30/11/13

κομματοσκυλικό σύστημα και σύνταξη


Το κομματοσκυλικό σύστημα διακυβέρνησης θα καταρρεύσει κάποια στιγμή.Είναι αναπόφευκτο αυτό μετά την μεγάλη καταστροφή στην οποία οδήγησε συνειδητά την χώρα με συστηματικές προσπάθειες επί 40 έτη.
Προσωπικά, πιστεύω ότι ακόμα κι' αν με κάποιο μαγικό τρόπο η λόγω διάφορων συγκυριών, το κομματοσκυλικό σύστημα δεν καταρρεύσει, πρέπει να κάνουμε εμείς οι πολίτες ότι είναι δυνατόν γιά να καταρρεύσει, διότι η μή κατάρρευση του συστήματος και η μή τιμωρία των κομματοσκυλικών στελεχών θα οδηγήσει την χώρα σε ακόμα μεγαλύτερη καταστροφή σε 10 χρόνια.Διότι αυτός που εγκλημάτισε και δεν τιμωρήθηκε, θα εγκληματίσει και πάλι.
Δεν απορώ ούτε εκπλήσσομαι από πρωτοβουλίες όπως αυτή που φαίνεται στον σύνδεσμο που ακολουθεί. http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_29/11/2013_530041
Σε μιά χώρα γερασμένη, όπου 3 εκατομμύρια (από τα 11 ) έλληνες λαμβάνουν ήδη σύνταξη την οποία δυσκολεύεται να πληρώσει ο έλληνας φορολογούμενος σήμερα ακόμα και μετά την περικοπή της τάξης του 30% που επιβλήθηκε από την τροικα,και που θα δυσκολεύεται ακόμα περισσότερο να πληρώσει στο μέλλον λόγω της γήρανσης του πληθυσμού,σε μιά χώρα που είναι ακόμα σε μνημόνιο, έλληνες βουλευτές ζητούν την μείωση της ηλικίας συνταξιοδότησης των αγροτών κατά 3 χρόνια, και μάλιστα χωρίς να πούν από που θα προέλθουν οι πόροι.
Γι΄αυτό λέω ότι ακόμα κι'αν από αύριο λήξει το μνημόνιο της χώρας,μιάς χώρας από τις πιό υπερχρεωμένες χώρες της υφηλίου,με αυτά τα κομματοσκυλικά στελέχη, σε 5 με δέκα χρόνια θα είμαστε σε άλλο μνημόνιο.
Πρέπει τα κομματοσκυλικά κόμματα τς Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ να οδηγηθούν στο χρονοντούλαπο της ιστορίας με κάθε κόστος, ακόμα κι'αν ένα εν δυνάμει κομματοσκυλικό κόμμα αναλάβει την διακυβέρνηση γιά κάποιους μήνες (μέχρι την δική του κατάρρευση).
Και όταν το κομματοσκυλικό καθεστώς καταρρεύσει και προκύψει νέο Σύνταγμα,θα πρέπει να ληφθεί η απαραίτητη μέριμνα για την θεσμική θωράκιση του πολιτεύματος ώστε ενδεχομενη καρκινική εκ νέου μετάλλαξη του πολίτεύματος σε κομματοσκυλικό, να μήν επιτρέπει στο νέο καρκινικό μόρφωμα οτιδήποτε μπορεί να καταστρέψει εκ νέου την χώρα.
Γιά παράδειγμα,ας πάρουμε τις συντάξεις μιά που αυτό το θέμα ήταν η αφορμή αυτής της ανάρτησης μου.
Το νέο σύνταγμα, θα μπορούσε να προβλέπει ότι κανένας πολίτης δεν μπορεί να παίρνει σύνταξη πρίν τα 65 έτη ασχέτως των ετών που δούλεψε, διότι η έννοια της σύνταξης όπως καθιερώθηκε στις βιομηχανικές κοινωνίες πρίν από περίπου 100 έτη, ήταν ότι η σύνταξη παρέχει ένα εισόδημα (σε εργαζόμενο που κατέβαλλε ασφαλιστικές εισφορές κατά την διάρκεια του εργασιακού του βίου) διότι δεν μπορεί πλέον να δουλέψει λόγω γήρατος.
Αυτή η διάταξη δεν θα επέτρεπε κομματοσκυλικές προτάσεις όπως η προαναφερθείσα στον σύνδεσμο, η εν πάσει περιπτώσει θα οδηγούσε τα κομματοσκυλικά στελέχη να ονομάσουν διαφορετικά το αίτημα τους.Θα ζητούσαν γιά παράδειγμα ένα ειδικό επίδομα κοπροσκυλισμού γιά τους αγρότες από 62 ετών μέχρι την σύνταξη τους με ειδική φορολόγηση των υπολοίπων πολιτών της χώρας.
Αν πάλι τα κομματοσκυλικά στελέχη θέλουν να χορηγήσουν ένα επίδομα στις μητέρες που έχουν 3 παιδιά και άνω γιά να μεγαλώσουν τα παιδιά τους και να μήν δουλεύουν μετά το 45ο έτος της ηλικίας τους και και μέχρι τα 65 που θα συνταξιοδοτηθούν,θα μπορούσαν να το ονομάσουν επίδομα στήριξης της μητρότητας,και να επιβαρυνθεί ο έλληνας φορολογούμενος με αυτό το επίδομα και όχι το ταμείο σύνταξης. Το θέμα της σύνταξης είναι πολύ σοβαρό γιά να το εμπιστευτούμε σε κομματόσκυλα.Και οι σημερινοί συνταξιούχοι ( οι πραγματικοί λόγω γήρατος και όχι αυτοί που πήραν σύνταξη από τα 40 τους )το έχουν βιώσει στο πετσί τους.
Η κατάρρευση του κομματοσκυλικού συστήματος θα είναι μιά μεγάλη νίκη γιά την χώρα και θα σηματοδοτήσει την αναγέννηση της σε όλους τους τομείς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails