Απο αυτό το ιστολόγιο, προσπαθώ να τεκμηριώσω και να πείσω ότι ο ελληνικός σύγχρονος κόσμος, έχοντας αποπέμψει εδώ και μερικές δεκαετίες την λογική ως εργαλείο επεξεργασίας των δεδομένων για την επίλυση των προβλημάτων και την πολιτιστική δημιουργία, αποκόβεται στην ουσία απο την παράδοση του και τις ρίζες του, και σέρνεται σταδιακά αλλά σταθερά προς την τελική πολιτιστική παρακμή του.Προσπαθώ επίσης (και θα προσπαθώ ) να πείσω ότι η πορεία αυτή είναι ακόμα αντιστρέψιμη.
Την ίδια στιγμή που ο σύγχρονος ελληνικός κόσμος αποκόβεται απο την λογική, και άρα απο το κύριο χαρακτηριστικό της πολιτιστικής του παράδοσης, προβάλλει την πολιτιστική του κληρονομιά και δίνει μάχες για το όνομα της Μακεδονίας! Ζούμε δηλαδή μιά σκηνή απόλυτου παραλογισμού.
Η σκηνή αυτή μου θυμίζει ένα διάλογο που διάβασα πρίν πολλά χρόνια,μεταξύ ενός γάλλου δημοσιογράφου και ενός μεγάλου γάλλου διανοούμενου ( του Raymond Aron ).Ο διάλογος αυτός έλαβε χώρα δύο με τρία χρόνια περίπου μετά την επανάσταση στην Κούβα
-ερώτηση (δημοσιογράφου ) : Ο Φιντέλ Κάστρο ανακοινώνοντας τους επαναστατικούς στόχους της κυβέρνησης του, δήλωσε ότι πρώτος επαναστατικός στόχος είναι να αυξηθεί η παραγωγή ζάχαρης και να φτάσει σε ποσότητα, στο 60% της προ επανάστασης παραγωγής.
Ποιά η άποψη σας ?
-απάντηση διανούμενου : έτσι όπως μου το περιγράφετε, με την δική μου λογική, είτε είναι λανθασμένη η προτεραιότητα του επαναστατικού στόχου, είτε κακώς έγινε η επανάσταση.
Διότι αν η προτεραιότητα του επαναστατικού στόχου είναι ορθή, τότε ο Φ. Κάστρο ουσιαστικά θα πρέπει να έχει αποδεχθεί ότι κακώς έγινε η επανάσταση.Αν η επανάσταση καλώς έγινε, τότε η προτεραιότητα του επαναστατικού στόχου είναι λανθασμένη.Και τα δύο δεν μπορούν να είναι ορθά.
(η ερώτηση και η απάντηση δεν είναι λέξη προς λέξη μετάφραση, αλλά η ουσία που συγκράτησα απο αυτό τον διάλογο).
Η μη ορθολογική σκέψη που έχει επιβληθεί στον ελληνικό κόσμο τις τελευταίες δεκαετίες, έχει και άλλες συνέπειες.
Σήμερα θα αναφερθώ πολύ σύντομα σε μιά απο αυτές, που είναι το μίσος και τα ανθελληνικά αισθήματα που καλλιεργεί συστηματικά ο σύγχρονος ελληνικός κόσμος στους λοιπούς λαούς, λόγω του παράλογου τρόπου σκέψης των ηγετών του.
-πρώτο παράδειγμα : μέχρι και το 1980, οι λαοί της Ευρώπης είχαν φιλικά αισθήματα για τον ελληνικό κόσμο(αρχαία ελλάδα, ο δεύτερος παγκόσμιος πόλεμος, η χούντα,....).Μετά το 1983-84, οι λαοί της Ευρώπης ανέπτυξαν αν όχι ανθελληνικά αισθήματα, πάντως αδιάφορα για την Ελλάδα αισθήματα.Τι είχε μεσολαβήσει? Οι πολιτικές του Πασόκ εκείνης της εποχής.Ενώ δηλαδή οι Λαοί της Ευρώπης πίστευαν ότι μας είχανε κάνει χάρη να μπούμε στην τότε ΕΟΚ, ενώ η ελληνική οικονομία δεν ήταν έτοιμη, έβλεπαν την Ελλάδα να ζητά και τα ρέστα, και να προβάλλει αξιώσεις η να βάζει βέτο σε αποφάσεις που δεν κατανοούσαν οι Ευρωπαίοι με κριτήριο την λογική.Αυτό που έκανε το νερό να ξεχυλίσει, ήταν η απόφαση της Ελλάδας, να βάλει βέτο αν θυμάμαι καλά σε απόφαση για επιβολή κυρώσεων στην δικτατορική κυβέρνηση του Γιαρουζέλσκι στην τότε κομμουνιστική Πολωνία.
Μιά χώρα δηλαδή(η Ελλάδα ) που υπέστη δικτατορία, και για την οποία οι Ευρωπαικοί Λαοί είχαν κάνει ότι μπορούσαν για να βοηθήσουν τον λαό της, ερχόταν 10 χρόνια μετά, και εναντιωνόταν στην επιβολή κυρώσεων εναντίον μιάς άλλης δικτατορίας! Οι Λαοί της Ευρώπης με την δική τους λογική δεν μπορούσαν να το κατανοήσουν, και εξοργίστηκαν με τους Ελληνες.Χρειάστηκαν πάρα πολλά χρόνια, για να ξεχαστεί εν μέρει ο παραλογισμός των ελλήνων πολιτικών ηγετών, και φυσικά η Ελλάδα πλήρωσε πολύ ακριβά τις αποφάσεις των ηγετών της.
-δεύτερο παράδειγμα : το μίσος του λαού των Σκοπίων σήμερα για τους Ελληνες (είχα εξηγήσει σε προηγούμενη ανάρτηση μου τους λόγους).
Θα μπορούσα να αναφέρω δεκάδες παραδείγματα.
Η έλλειψη λογικής κρίσης που χαρακτηρίζει τον ελληνικό κόσμο τις τελευταίες δεκαετίες, είναι ο χειρότερος εχθρός του κόσμου αυτού.
Οταν το κατανοήσουμε αυτό, και το γιατρέψουμε, θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε και δευτερευούσης σημασίας απειλές, όπως η Τουρκική.
Γερμανία: "Μαύρο" το 2025 για τους επιχειρηματίες
-
Σε χαμηλά πενταετίας υποχωρεί τον Δεκέμβριο ο Δείκτης Επιχειρηματικής
Εμπιστοσύνης του Ινστιτούτου IfO. Για "χρόνια ασθένεια της γερμανικής
οικονομίας" μιλ...
Πριν από 6 δευτερόλεπτα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου