25/11/12

SZ: Η κυβέρνηση και η Βουλή της Ελλάδας θα έχουν ρόλο κομπάρσου


Σε δημοσίευμα της με τίτλο «Ελλάδα - χώρα υπό εποπτεία», η Suddeutsche Zeitung αναφέρεται στην όλοενα και μεγαλύτερη συμμετοχή των διαορισμένων από τις Βρυξέλλες εποπτών στην ελληνική διακυβέρνηση.
Αν και οι Ευρωπαίοι ηγέτες ενθαρρύνουν την Ελλάδα να συνεχίσει στο δρόμο της μεταρρύθμισης, επί της ουσίας η πραγματικότητα είναι διαφορετική, αναφέρει η γερμανική εφημερίδα. «Οι πρωθυπουργοί και αρχηγοί κρατών θέλουν να δώσουν θάρρος στον εαυτό τους. Και αυτό επειδή για τα επόμενα χρόνια σχεδιάζουν για την ελληνική κυβέρνηση και το κοινοβούλιο ένα ρόλο κομπάρσου
. Υπάρχει ο κίνδυνος η προσπάθεια σωτηρίας του ευρώ να καταλήξει σε μια «νεκρή ζώνη» για τις δημοκρατικές διαδικασίες» επισημαίνει η Suddeutsche Zeitung, υπογραμμίζοντας πως ναι μεν κάθεται στο τιμόνι ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς αλλά δεν το κατευθύνει. «Τουλάχιστον για όσο διάστημα δίνονται δισεκατομμύρια ευρώ στην Ελλάδα. Όσο συμβαίνει αυτό η χώρα θα κυβερνάται από τις πρωτεύουσες της Ευρωζώνης» αναφέρει το δημοσίευμα, υποστηρίζοντας πως οι πιστωτές θα υπαγορεύουν πως θα γίνει η διαχείριση των δημόσιων εσόδων, των δαπανών, των μισθών, των συντάξεων, κοκ.
Ιδιαίτερη αναφορά κάνει η ίδια εφημερίδα και στο θέμα της ανακεφαλοποίησης των τραπεζών, αναφέροντας πως «οι ελληνικές τράπεζες θα λάβουν δισεκατομμύρια, όμως οι πολιτικοί δεν θα έχουν πρόσβαση στα χρήματα». Κατά το δημοσίευμα, ειδικοί επίτροποι θα ελέγχουν την χορήγηση μεγάλων πιστώσεων, ιδιαίτερα στην περίπτωση «ειδικών» πελατών, όπως είναι τα πολιτικά κόμματα, τα ΜΜΕ, οι συγγενείς ανώτατων στελεχών της τράπεζας, μετόχων ή ακόμα και εταιριών που έχουν χάσει την πιστοληπτική τους αξιοπιστία.
πηγή -http://www.reporter.gr/%CE%95%CE%B9%CE%B4%CE%AE%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82/%CE%9F%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%AF%CE%B1/item/213200-SZ-H-kybernhsh-kai-h-Boylh-ths-Elladas-tha-echoyn-rolo-komparsoy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails