31/10/12

Τα εγκαίνια του ερευνητικού κέντρου του Navarino Environmental Observatory (ΝΕΟ) - 31/10/2012


http://www.advertising.gr/Article/4548/Egkainiastike-to-NEO-sti-Messinia-/

Σέρκος Χαρουτουνιάν: Δεν αξιοποιούνται οι επενδυτικές δυνατότητες της έρευνας - 31/10/2012


http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=28055&subid=2&pubid=112942034

Φ. Μπαρουέν: Η Gr-exit θα έφερνε Fr-exit - 31/10/2012


http://www.tovima.gr/finance/article/?aid=481855

A life's journey towards freedom & creativity: Gazmend Kapllani at TEDxThessaloniki - 31/10/2012


30/10/12

Αποδοκίμασαν τον Γ. Παπανδρέου σε εστιατόριο του Βερολίνου - 29/10/2012


Έλληνες, μέλη της χρυσής αυγής υποθέτω, η εν δυνάμει ψηφοφόροι της, η πρώην ψηφοφόροι του πασόκ και σημερινοί υποστηρικτές του σύριζα η της χρυσής αυγής, αποδοκίμασαν τον γ. παπανδρέου σε εστιατόριο στο βερολίνο. Οπως πολλές φορές έχω γράψει σ΄αυτό το ιστολόγιο, ο γ. παπανδρέου , όπως και και τα λοιπά μέλη του κομματοσκυλλικού συστήματος διακυβέρνησης θα πρέπει κάποια στιγμή να δικαστούν, και θα δικαστούν. Ομως, αυτές οι αποδοκιμασίες, είναι πολύ φτηνές, διότι στρέφονται εναντίον ανθρώπων που είναι πλέον αδύναμοι.τον αδύναμο δεν τον βαράς, ακόμα κι΄αν είναι εγκληματίας.τον υπερασπίζεσαι επειδή είναι αδύναμος.
θυμίζω εδώ τα λόγια του θεοτοκά που αφορούσαν τους ιταλούς στρατιώτες στην υπό κατοχή ελλάδα κατά την διάρκεια του δεύτερου παγκοσμίου πολέμου."Εἶναι παράξενος λαὸς οἱ συμπατριῶτες μου, μὲ ἀντιδράσεις ἀπροσδόκητες καί, ὅπως εἴδαμε τόσες φορὲς τὰ τελευταῖα χρόνια, μ᾽ ἕνα βάθος ἀνθρωπισμοῦ ἐξαιρετικοῦ. Ἐνῶ, δυὸ χρόνια τώρα, ὅλος ὁ πληθυσμὸς βυσσοδομοῦσε ἐναντίον τῶν Ἰταλῶν καὶ ἀπειλοῦσε πώς, ὅταν θὰ φεύγουν, θὰ τοὺς κάνει καὶ θὰ τοὺς δείξει, ξαφνικά, μόλις τοὺς εἶδε πεσμένους, τοὺς λυπήθηκε. Κανέναν δὲν πείραξε καὶ ἴσια-ἴσια τοὺς βοηθεῖ μὲ κάθε τρόπο. Θαρρεῖς πὼς μόλις καταθέσανε τὰ ὅπλα καὶ διαλύθηκε ἀνάμεσα σ᾽ αὐτοὺς καὶ σ᾽ ἐμᾶς ἡ ἀτμόσφαιρα τοῦ πολέμου, ξαναῆρθε αὐτόματα στὴν ἐπιφάνεια κάποια κρυμμένη ἀλληλεγγύη πρὸς τοὺς «ἀνθρώπους ποὺ μᾶς μοιάζουν». Ἴσως πάλι, κατὰ πρῶτο λόγο, ἡ ἁπλὴ ἀλληλεγγύη ἀνθρώπου πρὸς ἄνθρωπο, πρὸς τὸν ἐχθρὸ πού, πέφτοντας, ξαφνικὰ ξαναγίνεται «ἄνθρωπος». [11/09/43]"
προφανώς οι σημερινοί έλληνες δεν έχουν το βάθος ανθρωπισμού που είχαν το 1943.ο άνθρωπος που πέφτει σήμερα, δεν ξαναγίνεται άνθρωπος, αλλά υπάνθρωπος που πρέπει να γρονθοκοπηθεί και να πεθάνει.είναι πραγματικά λυπηρό το επίπεδο παρακμής που βιώνουμε.
http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=481697

29/10/12

23/10/12

Ανθρώπινα Δικαιώματα στις ΗΠΑ 1968 - 23/10/2012


Οι αφροαμερικανοί Oλυμπιονίκες Tommie Smith και John Carlos υψώνουν τις γροθιές τους σε ένδειξη αλληλεγγύης κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών του 1968 στο Μεξικό, χρονιά ορόσημο στον αγώνα για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στις ΗΠΑ . Κατόπιν αυτού, αποβλήθηκαν από τους Αγώνες. πηγή - www.salt.gr

Ο Στέλιος Ράμφος στο Γκάζι προβληματίζεται και προβληματίζει, σχετικά με την κατανόηση του Ελληνικού προβλήματος. 23/10/2012


http://steliosramfosgr.wordpress.com/2012/10/23/%CE%BF-%CF%83%CF%84%CE%AD%CE%BB%CE%B9%CE%BF%CF%82-%CF%81%CE%AC%CE%BC%CF%86%CE%BF%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%B3%CE%BA%CE%AC%CE%B6%CE%B9-%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%B2%CE%BB%CE%B7%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%AF/

Σήμα κινδύνου από το Bloomberg - Τη Μεγάλη Υφεση σε ΗΠΑ και Γερμανία πλησιάζει η ελληνική κρίση - 22/10/2012


Τη Μεγάλη Υφεση σε ΗΠΑ και Γερμανία πλησιάζει η ελληνική κρίση σύμφωνα με το Bloomberg. http://www.tanea.gr/oikonomia/article?aid=4762100
Μα είναι δυνατόν να υπάρχουν τόσο αφελείς άνθρωποι που πιστεύουν ότι η χώρα μας πλησιάζει την μεγάλη κρίση της περιόδου 1929 -1933;
Τη Μεγάλη Υφεση του 1929 είναι μαθηματικά βέβαιο ότι θα ξεπεράσει σε αθροιστική απώλεια εθνικού προϊοντος, η χώρα μας, εντός του 2013.Η ύφεση το 2013 στην χώρα μας θα ξεπεράσει το -8% (αντί γιά το -4% που προβλέπει η τροικα ).Επιπλέον, το 2013 θα είναι η χρονιά της δραματικής κατάρρευσης των κρατικών εσόδων, και η χρονιά όπου η ανεργία θα ξεπεράσει το 30%.
Η ελληνική ύφεση θα παραμείνει στην ιστορία ως η μεγαλύτερη αθροιστική απώλεια εθνικού προϊοντος που βίωσε ποτέ χώρα, διότι ζητήθηκε στην χώρα μας από την τροικα, να κάνει το ανέφικτο.
Είχα περιγράψει το 2008 εδώ την ελληνική φούσκα του δημοσίου χρέους που δημιούργησε η κομματοκρατία και πώς αυτή η φούσκα θα οδηγούσε στην κρίση του ευρώ και την οικονομική καταστροφή της ελλάδας.
Ομως, οι λύσεις που προτάθηκαν από την ευρώπη από το 2010 και μετά ήταν εξ ίσου καταστροφικές, διότι δεν αποσκοπούσαν σε λύση, αλλά στο ότι η ελλάδα έπρεπε να ματώσει γιά το αμάρτημα της (γιά ψηφοθηρικούς λόγους κυρίως στην γερμανία), και επιπλέον έπρεπε να διασωθούν οι ευρωπαικές τράπεζες που ήταν εκτεθειμένες στο ευρωπαικό χρέος,και άρα οι ευρωπαίοι φορολογούμενοι.Επρεπε να δημιουργηθεί ο αποδοπομπιαίος τράγος .Η διαπόμπευση της χώρας, οι ρατσιστικές επιθέσεις των διεθνών μμε εναντίον των ελλήνων,το κλιμα που δημιουργήθηκε διεθνώς εναντίον της χώρας μας,τα ηθικά διδάγματα,το ερωτηματικό που τεχνητά δημιουργήθηκε το 2012 γιά την δήθεν παραμονή η μή της χώρας μας στο ευρώ, και προ πάντων η βιαιότητα της δημοσιονομικής προσαρμογής που επιβλήθηκε χρονικά στην χώρα,έχουν οδηγήσει, ελλείψει βέβαια και πολιτικού ηγέτη που θα μπορούσε να κατανοήσει την κατάσταση και να χαράξει μιά στρατηγική γιά να αποφευχθούν αυτές οι εχθρικές πράξεις εναντίον της χώρας, στην οικονομική και κοινωνική κατάρρευση της χώρας, και σύντομα θα ακολουθήσει η πολιτική κατράρρευση.
Το έργο "να ματώσει η ελλάδα" παρατράβηξε, όχι επειδή καταστράφηκε η χώρα μας, αλλά διότι εν τω μεταξύ,κρύβωντας μ΄αυτό το έργο την συστημική ανεπάρκεια της ευρωζώνης, κι΄άλλες χώρες της ευρωζώνης άρχισαν να παρουσιάζουν προβλήματα που δεν είχαν πλέον να κάνουν με την κομματοσκυλική διαχείριση των οικονομικών της χώρας όπως συνέβη στην κομματοσκυλοκρατούμενη χώρα,αλλά λόγω των συστημικών αδυναμιών της ζώνης του ευρώ.
Στο πλαίσιο αυτό, ο ολάντ άσκησε προφανώς πίεση επί της γερμανίας ώστε να σταματήσει το έργο "να ματώσει η ελλάδα" και να αρχίσει η πραγματική αντιμετώπιση των προβλημάτων της ευρωζώνης.Ο λόγος αυτός είναι που εξηγεί και την πρόσφατη αλλαγή στάσης της μέρκελ έναντι της ελλάδας, και όχι φυσικά η χημεία με τον σαμαρά.
Ομως γιά την χώρα μας είναι πλέον πολύ αργά.Η ελλάδα μάτωσε υπέρ του δέοντος τους τελευταίους 30 μήνες.Η οικονομία της και η κοινωνική της συνοχή καταστράφηκαν, ενώ το διεφθαρμένο πολιτικό της σύστημα αποσταθεροποιήθηκε.Η χώρα μας, σε 12,18, άντε 24 μήνες θα παραδοθεί στα πολιτικά άκρα, διότι χρόνος γιά την ανάκαμψη δεν υπάρχει (ακόμα κι΄αν από σήμερα άρχιζαν επενδύσεις στην ελληνική οικονομία, τα αποτελέσματα τους θα φαίνονταν σε 3-4 χρόνια ).Η χώρα μας θα επιλέξει μόνη της, ώς μόνη διέξοδο λόγω του υπέρμετρου ματώματος, το 2013 η το 2014, να αποχωρήσει από την ζώνη του ευρώ, και να κηρύξει στάση πληρωμών, γεγονός που θα οδηγήσει στην απόλυτη φτωχοποίηση των ελλήνων ως την καλύτερη διέξοδο.
Ευρωπαικές εφημερίδες παρουσιάζουν την χρυσή αυγή ώς την ντροπή της ελλάδας.Είμαι όμως σίγουρος ότι οι ιστορικοί του μέλλοντος θα παρουσιάσουν την χρυσή αυγή ως την ντροπή της ευρώπης.

4/10/12

Μόνο η Ελλάδα δεν σημειώνει πρόοδο στις μεταρρυθμίσεις - 4/10/2012


http://www.dw.de/dw/article/0,,16286369,00.html

El Erian: Αυτό που συμβαίνει σήμερα στην Ελλάδα είναι πολύ επικίνδυνο - 4/10/2012


Από μικρή... μόλυνση η Ελλάδα κινδυνεύει να εξαπλωθεί σε όλα τα ζωτικά όργανα της ευρωζώνης, σημειώνει ο Εl- Erian, τονίζοντας πως υπάρχει ο κίνδυνος η ελληνική κοινωνία να απορρίψει το πολιτικό σύστημα, θυμίζοντας την κοινωνική έκρηξη στην Αργεντινή. H Ελλάδα και Ισπανία είναι το πραγματικά μεγάλο πρόβλημα στην ευρωζώνη, δηλώνει ο Mohamed El-Erian, επικεφαλής της PIMCO, σε συνέντυευξή του στην Nina Easton του Fortune. "Η Ελλάδα είναι σαν τη μόλυνση στο δάχτυλο του ποδιού" επισημαίνει χαρακτηριστικά. Εάν δεν δοθεί προσοχή σε αυτό όσο είναι μικρό, γρήγορα θα εξαπλωθεί σε ολόκληρο το πόδι, και το επόμενο βήμα είναι να επηρεάζει τα ζωτικά όργανα, όπως προσθέτει. Και η Ευρώπη δεν έχει ασχοληθεί με το πρόβλημα της Ελλάδας. Η Ευρώπη έχει προσπαθήσει απλά να αγοράσει χρόνο για να λύσει άλλα προβλήματα του... σώματός της. Τώρα, το πρόβλημα είναι ότι οι Έλληνες υποφέρουν πραγματικά πολύ. Πάρα πολύ.. Η ανεργία των νέων στην Ελλάδα είναι 50% και πλέν. Η συνολική ανεργία είναι 24%. Οι άνθρωποι δεν βλέπουν απολύτως κανένα φως στο τέλος του τούνελ. Έχουν περάσει τέσσερα χρόνια λιτότητας και δεν έχει υπάρξει καμία απολύτως «αποζημίωση». Αργά η γρήγορα, κάτι που δεν έχει ακόμη υπολογιστεί, θα έλθει η συνολική οικονομική, χρηματοοικονομική, πολιτική και κοινωνική απόρριψη από την κοινωνία. Η οικονομία καταρρέει, οι άνθρωποι βγάζουν τα χρήματά τους έξω, δεν εμπιστεύονται το πολιτικό σύστημα, και μετά θα έλθει η τεράστια την κοινωνική αναταραχή. Σε αυτό το σημείο είναι η Ελλάδα σήμερα. Μία πραγματικά πολύ ασταθής κατάσταση. Και αν δεν είμαστε προσεκτικοί, κανείς δεν θα είναι πλέον σε θέση να ελέγξει τις προοπτικές της χώρας. Η «αταξία» στη χώρα από μόνη της θα έχει αντίκτυπο στην Ευρώπη. Έτσι, η Ελλάδα είναι σημαντική, ακόμα κι αν είναι μικρή. Όπως προσθέτει ο Mohamed El-Erian, πραγματικά ανησυχεί πάρα πολύ για την Ελλάδα. Δεν συνειδητοποιεί κανείς ακόμη το τι συμβαίνει όταν ο πληθυσμός απορρίπτει απλά το σύστημα. Αυτό συνέβη στην Αργεντινή. Όποιος έζησε την Αργεντινή το 2001 θα γνωρίζει πόσο γρήγορα τα πράγματα μπορούν να ξεφύγουν από τον έλεγχο, και πως σε εκείνο το σημείο οι παντοδύναμοι χαράσσοντες πολιτική, δεν μπορούμ να ανακτήσουν τον έλεγχο. Γι 'αυτό και πραγματικά ο ίδιος ανησυχεί για την Ελλάδα γιατί δεν είναι δύσκολο να συμβεί κάτι τέτοιο. Η Ευρώπη ξέρει. Και απλά προχωρά στην δημιουργία τείχους ασφαλείας, που σίγουρα είναι θετικά νέα, αλλά κανείς δεν θέλει να αναλάβει ενεργή απόφαση. Και είναι μια πολύ απλή απόφαση: Είτε λέτε ότι θέλετε την Ελλάδα στη ζώνη του ευρώ και της δίνεται χρήματα για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα ακόμη, αυτό που η Δυτική Γερμανία εξακολουθεί να κάνει στην Ανατολική Γερμανία σήμερα, 22 χρόνια αργότερα, και αποφασίζετε ότι είναι μια πολιτική απόφαση και όχι οικονομική, ή μπορείτε να βρείτε έναν τρόπο να βγει η Ελλάδα από την ευρωζώνη. Το πιο πιθανό σενάριο της Pimco για την Ευρωζώνη είναι πως θα επιβιώσει. Αλλά το σημαντικότερο είναι πως θα συρρικνωθεί, θα βελτιωθεί, θα γίνει πιο ομογενοποιημένη σε όρους πολιτικής, και γι αυτό δεν θα είναι η Ευρωζώνη των 17, αλλά πιο μικρή, η Ευρωζώνη των 14-16 χωρών, με την Ελλάδα αποχωρεί πρώτη. πηγή - http://exipno.gr/index.php/topstories/39859-el-erian---------
Related Posts with Thumbnails