20/3/12

Η σημερινή Ελλάδα αποτελεί περίπτωση φθίνοντος έθνους - Π. Κονδύλης - 1992

Ενας μεγάλος στοχαστής δικαιώνεται πάντα μέσα στον ιστορικό χρόνο.Αυτό συμβαίνει με τον Π. Κονδύλη τα τελευταία δύο χρόνια στην Ελλάδα, με δεκάδες δημοσιεύματα όπως αυτό εδώ , με αποσπάσματα επό κείμενα του, που αφορούσαν συγκεκριμμένα την Ελλάδα.Και να σκεφτεί κανείς ότι ελάχιστες μόνο σελίδες του έργου είναι αφιερωμένες στην Ελλάδα.Βέβαια, δεν γίνεται ακόμα πολύς λόγος γιά την ιδιαίτερη σκέψη του, και την δομή της, που τον οδήγησε να κάνει τόσο ακριβείς αναλύσεις (όπως βέβαια αποδείχθηκαν εκ των υστέρων ).Θα ακολουθήσει και αυτό κάποια στιγμή στο μέλλον.
Κατά την γνώμη μου, ο Π. Κονδύλης θα μείνει στην ανθρωπινη ιστορία ώς ένας από τους πιό λαμπρούς διανοητές τωνν Νέων Χρόνων.Και είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι μέσα στις επόμενες 5 δεκαετίες, το εργο του θα γίνει γνωστό παγκοσμίως ενώ μέχρι στιγμής η εμβέλεια του μετά βίας ξεπερνά τα γερμανικά σύνορα.

Αν το σκεφτεί κανείς γιά λίγο, είναι πραγματικά απίστευτη η ιστορική διεργασία.Δενν μπορεί να την κοροιδέψει κανείς, δεν μπορούν να την μπερδεύσουν οι ιδεολογίες.Είναι πάντα δίκαιη.Διακρίνει στο τέλος, το καλό από το κακό(από την αποψη της ποιότητας εννοώ) και το χαρίζει γιά πάντα στην ανθρωπότητα.Η ιστορική διεργασία είναι ο μόνος τελικά δίκαιος κριτής της ανθρώπινης πορείας μέσα στον χρόνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails