21/4/16

"Ρουφιάνα μένει εδώ" - ο ελληνικός ναζισμός αναπτύσσεται με γοργούς ρυθμούς


"Ρουφιάνα μένει εδώ " έγραψαν σε τοίχο χθές στην Αθήνα, κοντά σε σπίτι υπαλλήλου-ελεγκτή των αστικών συγκοινωνιών."Το μαγαζί ανήκει σε Εβραίο" έγραφαν οι ναζί στην παραπάνω φωτογραφία.
Ο ναζισμός είναι ο ίδιος τόσο το 1930 όσο και το 2016.Ο ναζισμός είναι ο ίδιος τόσο στην Γερμανία του 1930 όσο και στην Ελλάδα του 2016.Τα ίδια αίτια δημιουργούν το ίδιο αποτέλεσμα.
Η μόνη διαφορά είναι ότι στην Ελλάδα του 2016, οι ναζιστές αυτο-αποκαλούνται αριστεροί και ενδεχομένως να το πιστεύουν κιόλας ότι είναι αριστεροί.Κατά κάποιο τρόπο, αυτό μπορεί εν μέρει να δικαιολογηθεί:μιά χώρα που δεν έχει εκπαιδευτικό σύστημα και βγάζει παπαγάλους από το σχολείο,δεν μπορεί να αναμένει οι παπαγάλοι να μπορούν να σκεφτούν με τον κοινό νού πρίν δράσουν ή πρίν εκφραστούν.
Ενας άλλος λόγος που μπορεί να εξηγήσει την τόσο μεγάλη παραγωγή ναζιστών στην Ελλάδα του 2016, είναι η διάλυση του κράτους.Ενας ναζιστής είναι ένας δειλός άνθρωπος που φοβάται απίστευτα, και ιδιαίτερα την βία εναντίον του.Οσο φοβάται είναι αρνί.Όσο δεν φοβάται, γίνεται λύκος.Οι συνθήκες διάλυσης του ελληνικού κράτους είναι ιδανικές γιά την εξάπλωση της δράσης των ναζιστών.
Η πλήρης διάλυση του κράτους που βιώνουμε μετά από 40 χρόνια κομματοκρατίας, πρέπει να μας ωθήσει να καταλάβουμε ότι πρέπει πλέον να ζήσουμε είτε θέλουμε είτε όχι με ναζιστικές συμπεριφορές από μεγάλη μερίδα του πληθυσμού αυτής της χώρας.Είναι το κόστος (επιπλέον του οικονομικού) που πρέπει να πληρώσουμε γιά την κομματοκρατία.Και δεν μπορούμε να κάνουμε διαφορετικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails