Δεν είχα, και δεν έχω σκοπό, σ αυτό το ιστολόγιο, να εκφράζω την άποψη μου και να αντιδρώ, με βάση την επικαιρότητα.Πρέπει όμως και πάλι να το κάνω.
Σκοπός του ιστολογίου, το έχω ξαναγράψει, είναι να βάλω σε μιά τάξη καταγράφοντας τες, τις σκέψεις μου σχετικά με τον Ελληνικό Πολιτισμό και το μέλλον του, και αφού καταλήξω σε κάποια συμπεράσματα, να προτείνω τις πολιτικές που απαιτούνται, ωστε ο Ελληνικός Κόσμος να συνεχίσει να παράγει πολιτισμό, και να συνεχίσει να συνεισφέρει ουσιαστικά στον παγκόσμιο πολιτισμό.Το ιστολόγιο είναι κατά συνέπεια κατά βάση πολιτικό, και εξ ανάγκης, προκειμένου να τεκμηριωθούν οι πολιτικές προτάσεις, μελετά,καταγράφει, αναλύει τα πολιτιστικά δεδομένα.Και επειδή, απο την άλλη πλευρά, είμαι άνθρωπος της πρακτικής επίλυσης προβλημάτων στην καθημερινή μου ζωή, θέτω εξ αρχής ένα πλαίσιο που πρέπει να διέπει αυτό τον προβληματισμό
-παράλληλα με την καταγραφή των προβλημάτων(πολιτικά, πολιτιστικά ) που εντοπίζω στα πλαίσια του προβληματισμού μου, πρέπει να προβληματιστώ και να προβληματίσω με τα τρέχοντα θέματα που απασχολούν τον Ελληνικό Κόσμο, διότι πρίν απο οποιαδήποτε προσπάθεια για το μέλλον, πρέπει να περισώσουμε ( η να προσπαθήσουμε), ότι μπορούμε απο το παρόν. Εξ ου και οι αναρτήσεις μου σχετικές με την οικονομία, Το Σκοπιανό, κλπ..... καθώς και η χρήση της λέξης επιβίωσης στο τίτλο του ιστολογίου.
-ο προβληματισμός αυτός θα διέπεται απο την λογική κρίση , μακριά απο ιδεολογίες και δεδομένες αλήθειες .
-τέλος έθεσα απο την αρχή ένα αξίωμα με την φιλοσοφική έννοια του όρου, στον προβληματισμό μου : η χρήση της λογικής σκέψης απο τους Ελληνες είναι προυπόθεση τόσο για την πολιτιστική επιβίωση, όσο και για την πολιτιστική δημιουργία του Ελληνικού Κόσμου.
Μετά απ αυτή την μεγάλη εισαγωγή που θεώρησα αναγκαία, θα ήθελα να κάνω ένα σύντομο σχόλιο για τα γεγονότα στο Βουκουρέστι όπως αυτά μεταδίδονται τουλάχιστον, απο τα μέσα ενημέρωσης.
ΘΕΤΙΚΑ
-Δεν επιβεβαιώθηκε ο φόβος που εξέφρασα στην τελευταία ανάρτηση μου, σύμφωνα με τον οποίο θα βρισκόταν μιά ψευτο-λύση για το Μακεδονικό για τα μάτια του κόσμου, καθώς και η πρόβλεψη μου ότι θα μετακυλιόταν με τον τρόπο αυτό, το μακεδονικό πρόβλημα στις επόμενες γεννιές.Τουλάχιστον προς το παρόν.
Αυτό είναι ευχάριστο και πρέπει να το τονίσω.
-Δεν βρέθηκε μόνη της η χώρα μας.Ευχάριστο κι αυτό, αν και κατά βάθος, αυτό έγινε κατά την γνώμη μου απο φιλοφροσύνη, και προκειμένου να καταπιεί πιό εύκολα η Ελλάδα το χάπι την επόμενη φορά.
-Δόθηκε ένα μήνυμα στο κρατίδιο των Σκοπίων, ότι κάτι θα πρέπει να κάνει μέχρι την επόμενη Σύνοδο.Είναι σημαντικό κι αυτό, όχι ως προς την ουσία, αλλά ίσως περιορίσει κάποιες υπερβολές του, και μειώσει κάπως την αλαζονεία του.
-θα μπορούσαν τα Σκόπια, προκειμένου να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ, να προβάλλουν ότι συμφωνούν με μιά ονομασία που είναι αποδεκτή και απο την Ελλάδα, και μολις ολοκληρωθεί η ένταξη τους στο ΝΑΤΟ και την Ευρωπαική Ενωση, να αλλάξουν και πάλι το όνομα τους, αφαιρώντας πλέον οριστικά απο την Ελλάδα, την οποιαδήποτε δυνατότητα παρέμβασης.
Μιά χώρα, να το θυμίσουμε, μπαίνει μέν σ ένα διεθνή οργανισμό μ ένα όνομα, δεν βγαίνει όμως απ αυτόν τον οργανισμό, επειδή αποφασίζει να αλλάξει το όνομα της ( το δικαιώμα αυτό είναι καθαρά της κάθε χώρας).Παραδείγματα στις διεθνείς σχέσεις υπάρχουν πάρα πολλά.
Δεν καταγράφηκε μέχρι τώρα τέτοια πρόθεση των Σκοπίων.Τουλάχιστον προς το παρόν.
Σημαντικό κι αυτό, και πρέπει να καταγραφεί στα θετικά για την Ελλάδα, άσχετα άν δεν οφείλεται σε ενέργειες της κυβέρνησης μας.
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
-άρχισε και πάλι η σπατάλη διπλωματικών πόρων.
-δεν λυθηκε το πρόβλημα.
-δημιουργήθηκε και πάλι ένα μίσος για την Ελλάδα στο Λαό αυτού του κρατιδίου.
-Η Ελλάδα, έδωσε και πάλι την αίσθηση στην παγκόσμια κοινότητα, ότι το πρόβλημα είναι το όνομα.Λες και άν λυνόταν το θέμα του ονόματος, θα λυνόταν και το πρόβλημα του αλλυτρωτισμού.Ετσι, γιά ακόμα μιά φορά, έδωσε την αίσθηση στον κόσμο, ότι η Ελλάδα αγωνίζεται για κάτι που είναι άνευ σημασίας.
ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ
Η Ελλάδα δεν έχει ξεκαθαρίσει τι επιδιώκει, και με ποιά μέσα θα εξασφαλίσει αυτό που θα επιδιώξει.Πιστεύει ίσως αφελώς, ότι τα Σκόπια θα κάνουν πίσω τώρα, μετά το βέτο, και θα συνεργαστούν με την Ελλάδα ώστε να βρεθεί λύση σε όλα τα θέματα της διένεξης.
Η δική μου άποψη, είναι ότι δεν θα κάνουν πίσω.Θα λάβουν μέτρα εναντίον της Ελλάδας ως αντίποινα.Αν κάνουν πίσω, θα είναι απλά ένας τακτικός ελιγμός υπο την πίεση των μεγάλων χωρών.Δεν θα κάνουν πίσω, διότι δεν μπορούν να κάνουν πίσω.Ο λαός αυτός, διδάχθηκε για τόσα χρόνια αυτά που πιστεύει, και προβάλλει εναντίον της Ελλάδας.Πιστεύει ειλικρινά αυτά που προβάλλει.Είναι σαν να ζητούσαμε απο αυτό τον λαό ν αυτοκτονήσει.Γιατί να το κάνει ?
Ακόμα κι αν μιά μέρα βρισκόταν ένας συμβιβασμός για το όνομα, οι διεκδικήσεις εναντίον της Ελλάδας θα συνεχιστούν.
Ο μόνος αποτελεσματικός τρόπος να κατοχυρωθούν τα ελληνικά δικαιώματα, και να αμυνθεί η Ελλάδα απο τους μελλοντικούς κινδύνους, είναι όπως το έχω τονίσει κι άλλες φορές, να δημιουργηθεί ένα μικρό ελληνικό μακεδονικό κράτος (ας πούμε η μισή πόλη της Θεσσαλονίκης ), να αναγνωριστεί διεθνώς, και να αντιστρέψει τον αλλυτρωτισμό (οφθαλμός αντί οφθαλμού ), κι αυτό, μέχρι ο λαός της γειτονικής χώρας, να ωριμάσει πολιτικά και εθνικά, να συμβιώσει αρμονικά με τους Αλβανούς αυτής της χώρας, και να λειτουργήσει πλέον ώς πολιτισμένο κράτος.
Αυτά λέει η δική μου λογική.Και η Ελλάδα πρέπει, στον δογματισμό και τον εθνικισμό του γειτονικού λαού, να αντιδράσει έξυπνα, δηλαδή λογικά.Αυτή νομίζω είναι η συνταγή της επιτυχίας σ αυτή την διαμάχη.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου