16/4/14

Μιά Ασσύρια 25 ετών εκλέγεται Δήμαρχος του Μαρντίν


Πώς έρχονται τα πράγματα άνω κάτω μέσα στην Ιστορία! Οι Ασσύριοι είναι ένας παλιός, ιθαγενής πολιτισμός της Μικράς Ασίας.Μιλάμε γιά έναν λαό που υπέστη γενοκτονία, όπως οι Αρμένιοι και οι Ελληνες.Στην γενοκτονία συμμετείχαν και οι Κούρδοι.Μετά την γενοκτονία, έμειναν ζωντανοί 250.000 Ασσύριοι, οι οποίοι χωρίς δικαιώματα και συνεχώς διωκόμενοι, εγκατέλειψαν σταδιακά την Τουρκία κατά τον εικοστό αιώνα.Σήμερα παραμένουν περίπου 5.000 Ασσύριοι στην Τουρκία, και δεν έχουν κανένα δικαίωμα αφού δεν είναι καν αναγνωρισμένοι ως μειονότητα.
Πέρυσι, οι Κούρδοι αναγνώρισαν τα εγκλήματα που διέπραξαν ενάντια στους Ασσύριους και τους Αρμένιους και ζήτησαν συγνώμη (δεν αναγνώρισαν τα εγκλήματα που διέπραξαν εναντίον των Ελλήνων και δεν ζήτησαν συγνώμη αλλά αυτό είναι μιά άλλη ιστορία, και εν πάσει περιπτώση ας μήν ξεχνάμε ότι και η ίδια η Ελλάδα δεν αναγνώρισε αυτά τα εγκλήματα εναντίον των Ελλήνων της Μικράς Ασίας παρά μόνο πρίν από 20 χρόνια).
Στις αρχές του 2014, ο Οτσαλάν έδωσε εντολή στους Κούρδους να ενσωματώσουν στα ψηφοδέλτια γιά τις Δημοτικές εκλογές, Ασσύριους.Ετσι προέκυψε η εκλογή της νεαρής Ασσύριας στην πόλη Μαρντίν.Γιά ένα άτομο, στο οποίο δεν είχε μείνει ούτε καν το όνομα (είχαν τουρκοποιήσει ακόμα και το όνομα της), είναι πολύ σημαντικό ότι εξελέγη, όχι γιά την ίδια, αλλά διότι αναστένεται και πάλι, μέσω αυτής της εκλογής, η ταυτότητα ενός γενοκτονημένου λαού. http://internationalaffairs1.wordpress.com/2014/04/15/mardin-elects-25-year-old-assyrian-christian-woman-as-mayor/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails