Ομιλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, θα συμμετάσχουν στο «ταξίδι» του TEDx Academy, που θα πραγματοποιηθεί στις 25 Σεπτεμβρίου στο Μουσείο Μπενάκη.
Ο τίτλος της φετινής διοργάνωσης είναι “Greece on the journey”, ενώ οι ομιλητές που θα μοιραστούν με το κοινό την προσωπική τους διαδρομή και τις δικές τους επιλογές διεξόδου από την παρούσα συγκυρία, είναι οι ακόλουθοι:
Peter Diamandis: Ο ιδρυτής του μη κερδοσκοπικού οργανισμού X Prize και επικεφαλής του Singularity University. Έγινε ευρύτερα γνωστός όταν η οργάνωση απένειμε το βραβείο Ansari X Prize, ύψους 10 εκατ. δολαρίων, για τη χρηματοδότηση της πρώτης ιδιωτικής πτήσης στο όριο του Διαστήματος, 100 χιλιόμετρα πάνω από την επιφάνεια της Γης.
Γιώργος Γραμματικάκης: "…Βιογραφία είναι ό,τι γίνεται μέσα μας. Και ό,τι γίνεται μέσα μας δεν εκφράζεται με τα λόγια· δεν εκφράζεται". Από την Κόμη της Βερενίκης. Ο Γιώργος Γραμματικάκης εργάσθηκε στο «Δημόκριτο» και στο Ευρωπαϊκό Κέντρο Πυρηνικών Ερευνών (CERN) στη Γενεύη. Εξελέγη δύο φορές Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης, ενώ διετέλεσε Πρόεδρος του Ιονίου Πανεπιστημίου.
Michael Ignatieff: Ο βραβευμένος Καναδός συγγραφέας, ακαδημαϊκός και πολιτικός (διετέλεσε Πρόεδρος του κόμματος των Φιλελευθέρων), ήταν για αρκετά χρόνια ο κεντρικός παρουσιαστής ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών εκπομπών στη Βρετανία και αρθρογράφος στην Observer.
Rachel Donadio: Επικεφαλής του γραφείου των New York Times στη Ρώμη, καλύπτει την Ελληνική επικαιρότητα για μια από τις μεγαλύτερες εφημερίδες διεθνώς. Είναι η πλέον κατάλληλη για να μας πει, πώς βλέπει ένας ξένος δημοσιογράφος την Ελλάδα και όσα συμβαίνουν εδώ.
Στάθης Ποταμίτης: Ο δικηγόρος που ξεκίνησε να εργάζεται στη Νέα Υόρκη αφού προηγουμένως σπούδασε φιλοσοφία με έμφαση στην ιστορία της φιλοσοφίας και τον Πλωτίνο, που είχε την ιδιαίτερη τύχη να μελετήσει ως μαθητής του Pierre Hadot.
Caravan Project: Ο Στρατής και η Θέκλα γύρισαν όλη την Ελλάδα με στόχο να ανακαλύψουν την ξεχασμένη πλευρά μιας χώρας που περνάει την πιο σοβαρή κρίση στη νεότερη ιστορία της. Συνάντησαν ανθρώπους καθημερινούς που ζουν, ονειρεύονται και δημιουργούν διατηρώντας πολύτιμες αξίες ζωντανές όσο ποτέ. Θα μας μιλήσουν για το δικό τους ταξίδι στην δική μας Ελλάδα...
Μιχάλης Μπλέτσας: "Είμαι αισιόδοξος, γιατί άσχετα με τη γενικότερη κατάσταση στην Ευρώπη αλλά και παγκόσμια, η Ελλάδα έχει τεράστια περιθώρια βελτίωσης, τα οποία εξαρτώνται αποκλειστικά από τους πολίτες της. Αρκεί να μην ξεχνούν οι ίδιοι αυτή τους την ιδιότητα" έγραψε πρόσφατα ο Μιχάλης Μπλέτσας στην Athens Voice σε άρθρο του με τίτλο "Κοιτάζοντας το μέλλον".
Γιάννης Ντεληδήμος: Επέστρεψε στην Ελλάδα το 2004 για να δημιουργήσει μία βιομηχανία χάρτου. Οχτώ χρόνια αργότερα, η Intertrade είναι μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες του κλάδου στην Ελλάδα. Με την εμπειρία του θα φωτίσει σφαιρικά το ταξίδι της επιχειρηματικότητας, και το πως θα βάλουμε το made in Greece στον επιχειρηματικό χάρτη.
Έλσα Σταματοπούλου: Επίκουρη καθηγήτρια στο Κέντρο Μελέτης της φυλετικής και εθνοτικής καταγωγής και στο Τμήμα Ανθρωπολογίας του Πανεπιστημίου Columbia. Έχει υπηρετήσει επί 21 χρόνια στον ΟΗΕ και επικεντρώνει το ενδιαφέρον της στη μελέτη των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Θα μας μιλήσει για την δύναμη και τις δυνατότητες των τοπικών κοινοτήτων στην Ελλάδα.
Άλεξ Οικονομίδης: Παραγωγός ταινιών και σκηνοθέτης, θεωρεί ότι έχουμε ανατραφεί σε ένα σύστημα που μας κάνει να πιστεύουμε ότι οι τροφές μεγαλώνουν σε ράφια, η εκπαίδευση είναι μια εδραιωμένη επιχείρηση και τα χρήματα είναι το κλειδί για όλα. Ήρθε η ώρα να συνειδητοποιήσουμε ότι όλα αυτά δεν ισχύουν και ότι υπάρχουν τρόποι να καλλιεργήσουμε τον δρόμο μας έξω από την κρίση.
Μανώλης Γ. Παπαγρηγοράκης: Η Μύρτιδα, το 11χρονο κορίτσι από την Αρχαία Αθήνα, που έφερε στο φως η δουλειά του καθηγητή Μανώλη Γ. Παπαγρηγοράκη, αποτελεί διδακτέα ύλη στα σχολεία της Αυστραλίας. Επιπλέον, είναι το πρόσωπο της παγκόσμιας εκστρατείας των Ηνωμένων Εθνών.
BeetRoot Team: Το πολυβραβευμένο γραφείο οπτικής επικοινωνίας και δημιουργικού σχεδιασμού κατέχει το ρεκόρ των περισσότερων ΕΒΓΕ σε μια χρονιά και έχει κατακτήσει τα περισσότερα ΕΒΓΕ και ΜΕΓΑ ΕΒΓΕ στην ιστορία του θεσμού.
Toli Lerios: Οι φωτογραφίες που θα ανεβάσουμε φέτος στο Facebook θα προβάλλονται σε καλύτερη ανάλυση και με μεγαλύτερη ακρίβεια από ποτέ στην απόδοση των χρωμάτων. Όλα αυτά χάρη στον Έλληνα, που το 1997 εγκατέλειψε το διδακτορικό του στο Πανεπιστήμιο του Stanford και βούτηξε στα βαθιά της βιομηχανίας πληροφορικής, με αποτέλεσμα σήμερα να διαπρέπει στο μεγαλύτερο κοινωνικό δίκτυο του κόσμου.
Χρόνης Σπανουδάκης: Ο υπεύθυνος Ανάπτυξης της ομάδας TUC Eco Racing στο Πολυτεχνείο Κρήτης, που κατασκευάζει πρωτότυπα οχήματα μηδενικών ρύπων και έχει βραβευθεί δύο φορές στους διεθνείς διαγωνισμούς οικονομίας καυσίμου Shell, Eco, Marathon. Η ομάδα αποτελείται από φοιτητές, καθηγητές και μόνιμο προσωπικό του Πολυτεχνείου Κρήτης.
Rising Stars program: Γνωρίστε το φυτώριο επιχειρηματικών ιδεών του Rising Stars.
Περικλής Κοσκινάς: Ο σεφ του διάσημου ελληνικού εστιατορίου Milos (στην Αθήνα, στη Νέα Υόρκη, στο Μαϊάμι, στο Μόντρεαλ και στο Λας Βέγκας) αγαπά την απλότητα στην κουζίνα και αντλεί έμπνευση για τις συνταγές του από "Το Θαυμαστό Ταξίδι του Νιλς Χόλγκερσον". Όταν δεν μαγειρεύει βλέπει South Park και ονειρεύεται να γίνει υπερήρωας.
Pierre-Yves Cousteau: Ο νεότερος γιος του θρυλικού Jacques-Yves Cousteau, έχει αναλάβει μεταξύ άλλων τη δημιουργία προστατευμένου θαλάσσιου πάρκου στη Σαντορίνη.
Διομήδης Σπινέλλης: Εξέχον μέλος της ακαδημαϊκής κοινότητας, και διευθυντής του εργαστηρίου Πληροφοριακών Τεχνολογιών και Συστημάτων Διοίκησης (γνωστό και ως ISTLab) και της ομάδας Τεχνολογίας Λογισμικού και Ασφάλειας (SENSE). Πολύ γνωστό το έργο του στο TAXISnet, ως Γενικός Γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών.
Γιάννης Σιμωνίδης: Ηθοποιός και συγγραφέας, απόφοιτος του Yale Drama School και παραγωγός ντοκιμαντέρ βραβευμένος με Emmy. Είναι ιδρυτής και διευθυντής του Ελληνικού Θεάτρου της Νέας Υόρκης και του Διεθνούς Ελληνικού Θεάτρου στην Αθήνα. Έχει παρουσιάσει το έργο «Η Απολογία του Σωκράτη» σε περισσότερες από 250 σκηνές και σε 14 χώρες.
πηγή -
http://www.advertising.gr/Article/4297/Oi-omilites-tou-TEDxAcademy/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου