9/4/08

Ο ΣΗΜΙΤΗΣ, Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ(Ο ΝΕΩΤΕΡΟΣ ) ΚΑΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Στην προηγούμενη ανάρτηση μου, σχετική με τους αγνοουμένους της Κύπρου, παρουσίασα το βίντεο με το τραγούδι ΚΑΡΤΕΡΟΥΜΕΝ.
Το τραγούδι αυτό, όπως και οποιαδήποτε άλλη κοινωνική εκδήλωση αναφορικά με ένα πολιτικό θέμα, έχει σκοπό να εκφράσει το κοινωνικό συναίσθημα, και να αφυπνίσει την κοινωνία.Είναι η κοινωνική έκφραση του συναισθήματος, με ευχή για πολιτική δράση.Δεν είναι όμως Πολιτική δράση.

Η Πολιτική δράση-ενέργεια, δεν μπορεί να βασίζεται στο συναίσθημα,Βασίζεται, η θά πρεπε να βασίζεται στην Λογική.Ολοι άλλωστε γκωρίζουμε την έκφραση Η Πολιτική είναι η τέχνη του εφικτού, η την έκφραση - το να κυβερνάς είναι η τέχνη του να προβλέπεις.

Καθώς σκέπτομαι την πολιτική πορεία αυτού του τόπου τα τελευταία χρόνια, αναπόφευκτα συγκρίνω την περίοδο που κυβερνούσε ο Σημίτης με την περίοδο που κυβερνά ο Καραμανλής ο νεώτερος.Και φυσικά την κρίνω με τον δικό μου τρόπο σκέψης, δηλαδή με τον τρόπο σκέψης ενός φιλελεύθερου πολίτη (θα έρθει η στιγμή που θα αναλύσω τι εννοώ με τον όρο φιλελεύθερος ), δηλαδή ενός πολίτη που δεν είναι ούτε υπέρ της Νέας Δημοκρατίας ούτε υπέρ του Πασόκ.

Στην αναπόφευκτη αυτή σύγκριση, καταλήγω στο συμπέρασμα ότι ο Σημίτης
-έβαλε την Κύπρο στην Ευρωπαική Ενωση,
-έβαλε την Ελλάδα στο Ευρώ.

Δεν μπορώ να καταγράψω,διότι δεν θυμάμαι ( η μου διαφεύγει) τι το σημαντικό έκανε ο Καραμανλής ο νεώτερος τα τέσσερα χρόνια που διοικεί τον τόπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails