22/11/13

Σωτήρη Δημόπουλου: Κύπρος: κουσούρια και ξένα λάβαρα


Η Ελλάδα είναι μιά παρακμιακή χώρα.Αυτό το γνωρίζουν όλοι ανα την υφήλιο, ακόμα και οι έλληνες πολίτες πλέον.
Πριν την ελληνική κρίση που δημιουργήθηκε από τις συστηματικές προσπάθειες της κομματοκρατίας επι 40 χρόνια,κανένας ανα την υφήλιο δεν μπορούσε να φανταστεί ότι υπάρχει κράτος που δεν γνωρίζει πόσους υπαλλήλους απασχολεί.
Πριν από την ελληνική κρίση, κανείς ανα την υφήλιο δεν μπορούσε να φανταστεί ότι υπάρχει κράτος που ελέγχεται απόλυτα από την μαφία, μέσω εγκληματικών οργανώσεων που παρουσιάζονται ως πολιτικά κόμματα.
Πρίν από την ελληνική κρίση κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί ότι υπάρχει κράτος που ζεί εις βάρος των παιδιών του και των αγέννητων.
Πριν από την ελληνική κρίση, κανείς ανά την υφήλιο δεν μπορούσε να φανταστεί ότι υπάρχει σε κάποια χώρα σιδηροδρομική εταιρία τα έσοδα της οποίας καλύπτουν το πολύ το 10% των εξόδων της, η ότι υπάρχει μουσείο όπως το αρχαιολογικό μουσείο της Τρίπολης που έχει έσοδα από εισιτήρια 12 ευρώ τον μήνα και απασχολεί 5 εργαζόμενους.
Πρίν από την ελληνική κρίση,κανείς ανά την υφήλιο δεν θα μπορούσε να φανταστεί ότι υπάρχει δημόσιος υπάλληλος που διέπραξε ανθρωποκτονία, καταδικάστηκε, και είναι στην φυλακή από το 2009, και όμως έπαιρνε τον μισθό του μέχρι και τον Οκτώβριο του 2013.
Ολα αυτά και πολλές χιλιάδες άλλα απίστευτα πράγματα έχουν καταγραφεί στον παγκόσμιο τύπο τα τελευταία 5 χρόνια, και πλέον όλοι κατανόησαν γιατί αυτή η χώρα έχει χρεοκωπήσει.
Αυτό όμως που δεν έχει καταλάβει κανείς ανά την υφήλιο,είναι ότι η χώρα μας δεν βγάζει από τα σχολεία της και τα πανεπιστήμια της σκεπτόμενους ανθρώπους,αλλά παπαγάλους.Δεν έχει καταλάβει κανείς ακόμα ανά την υφήλιο ότι δεν υπάρχουν πλέον παρά ελάχιστοι διανοούμενοι σ΄αυτή την χώρα.Και μιά χώρα που δεν έχει διανοούμενους δεν μπορεί να έχει και δημοσιογράφους η αρθρογράφους κάποιου επιπέδου.Σ΄αυτό το πλαίσιο μπορώ μόνο να κατανοήσω έννοιες όπως "η ρευστότητα τους έθνους" στην οποία γίνεται αναφορά στο κείμενο που ακολουθεί.
Τι ρευστότητα του έθνους, τι νωθρότητα του πνεύματος θα μπορούσε να πεί κανείς.
http://koutroulis-spyros.blogspot.gr/2013/11/blog-post_13.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails