρισης - το παράδειγμα του παλιού νοσοκομείου Ρόδου


Το παλιό νοσοκομείο της Ρόδου ήταν ένα κόσμημα γιά την πόλη, χτισμένο από τους Ιταλούς, που εξυπηρέτησε τις ανάγκες της Δωδεκανήσου γιά πολλές δεκαετίες.Βρίσκεται μέσα στην πόλη της Ρόδου.
Κάποια στιγμή, δεν ξέρω ακριβώς πότε, με το επιχείρημα ότι το νοσοκομείο δεν μπορούσε πλέον ν΄ανταποκριθεί στις ανάγκες της Δωδεκανήσου,χτίστηκε ένα νέο νοσοκομείο-τερατούργημα εξώ από την πόλη.
Ασχέτως αν το νέο νοσοκομείο ήταν αναγκαίο η όχι, αυτό που έχει σημασία, είναι πώς οι κομματοσκυλικές δυνάμεις χρησιμοποίησαν-αξιοποίησαν τον χώρο του παλιού νοσοκομείου.Είναι απλό.Παράτησαν το κτίριο και τα έπιπλα που περιείχε στην μοίρα τους, όπως κάνουν από τότε που διοικούν την χώρα γιά όλη την δημόσια περιουσία.Αλλωστε μήπως το κτίριο ήταν δικό τους γιά να ασχοληθούν;Μήπως τους ανέθεσε κανείς την ευθύνη διαχείρισης του κτιρίου;Οι κομματοσκυλικές δυνάμεις ανέλαβαν πρίν από 40 χρόνια την διαχείριση της χώρας γιά να την λεηλατήσουν.Οταν το προιόν της λεηλασίας δεν έφτανε,άρχισαν να δανείζονται εν ονόματι της χώρας μέχρι να την οδηγήσουν στην χρεοκοπία.
Γιατί να προσπαθήσουν να αξιοποιήσουν το κτίριο των χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων και των δεκάδεων στρεμμάτων στο κέντρο της πόλης που είχαν με τόσο κόπο φτιάξει οι κατακτητές;Γιατί να χρησιμοποιήσουν τα έπιπλα του παλιού νοσοκομείου στο νέο νοσοκομείο αφού μπορούσαν με δάνειο που θα πληρώσουν οι αγέννητοι ν΄αγοράσουν νέα έπιπλα και με το αζημίωτο;
Αλλωστε μήπως τους έβαλαν χέρι και οι πολίτες της πόλης;Αδιαφορούν οι πάντες.
Eτσι οι κομματοσκυλικές δυνάμεις παράτησαν το κτίριο στην μοίρα του.Αρχισε το πλιάτσικο.Σήμερα είναι ένα εγκατελειμμένος χώρος που χρησιμοποιείται από πρεζόνια, και άλλους.
Θα περίμενε κανείς ότι έστω μετά το 2010 που η χώρα τέθηκε υπό διεθνή οικονομικό έλεγχο και έχασε την εθνική της κυριαρχία, κάποιοι(ΤΑΙΠΕΔ,...) θα είχαν σκεφτεί πώς θα μπορούσε να αξιοποιηθεί αυτό το ακίνητο των εκατομμυρίων ευρώ.Κι ' όμως τίποτα δεν έγινε. Πρίν από μερικούς μήνες ο υπουργός υγείας Α. Γεωργιάδης επισκέφτηκε το νησί, και πρός τιμή του, επισκέφτηκε και το παλιό νοσοκομείο γιά να διαπιστώσει ένα χάλι που ούτε στην Αφρική δεν θα μπορούσε να διανοηθεί ότι υπάρχει., όπως φαίνεται από τον παρακάτω σύνδεσμο.
Αυτή είναι η Ελλάδα όπως την κατάντησαν οι κομματοσκυλικές δυνάμεις.Και ο διεθνής οικονομικός έλεγχος δεν μπορεί ακόμα να συλλάβει, το μέγεθος της λεηλασίας και της κακοδιαχείρισης, αλλιώς θα είχε ήδη συμπεριλάβει το ακίνητο στα πρός πώληση πάγια του Δημοσίου.
http://www.iatropedia.gr/articles/read/4642

Fab Labs : συμπλέγματα γνώσης και τεχνολογίας- Δημήτρης Παπαλεξόπουλος Αρχιτέκτονας, Καθ. Ε.Μ.Π


http://www.ntua.gr/archtech/forum/dplxs%20iekem%20fablab%20teliko%20002.pdf

15/2/14

File:Byzantine Empire animated2.gif


http://en.wikipedia.org/wiki/File:Byzantine_Empire_animated2.gif

You Won't Recognize Sochi In These Old Photos


http://linkis.com/huff.to/rDMky
Related Posts with Thumbnails