15/5/08

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ (ΣΥΝΕΧΕΙΑ )

Πρίν απο λίγες ημέρες ανακάλυψα τυχαία στο διαδίκτυο, το βίντεο που φαίνεται στην ανάρτηση μου με τίτλο "οι έλληνες των Σκοπίων "

Μου έκανε φοβερή εντύπωση.
Μετά σκέφτηκα, "είναι δυνατόν να υπάρχουν τόσοι πολλοί έλληνες σ αυτό το κρατίδιο και να μην το έχω ακούσει ποτέ "?Οχι ότι είμαι γνώστης των δεδομένων της περιοχής, αλλά δεν θα το είχα ακούσει στα 47 χρόνια που ζώ, έστω μιά φορά?Δεν θα το είχε προβάλλει το επίσημο ελληνικό κράτος?Είναι ψεύτικη η μαρτυρία?

Τα ερωτήματα αυτά, με οδήγησαν να μήν βάλω κανένα σχόλιο στην ανάρτηση μου.Πρώτον, για να δώ τυχόν αντιδράσεις απο τους γνώστες του θέματος.Δεύτερον, για να το σκεφτώ περισσότερο και ενδεχομένως να ψάξω περισσότερο το θέμα.
Αντιδράσεις με την έννοια των σχολίων δεν υπήρξαν.Για την ανάρτηση όμως αυτή, ενδιαφέρθηκαν πολλοί επισκέπτες του ιστολογίου.Ιδίως απο το εξωτερικό.Να ψάξω περισσότερο το θέμα, δεν πρόλαβα.Το σκέφτηκα όμως αρκετά.

Το βίντεο δεν μου δίνει την εντύπωση ότι είναι ψεύτικο.Το πολύ πολύ να υπερβάλλει ο Κωνσταντινίδης ως προς τους αριθμούς.Πως για παράδειγμα καταλήγει στο συμπέρασμα ότι οι ελληνόβλαχοι είναι 186 000 ?Δεν μας το λέει στο βίντεο.
Το θέμα όμως για μένα δεν είναι αυτό.Ας υποθέσουμε ότι οι έλληνες στο κρατίδιο των Σκοπίων είναι 50 000 και οχι 200 000 όπως αναφέρεται.Είναι αμελητέα ποσότητα η ύπαρξη πχ 50 000 ελλήνων στο γειτονικό κράτος των 2 000 000 κατοίκων ? Το ελληνικό κράτος που είναι σε διένεξη με το γειτονικό κράτος, και που πρέπει να απαντά στις επιθέσεις για ύπαρξη μακεδονικής μειονότητας στην Ελλάδα, έκανε ποτέ τον κόπο να καταγράψει με τεκμηριωμένο τρόπο πόσοι έλληνες ζούν στην γειτονική χώρα?Αν ναι, ενημέρωσε ποτέ τον Ελληνικό Λαό? Προέβαλλε θέμα ελληνικής μειονότητας στην διεθνή κοινότητα? Αγωνίστηκε για τα δικαιώματα της?Εχει εντάξει το θέμα της ελληνικής μειονότητας των Σκοπίων στους τακτικούς ελιγμούς της ώστε να εξυπηρετηθεί ο στρατηγικός στόχος?

Οι έλληνες δημοσιογράφοι απο την πλευρά τους (η τέταρτη εξουσία ! ), έκαναν κάποιες προσπάθειες ώστε να ενημερωθεί ο ελληνικός λαός για την αλήθεια ως προς αυτό το θέμα?

Ο Κωνσταντινίδης που φαίνεται στο βίντεο και η οικογένεια του, προστατεύονται απο το ελληνικό κράτος? Αν ναί, ελπίζω να μην προστατεύεται απο τους ίδιους που προστάτεψαν και τον Στήβεν Λάλα.

Τα ερωτήματα βέβαια είναι τυπικά.Προσωπικά, έχω ήδη δώσει απάντηση σ αυτά τα ερωτήματα. Δυστυχώς.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

blog ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ.

Η ΞΕΧΑΣΜΕΝΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ.

Εδώ υπάρχουν τα σχετικά στοιχεία.

Ο Κωνσταντινίδης λέει αλήθεια και έχει πληρώσει ακριβό τίμημα
Η αδιαφορία της Ελλάδας για αυτούς αλλά ακόμα και για τους Έλληνες των ακριτικών περιοχών είναι δεδομένη.

Την ίδια στιγμή ...
Ο μισός ΣΥΡΙΖΑ...ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕ τα ΣΚΟΠΙΑ ως ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ !

ΒΒC και BRITANNICA φορείς προπαγάνδας υπέρ των ΣΚΟΠΙΩΝ!
Στο ίδιο μοτίβο και η ENCARTA του Γκέιτς (!) από τον οποίον αγοράσαμε 70.000 (!!!) άδειες windows με 10% έκπτωση μόνο.Είναι και το άλλο 10% για τα ποσοστά των "σερβιτόρων".

ΣΧΕΔΟΝ τα πάντα για το Σκοπιανό μπορείτε να τα βρείτε στο αρχείο του http://macedonia-greece.blogspot.com

Related Posts with Thumbnails