27/4/20

le Plan d'ERDOGAN pour contrôler l'islam européen : Paranoïsation et Ott...

Στο ανωτέρω βίντεο, γνωστός γάλλος γεωστρατηγικός αναλυτής, περιγράφει το σχέδιο του Ερνογκάν γιά τον έλεγχο των μουσουλμάνων της Ευρώπης, το οποίο σε μεγάλο βαθμό έχει επιτευχθεί και με την ανοχή των ευρωπαικών κυβερνήσεων.Η ομιλία είναι στα γαλλικά, και δεν έχω χρόνο γιά να την μεταφράσω.Η παρουσίαση έγινε στις 20/2/2020 στο Παρίσι, και απ' ότι αναγράφεται, ήταν παρόντες ο Καμμένος,και ο Λιλλήκας από την Κύπρο.
Αυτό που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον ειδικά γιά τον ελληνισμό, είναι τα τελευταία δύο τρία λεπτά από αυτή την ομιλία.Ο αναλυτής, λέει ουσιαστικά, ότι γιά τον ίδιο, είναι περίπου δεδομένο ότι η Τουρκία θα επιτεθεί στην Ελλάδα κάποια στιγμή(εντός των επόμενων δύο ετών), για να κατακτήσει νησιά του Αιγαίου και την υπόλοιπη Κύπρο.Θεωρεί ότι ο Ερντογκάν, λειτουργεί βάσει σχεδίου.Κάνει ένα βήμα, μέχρι το επόμενο.Μόλις κάνει το βήμα και δεί ότι δεν υπάρχει αντίδραση, κάνει το επόμενο βήμα, κλπ...Ο αναλυτής,καταγγέλει το ΝΑΤΟ, και τις ευρωπαικές κυβερνήσεις ότι είναι θεατές.Και συβουεύει την Ελλάδα, να εξοπλιστεί όσο μπορεί περισσότερο, όσο γίνεται πιό γρήγορα, και μεταξύ άλλων λέει στην Ελλάδα, να παύσει να ακούει τους Δυτικούς, και να ενεργοποιήσει τους S300.
Περιγράφω, όχι λέξη πρός λέξη, αλλά αυτά που συγκράτησα.
Επειδή, παρακολουθώντας αυτόν τον αναλυτή εδώ και καιρό(και μάλιστα έχω ανταλλάξει και απόψεις μαζί του κατά την διάρκεια της κρίσης στον Εβρο), αλλά και πιστεύωντας ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει στρατηγική γιά την αντιμετώπιση της επιθετικής στάσης της Τουρκίας,πιστεύω και εγώ ότι δεν θα αποφύγουμε έναν πόλεμο με την Τουρκία στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα (μέχρι το 2022).
Μποεί να αποφευχθεί ένας πόλεμος;
Nομίζω ότι είναι πλέον αργά γιά να αποφευχθεί.Η Ελλάδα έκανε πίσω, υποχώρησε, υπερβολικά πολύ τα τελευταία χρόνια, ειδικά μετά το 2010.Ο Τσώρτσιλ, έλεγε :" Δεν πρέπει να γυρνάς την πλάτη σου σε έναν επαπειλούμενο κίνδυνο και να προσπαθείς να ξεφύγεις απ’ αυτόν. Αν το κάνεις, θα διπλασιάσεις τον κίνδυνο. Αλλά αν τον αντιμετωπίσεις εγκαίρως, θα τον μειώσεις στο μισό. Ποτέ μην τρέχεις να γλιτώσεις από κάτι. Ποτέ!"
Η Ελλάδα δεν είχε ποτέ έναν μεγάλο ηγέτη όπως τον Τσώρτσιλ.Το χειρότερο όμως είναι ότι δεν είχε ποτέ ούτε έναν ηγέτη μελετηρό που τουλάχιστον θα μπορούσε να καλύψει εν μέρει την δική του έλλειψη ηγετικής ικανότητας, αντλώντας/αντιγράφοντας/μαθαίνοντας από πραγματικούς ηγέτες.
Γιά να μήν είμαι όμως άδικός, πρέπει να πώ ότι αν αποφύγαμε τον πόλεμο το 1987, είναι επειδή είχαμε έναν ηγέτη.
Στρατηγική μπορεί να υπάρξει πάντα γιά μιά χώρα, ακόμα και υπό τις χειρότερες συνθήκες.Στρατηγική θα μπορούσε να υπάρξει έστω και τώρα.Τι να το κάνεις όμως.Η στρατηγική πρέπει να εφαρμοστεί από έναν ηγέτη που να την πιστεύει.Οταν όμως δεν έχεις ηγέτη, όλα είναι μάταια.
Ετσι οδηγηθήκαμε από την άγνοια και τον φόβο των ηγετών μας στην αναξιοπρέπεια γιά να αποφύγουμε έναν πόλεμο που είναι το πρώτο στάδιο, και θα οδηγηθούμε στον πόλεμο λογω της φοβίας και της αναξιοπρέπειας που δείξαμε, που είναι το δεύτερο και τελικό στάδιο.
Το μόνο θέμα που μένει τώρα κατά την γνώμη μου, είναι πότε ακριβώς μπορεί να γίνει η επίδειξη ισχύος από την Τουρκία, με ποιόν τρόπο, και πού θα αρχίσει.
Η Τουρκία αν έχει ακριβές σχέδιο, που έχει, θα κάνει την κίνηση (που θα απαιτήσει πλέον αναπόφευκτα ελληνική αντίδραση και άρα πόλεμο) την στιγμή που θα θεωρήσει ότι η Ελλάδα είναι σε μειονεκτική θέση.Ομως, επειδή ο Ερντογκάν είναι απρόβλεπτος και είναι τόσο σίγουρος γιά τον εαυτό του και τις δυνάμεις της Τουρκίας, θα κάνει την κίνηση μόλις βρεθεί σε πολύ δύσκολη θέση στο εσωτερικό, και πάντως το αργότερο,μέχρι τα τέλη του 2022(διότι θα θελήσει να δείξει ότι μπορεί να νικήσει και ο ίδιος τους Ελληνες, και να αποδομήσει πλέον πλήρως και τελειωτικά τον Ατατούρκ).
Η Ελλάδα, είμαι σίγουρος ότι δεν πιστεύει σ' αυτό το ενδεχόμενο, και δεν προετοιμάζεται έστω και τώρα.Πιστεύει ότι άλλες χώρες θα επέμβουν γιά να αποφευχθεί ένας πόλεμος.Οι γνωστές ελληνικές αερολογίες που δεν βασίζονται σε τίποτα.Αν έστω και τώρα αρχίσει να πιστεύει ότι θα οδηγηθούμε σε πόλεμο, το μόνο που θα μπορούσε να κάνει, είναι να πάρει την πρωτοβουλία των κινήσεων από την Τουρκία, ώστε να επιλέξει η ίδια, πού πώς και πότε θα δώσει τον αγώνα, όταν έρθει η αναπόφευκτη στιγμή.Δυστυχώς δεν το πιστεύω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails