29/8/12

οι χρεοκοπημένοι δήμοι της λεηλατημένης χώρας βαδίζουν πρός την στάση πληρωμών - η λύση - 29/8/2012


Ολοι γνωρίζουμε την κακοδιαχείριση του δημόσιου χρήματος που γίνεται από το κομματοσκυλλικό κατεστημένο που διαχειρίζεται υποτίθεται τους Δήμους της χώρας.Η λεηλασία του δημοσίου χρήματος που δίδεται στην τοπική αυτοδιοίκηση, είναι πολύ μεγαλύτερη σε ποσοστό, από την λεηλασία του δημοσίου χρήματος που γίνεται σε επίπεδο κεντρικής κυβέρνησης.Οι κομματοσκυλλικοί δήμαρχοι-μαθητές ξεπέρασαν τους κομματοσκυλλικούς βουλευτές και κυβερνώντες-δασκάλους σε ότι αφορά την λεηλασία.
Επιπλέον, ενώ οι δάσκαλοι πληρώνουν ακριβά το τίμημα των εγκληματικών πράξεων τους εδώ και 2,5 χρόνια, κάνοντας περικοπές, μή μπορώντας να εμφανιστούν δημοσίως χωρίς γιαούρτωμα κλπ..., οι μαθητές δεν έκαναν τίποτα γιά να αντιστρέψουν την κατάσταση, και επιπλέον σήμερα παριστάνουν και τα θύματα, απαιτώντας από την κακή κυβέρνηση να συνεχίσει να τους χρηματοδοτεί με χρήματα που δεν έχει, γιά να συνεχίσουν οι ίδιοι την λεηλασία.Εν τω μεταξύ κινδυνεύουν να μείνουν απλήρωτοι οι δημοτικοί υπάλληλοι, αν δεν βρεθεί μιά πυροσβεστική λύση από την κυβέρνηση γιά κάποιο κονδύλι που θα επιτρέψει στους κομματοσκυλλικούς δημάρχους να πληρώσουν τους μισθούς γιά τους επόμενους δυό τρείς μήνες, μέχρι δηλαδή να επανέλθουν δριμύτεροι παριστάνοντας και πάλι τα θύματα και ζητώντας και πάλι χρηματοδότηση που δεν θα υπάρχει.
Είναι προφανές ότι το ιδανικό θα ήταν να υπάρχει μιά μικρή τρόικα γιά κάθε δήμο της χώρας η οποία θα επέβαλλε στα τοπικά κομματόσκυλλα τις περικοπές εξόδων, αναδιοργανώσεις υπηρεσιών κλπ... που δεν είναι ικανές η δεν θέλουν να κάνουν οι κομματοσκυλλικές δυνάμεις, προτιμώντας το εύκολο χρήμα που έρχεται χωρίς κόπο και θυσίες από τους ίδιους,και χωρίς προυποθέσεις, από την κεντρική κυβέρνηση.Είναι επίσης προφανές ότι τέτοια δυνατότητα επιβολής τροικανικού τύπου ελέγχου, δεν μπορεί να επιβληθεί από τα κομματόσκυλλα της κεντρικής κυβέρνησης.
Η λύση που θα μπορούσε να επιβληθεί είναι κατά την γνώμη μου αυτή που ισχύει και στις περισσότερες ευρωπαικές χώρες. 1/σταματά η όποια χρηματοδότηση της τοπικής αυτοδιοίκησης από την κεντρική κυβέρνηση, και ο κάθε δήμος επιβάλλει στους δημότες του, τους φόρους που θεωρεί δίκαιους γιά την λειτουργία του δήμου.Ετσι, επειδή τίποτα δεν προσφέρεται δωρεάν από την φύση, αν θέλει να έχει πολλούς υπαλλήλους και πολλές δραστηριότητες, ο δήμαρχος θα πρέπει να παρουσιάζει κάθε χρόνο τον λογαριασμό στους δημότες τους και αυτοί να πληρώνουν γιά τις ιδέες του, ευγνωμωνόντας τον γιά το έργο του η μαυρίζοντας τον στο ξύλο γιά τις σπατάλες του η απλά μαυρίζοντας τον στις επόμενες εκλογές. 2/να απαγορευτεί ο δανεισμός των δήμων από τις τράπεζες.Αν ένας δήμος έχει λεφτά από φόρους, θα κάνει έργα, ενώ αν δεν έχει, δεν θα κάνει. 3/ η όποια ανάθεση έργου σε ιδιώτες, πρίν ανατεθεί, να βεβαιώνεται από την εφορία, όπως γίνεται στις αφρικανικές χώρες, ότι ο δήμος έχει διαθέσιμο το απαραίτητο κονδύλι. 4/να γίνευαι ετήσιος έλεγχος των οικονομικών του δήμου από ορκωτούς λογιστές, και το αποτέλεσμα να δημοσιεύεται στις τοπικές εφημερίδες, συνοδευόμενο από έκθεση που να είναι κατανοητή από τους πολίτες. 5/οι δήμοι που θα τηρούν τους ανωτέρω 4 όρους, θα μπορούν να αντλούν επιπρόσθετα κονδύλια από εθνικά και ευρωπαικά κονδύλια, ενώ οι υπόλοιποι δεν θα επιτρέπεται να αντλούν κονδύλια. 6/ οι δήμοι των μικρών νησιών και των ορεινών περιοχών που τηρούν τους ανωτέρω 4 όρους θα έχουν και μιά κρατική επιχορήγηση.
7/στους δήμους πρέπει ν΄απαγορευτεί η δημιουργία θυγατρικών εταιριών κάθε φύσης και μορφής, που δεν είναι τίποτα άλλο από κομματοσκυλλικές οργανώσεις κατασπατάλησης του δημοσίου χρήματος.
Αν εφαρμοζόταν από αύριο το πρωί αυτοί οι επτά κανόνες,τα κομματόσκυλλα θα παρατούσαν τους δήμους και θα τους αναλάμβαναν άνθρωποι που θα διαχειριζόταν το χρήμα των δημοτών τους, παίζοντας δηλαδή οι ίδιοι τον ρόλο που παίζει η τρόικα σε εθνικό επίπεδο.Αυτός θα ήταν και ο μόνος τρόπος να διασφαλιστούν στο μέλλον οι καταβολές των μισθών των εργαζομένων.
Είμαστε όμως ακόμα μακριά από αυτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails