11/5/12

" Α. ΣΑΜΑΡΑΣ - Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΟΔΗΓΗΣΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΧΑΟΣ" - 10/5/2012

Στο  σύνδεσμο που ακολουθεί, ο  Βέλγος δημοσιογράφος Ζαν Κατρεμέρ που αρθρογραφεί στην γαλλική εφημερίδα Liberation, εκφράζει την άποψη ότι η εμμονή του Σαμαρά γιά πρόωρες εκλογές οδήγησε την χώρα στην ακυβερνησία και στο πολιτικό χάος.
Τον συγκεκριμμένο ιστότοπο παρακολουθώ πολύ συχνά,όχι τόσο γιά τις απόψεις του δημοσιογράφου τις οποίες θεωρώ μετριότατες, αλλά γιά την εμμονή του να επιλέγει θέματα ελληνικού ενδιαφέροντος, και προ πάντων γιά τις εκατοντάδες σχόλια των αναγνωστών του μέσω των οποίων προσπαθώ να κατανοήσω τον παλμό των γαλλόφωνων γιά την ελληνική κρίση.

Στην συγκεκριμμένη όμως περίπτωση του Σαμαρά, δεν μπορώ να διαφωνήσω με τον Βέλγο δημοσιογράφο.Ο Σαμαράς αποδείχθηκε μοιραίος γιά το κόμμα που τον εξέλεξε, αφού κατά την περίοδο που το ΠΑΣΟΚ σήκωσε το κυρίως βάρος του μνημονίου, κατάφερε να μειώσει ην εκλογική δύναμη του κόμματος του, που ασκούσε καθήκοντα αντιπολίτευσης κατά 50%.!Αυτό όμως δεν με απασχολεί ιδιαίτερα.Στους αναξιοπρεπείς ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας που εξέλεξαν γιά αρχηγό του κόμματος τους τον άνθρωπο που έριξε τη νόμιμα εκλεγμένη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας πρίν από 20 χρόνια και παρέδωσε την εξουσία στο Πασοκ, αξίζει αυτός ο αρχηγός και αυτό το εκλογικό αποτέλεσμα γιά το κόμμα τους.
Ομως, ο Σαμαράς αποδείχθηκε μοιραίος και γιά την χώρα, αφού την οδήγησε σε εκλογές γνωρίζοντας ότι υπήρχε  ο κίνδυνος της ακυβερνησίας, και ανέλαβε αυτόν τον κίνδυνο.Εκανε ότι μπορούσε γιά να σαμποτάρει την κυβέρνηση Παπαδήμου, δηλαδή την νόμιμη ελληνική κυβέρνηση, εν μέσω μιάς τόσο βαθιάς κρίσης.
Ευτυχώς γιά την χώρα, η κομματοκρατία είναι πλέον παρελθόν.Ο Σαμαράς δεν μπορεί πλέον να κάνει κακό στην χώρα.Οτι κακό μπόρεσε να κάνει, το  έκανε.Από εδώ και στο εξής ο Σαμαράς είναι πλέον πρόβλημα μόνο γιά την Νέα Δημοκρατία.Ειτε το κόμμα τον κρατά ως αρχηγό και πλέον το αναμενόμενο ποσοστό της Ν.Δ. στις προσεχείς εκλογές θα πλησιάσει τα ποσοστά της Πολιτικής Ανοιξης, είτε τον εκπαραθυρώνει, και το εκλογικό αποτέλεσμα της Ν.Δ. θα σταθεροποιηθεί στο 18%.Προσωπικά, θα προτιμούσα να κρατήσει η Ν.Δ. ως αρχηγό τον Σαμαρά ώστε να σβήσει από τον εκλογικό χάρτη το συντομότερο δυνατόν η κομματοκρατία, δηλαδή το καρκίνωμα της χώρας.

http://bruxelles.blogs.liberation.fr/coulisses/2012/05/antonis-samaras-lhomme-qui-a-fait-sombrer-la-gr%C3%A8ce-dans-le-chaos.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails