5/5/12

"Μη διστάσετε να κάνετε αυτό που η καρδιά σας υποδεικνύει. Κάντε το σωστό. Ψηφίστε σοβαρά και όλα θα πάνε καλά." - 30/4/2012



"ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΦΙΛΟΙ ΚΑΙ ΦΙΛΕΣ,

Αγαπητοί φίλοι και φίλες,
Δεν θα ασχολιόμουν πια με την πολιτική, δεν θα εξακολουθούσα να αγωνίζομαι, αν δεν είχα πίστη στο τι πραγματικά σημαίνει Ελλάδα και στο τι μπορούμε να κάνουμε εμείς οι Έλληνες.
Πιστεύω ακλόνητα στις τεράστιες συλλογικές δυνατότητες των Ελλήνων και του απανταχού Ελληνισμού και γι' αυτό εξοργίζομαι, όταν διαπιστώνω με πόση επιπολαιότητα, με πόση αμεριμνησία αδικούμε μόνοι μας τον εαυτό μας.
Όταν ιδρύσαμε τη Δράση πριν τρία χρόνια, δήλωσα ότι η κύρια αποστολή μου θα είναι η αναζήτηση νέων σωστών ανθρώπων - που δεν έχουν προηγουμένως μολυνθεί από την κομματική ζωή - για να δημιουργηθεί η μαγιά του καινούργιου πολιτικού σκηνικού. Είμαστε στα μισά του δρόμου.
Πολλοί σχολιάζουν την ηλικία μου. Είμαι 72 ετών. Με καθησυχάζει όμως η σκέψη ότι πολλά τεράστια πολιτικά επιτεύγματα οφείλονται σε πολιτικούς μεγάλης ηλικίας με τους οποίους ίσως να έχω ένα κοινό παρονομαστή: αγωνίζομαι για όσα πιστεύω με το σθένος και το όραμα ενός νέου. Με εμπνέετε εσείς που πιστεύετε στις δυνάμεις σας, που θέλετε να έχουμε μια Ελλάδα που να μας κάνει περήφανους.
Διαβάστε τι λέμε, τι προτείνουμε για τα πραγματικά προβλήματα και διαβάστε ποιοι είμαστε εμείς οι άνθρωποι της Δράσης και της Φιλελεύθερης Συμμαχίας.
Δείξτε εμπιστοσύνη στον εαυτό σας. Είμαι βέβαιος ότι γνωρίζετε τι είναι το σωστό. Μη διστάσετε να κάνετε αυτό που η καρδιά σας υποδεικνύει. Κάντε το σωστό. Ψηφίστε σοβαρά και όλα θα πάνε καλά.

Στέφανος Μάνος

Στέφανος Μάνος"

  πηγή - www.drassi.gr

 Δύσκολη η επιλογή  πολιτικού φορέα για τις επόμενες εκλογές, γιά πολλούς Ελληνες.Ενας στους τρείς ψηφοφόρους δεν έχει ακόμα αποφασίσει αν θα ψηφίσει και ποιόν.Ενας από αυτούς είμαι και εγώ.
Οι υπόλοιποι έλληνες φαίνεται ότι έχουν αποφασίσει τι θα ψηφίσουν, με βάση διάφορα κριτήρια, όπως
- την ευρωπαική η μή πορεία της χώρας 
-το μνημόνιο η  τον αγώνα  εναντίον του μνημονίου
-την παραμονή   η   μη, της  χώρας  στο ευρώ
-την  πληρωμή η μη του χρέους που δημιούργησε η κομματοκρατια
-την  ιδεολογική  πλάνη
-την ανάγκη να κυβερνηθει  η χώρα μετα τις εκλογές
-εύκολες λύσεις που θα μας επιτρέψουν να λύσουμε τα προβλήματα μας σε μιά μέρα όπως να εξορύξουμε τα αποθέματα πετρελαίου που έχει η χώρα, να ζητήσουμε βοήθεια από την Ρωσία και την Κίνα  κλπ.....

Τα παραπάνω κριτήρια δεν  έπεισαν μέχρι στιγμής τουλάχιστον τους αναποφάσιστους όπως δεν έπεισαν και εμένα.Ετσι, οι αναποφάσιστοι πρέπει να αναπτύξουν ο καθένας γιά τον εαυτό του μιά μεθοδολογία που θα τους επιτρέψει να πάρούν την τελική τους απόφαση.

Δεν ξέρω τι θα κάνουν οι υπόλοιποι αναποφάσιστοι. Σε ότι με αφορά κατέληξα σταδιακά  στην παρακάτω προσέγγιση.


1 / η κομματοκρατία έχει καταρρεύσει.Η κατάρρευση δεν αντιστρέφεται, όποιο κι΄αν είναι το αποτέλεσμα των εκλογών.Η πλήρης κατάρρευση είναι απλά θέμα χρόνου, και είναι συνάρτηση του  πόσο γρήγορα θα προκύψει το νέο πολιτικό σκηνικό..Από την άλλη, η  ταχύτητα δημιουργίας του νέου πολιτικού σκηνικού είναι και συνάρτηση της ταχύτητας αποσύνθεσης   της  κομματοκρατίας.Κατά συνέπεια  ψήφο στην Ν.Δ,  στο ΠΑΣΟΚ, στον ΣΥΡΙΖΑ, στο ΚΚΕ, και στο ΛΑΟΣ δεν μπορώ να δώσω, διότι θα μείωνα την ταχύτητα αποσύνθεσης της κομματοκρατίας.Επιπλέον, δεν θα μπορούσα ούτως η αλλως να δώσω την ψήφο μου σ΄αυτά τα κόμματα, διότι οδήγησαν στην εκποίηση    της χώρας είτε μέσω των ενεργειών των στελεχών τους είτε μέσω της στήριξης λαικών αιτημάτων που οδηγούσαν στην εκποίηση.Ιδίως τα κόμματα της Αριστεράς, έκαναν ότι μπορούσαν γιά την εκποίηση της χώρας αρκεί να το ζητούσε ο λαός.Προσθέτω στα κόμματα της κομματοκρατίας το κόμμα της Μπακογιάννη και της Κατσέλη.

2/ Με  απασχόλησε αρκετά το ενδεχόμενο ακυβερνησίας από τις επιλογές μου.Ομως  και όταν είχαμε κυβέρνηση τα τελευταία δύο χρόνια, η κυβέρνηση  εφάρμοζε απλά τις αποφάσεις  των πιστωτών.Το ίδιο θα συμβεί και μετά τις εκλογές με την όποια κυβέρνηση υπηρεσιακή η μή.Αναλαμβάνω κατά συνέπεια την ευθύνη που μου αναλογεί  να βρεθεί  η χώρα μετά τις  εκλογές  με υπηρεσιακή κυβέρνηση.Τουλάχιστον  δεν θα μπορεί να ληφθεί  απόφαση ενάντια  στα  συμφέροντα  της  χώρας. Αλλωστε όταν μιά χώρα  οδηγείται σε οικονομική και κοινωνική κατάρρευση, η κατάρρευση του πολιτικού  συστήματος που  εκφράζεται με την ακυβερνησία, είναι αναπόφευκτη. Είναι ένα τίμημα που πρέπει επίσης  να πληρωθεί.

3/ Η αντιπαράθεση υπέρ και κατά του μνημονίου δεν έχει κανένα νόημα διότι απλούστατα το μνημόνιο δεν μπορεί να εφαρμοστεί.Χρησιμοποιείται από τους Ευρωπαίους  γιά να δικαιολογήσουν πρός τους λαούς τους τα  δάνεια που μας έδωσαν και προ πάντων, με το μνημόνιο κερδίζουν χρόνο.Κατά συνέπεια, τα κόμματα που προβάλλουν ως κύρια πολιτική τους το μνημόνιο η τον αντιμνημονιακό αγώνα, δεν θα πάρουν την ψήφο μου.Δεν μπορώ κατά συνέπεια να ψηφίσω τους Ανεξάρτητους Ελληνες.

4/ η ευρωζώνη θα καταρρεύσει.Ακόμα κι΄αν υπήρχε η βούληση  να διασωθεί, δεν υπάρχει πιά ο χρόνος.Οι αγορές είναι πολύ πιό γρήγορες στην λήψη αποφάσεων απ΄ότι οι ευρωπαικοί θεσμοί.Κατά συνέπεια η αντιπαράθεση υπέρ και κατά του ευρώ είναι πλασματική.Τι  θα κάνουν δηλαδή οι οπαδοί του  ευρώ αν αυτό , όπως εκτιμώ, καταρρεύσει:
Με αυτό το σκεπτικό, δεν πρόκειται να δώσω την ψήφο μου στα κόμματα που έχουν ως κύριο πολιτικό μήνυμα  την παραμονή στο ευρώ η την επιστροφή στη δραχμή.

5/ η διασφάλιση μέσω της ψήφου μας της ευρωπαικής  πορείας της χώρας, είναι μιά επιπλέον ψευδαίσθηση.Με   τις εγκληματικές ενέργειες της κομματοκρατίας επί 35 χρόνια, η ευρωπαική πορεία της χώρας είναι πλέον συνάρτηση των αποφάσεων των λαών της Ευρώπης, και όχι της ψήφου μας.Με αυτό το σκεπτικό, δεν πρόκειται να δώσω την ψήφο μου στα κόμματα που έχουν ως κύριο πολιτικό μήνυμα την υποτιθέμενη διασφάλιση  της ευρωπαικής  πορείας της χώρας.

6/Δεν πρόκειται να δώσω την ψήφο μου στην χρυσή αυγή γιά ευνόητους λόγους.Η Χρυσή Αυγή  ειναι δημιούργημα της κομματοκρατίας.Οταν το πολιτικό σύστημα δεν ακούει τους πολίτες ιδίως στα θέματα της μετανάστευσης  και της  ασφάλειας, οι πολίτες θα προσφύγουν στα άκρα.Ετσι γίνεται σε όλες τις χώρες της ευρώπης, έτσι γινόταν πάντα, και έτσι θα γίνεται και στο μέλλον.

7/Εξήγησα ανωτέρω τους λόγους για τους οποίους δεν μπορώ να ψηφίσω συγκεκριμμένα κόμματα  η απόψεις.Μένουν τώρα δύο κόμματα, η Δημοκρατική Αριστερά και η Δράση(τα υπόλοιπα μικρά κόμματα δεν τα γνωρίζω), τα οποία δεν με εκφράζουν απόλυτα, αλλά δεν μπορώ να τα απορρίψω.Εχουμε να κάνουμε με έντιμους πολιτικούς σχηματισμούς και με σοβαρούς ανθρώπους,Ετσι από τον μέχρι τώρα συλλογισμό μου, έχω τρεις επιλογές.Τον Κουβέλη, τον Μάνο, η να μήν πάω να ψηφίσω.

8/Τα κόμματα του Κουβέλη και του Μάνου δεν με εκφράζουν γιά τον εξής κυρίως λόγο.Τα κόμματα αυτά εκφράζουν συγκεκριμμένη ιδεολογία το καθένα.Εκφράζουν δηλαδή κάποια "πιστεύω", δηλαδή ηθικο-κανονιστικούς κανόνες συμπεριφοράς.Προσωπικά, έχω  εδώ και χρόνια απορρίψει  τις ιδεολογίες, ως κατασκευασμένες από ανθρώπους θεωρίες  που δεν μπορούν να συλλάβουν τις ιστορικές κατάστασεις.Δηλαδή, μπροστά σε ιστορικές καταστάσεις όπως η κρίση που βιώνει η χώρα εδώ  και δύο χρόνια, το τί θα ευχόμουν να γίνει δεν έχει καμμιά ιδιαίτερη σημασία.Χιλιάδες παράγοντες που δεν μπορει κάν  να συλλάβει ο ανθρώπινος νούς που κατασκεύασε την θεωρία, θα διαμορφώσουν τελικά μιά ιστορική κατάσταση που πρέπει ένας ηγέτης να διαχειριστεί.Αρα πρέπει να υπάρχει ένας ηγέτης.Επιπλέον, γιά την διαχείριση της κατάστασης, ο ηγέτης πρέπει να χρησιμοποιήσει την τέχνη της στρατηγικής, και όχι ιδεολογίες.

9/Η Χώρα δεν μπορεί πλέον να σωθεί.Είναι πολύ αργά.Τριάντα πέντε χρόνια λεηλασίας και βιασμού μιάς χώρας από την κομματοκρατία, είναι πάρα πολλά.Καμμιά χώρα δεν θα μπορούσε να το αντέξει όπως δεν μπορεί και η σημερινή Ελλάδα.Θα βιώσει υποχρεωτικά μιά μεγάλη τραγωδία.Δεν έχει νόημα κατά συνέπεια να ψηφίσω ένα κόμμα που θα σώσει την χώρα, διότι αυτό είναι πλέον ανέφικτο.Κατά συνέπεια η ψήφος μου αύριο δεν θα έχει κανένα πολιτικό νόημα η μήνυμα.Θα επιδιώξει απλά να επιβραβεύσει ηθικά κάποιους πολιτικούς που προσπάθησαν πολύ γιά το κοινό καλό, παρέμειναν πάντα έντιμοι, και είπαν πάντα την αλήθεια.Θα ήθελα να είχα δύο ψήφους γιά να επιβραβεύσω με την μία τον Φ. Κουβέλη και με την άλλη τον Σ. Μάνο.Εχω όμως μόνο μία ψήφο.Και αποφάσισα να την δώσω στον Σ. Μάνο διότι την χρειάζεται περισσότερο απ΄ότι ο Φ. Κουβέλης στις αυριανές εκλογές.









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails