14/10/14

Η Ελλάδα αιχμάλωτη των λαικιστών


Ο λαικισμός στην Ελλάδα δεν είναι κάτι καινούργιο.Δεν έχει να κάνει με τον Γιακουμάτο, τον Ντινόπουλο και τους λοιπούς "πολιτικούς" που έχει πλέον καθιερωθεί να ονομάζονται λαικιστές.Ο λαικισμός θεσμοθετήθηκε με το σύνταγμα του 1974.Το πολίτευμα είναι λαικιστικό,και προάγει/πριμοδοτεί τις κομματοσκυλικές συμπεριφορές. Ετσι,όλοι πλέον έμαθαν τους κανόνες του παιχνιδιού και εξοικειώθηκαν-προσαρμόστηκαν με τους κανόνες του πολιτεύματος.Δεν θα μπορούσαν να επιβιώσουν άλλωστε μή τηρώντας τους κανόνες.Η Ελλάδα είναι σήμερα η κατ'εξοχήν χώρα του λαικισμού.Ετσι, στο κοινοβούλιο σήμερα, με εξαίρεση τους κομμουνιστές που είναι ιδεαλιστές, οι υπόλοιποι βουλευτές είναι λαικιστές.Δεν θα μπορούσαν άλλωστε να είναι κάτι άλλο με βάση το ισχύον σύνταγμα.
Ο λαικισμός ώς γνωστό, οδήγησε την χώρα στην σημερινή οικονομική καταστροφή.Ομως,επειδή η χώρα δεν έχει την ικανότητα να δεί την πραγματικότητα και να λάβει μέτρα ώστε να μήν ξαναπροκύψει τέτοια καταστροφή,θα την ξαναβιώσει με πολύ χειρότερες συνέπειες.Κι΄αυτό, όχι στο μακρινό μέλλον,, αλλά εντός των επόμενων μηνών, άντε 4-5 ετών.
Οι λαικιστές είναι εδώ, έτοιμοι να κατασπαράξουν την χώρα (τα απομεινάρια της) γιά μιά καρέκλα που υποτίθεται θα τους εξασφαλίσει εξουσία και αίγλη.Δεν τους ενδιαφέρει η χώρα.Και γνωρίζουν ότι γιά όποια καταστροφή προκαλέσουν, δεν θα τιμωρηθούν, όπως δεν τιμωρήθηκαν και αυτοί που οδήγησαν την χώρα στην χρεοκοπία το 2010.
Ο Σαμαράς δηλώνει ότι θα βγεί από το μνημόνιο γιά να μπορέσει να κερδίσει τις εκλογές.Ο Τσίπρας δηλώνει ότι θέλει εκλογές γιά να τις κερδίσει και να υποχρεώσει τους ευρωπαίους να του μειώσουν το χρέος γιά να μπορεί η χώρα να δανείζεται και πάλι (ώστε σε 5-6 χρόνια το χρέος να γίνει και πάλι μή βιώσιμο, και να προκύψει έτσι νέα χρεοκοπία).
Ηδη, η κυβερνητική εκπρόσωπος δήλωσε ότι αν βγεί ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα μπορούν να γίνουν αναλήψεις από τα ΑΤΜ.Σε οποιαδήποτε άλλη χώρα γινόταν τέτοια δήλωση από κυβερνητικό εκπρόσωπο, αυτός/αυτή θα βρισκόταν ήδη στο σπίτι του/της διότι τέτοιες δηλώσεις από υποτιθέμενους κυβερνητικούς αξιωματούχους είναι αυτο-εκπληρούμενες προφητείες.
Ηδη, ο Σκουρλέτης του Συριζα, δηλώνει ότι όποιος βουλευτής ψηφίσει γιά εκλογή προέδρου της δημοκρατίας είναι ύποπτος γιά χρηματισμό.
Ολα αυτά και πολλά άλλα είναι μέν στην λογική του λαικισμού που καθιέρωσε το Σύνταγμα του 1974, αλλά δεν προμηνύουν και πάλι τίποτα το καλό γιά την χώρα.Οι κομματοσκυλικές δυνάμεις που διοικούν σήμερα την χώρα αλλά και οι εν δυνάμει κομματοσκυλικές δυνάμεις του Συριζα που θέλουν να την διοικήσουν, δεν ενδιαφέρονται γιά την χώρα και τους πολίτες της.Δεν θα δίσταζαν και πολύ γιά μιά νέα εθνική εκποίηση αρκεί να αναλάβουν καρέκλες και αξιώματα.
Η χώρα θα περάσει αναπόφευκτα από νέες περιπέτειες τους επόμενους μήνες.
Αν οι κομματοσκυλικές και οι εν δυνάμει κομματοσκυλικές δυνάμεις του Συριζα συγκεντρώσουν από κοινού πάνω από το 50% των εδρών της βουλής, οι έλληνες θα πρέπει να προετοιμαστούν γιά την νέα εθνική εκποίηση που θα ετοιμάσουν από κοινού οι κομματοσκυλικές και οι εν δυνάμει κομματοσκυλικές δυνάμεις.
Αν οι κομματοσκυλικές και οι εν δυνάμει κομματοσκυλικές δυνάμεις του Σύριζα δεν συγκεντρώσουν το 50% των ψήφων, θα πρέπει να αναμένεται ακυβερνησία και χρεοκοπία εντός του 2015.Το τί είναι χειρότερο η καλύτερο μεταξύ των δύο αυτών προοπτικών δεν μπορεί να το ξέρει κανείς αυτή την στιγμή.
Ισως η καλύτερη δυνατή λύση θα ήταν μιά αυτοδύναμη κυβέρνηση των κομματοσκυλικών δυνάμεων η μιά αυτοδύναμη κυβέρνηση των εν δυνάμει κομματοσκυλικών δυνάμεων του Σύριζα, ώστε να κλείσουν όπως-όπως την υφιστάμενη χρεοκοπία με τους εταίρους, και να οδηγηθεί η χώρα στην νέα της χρεοκοπία αυτή την φορά με ειδικά δικαστήρια και εκετελεστικά αποσπάσματα εντός των επόμενων 3-4 ετών.Και λέω ότι ίσως είναι η καλύτερη λύση, διότι θα κερδηθεί χρόνος μέχρι να προκύψει η νέα αναπόφευκτη καταστροφή,οπότε οι πολίτες θα μπορέσουν να προετοιμαστούν και να λάβουν τα μέτρα τους.
Αυτή είναι η μοίρα αυτής της χώρας, και τίποτα δεν μπορεί να αλλάξει αυτή την πορεία πρός την καταστροφή, με βάση το υφιστάμενο σύνταγμα και την ποιότητα του πολιτικού προσωπικού.
Ισως σε κάποιους τα παραπάνω σενάρια να φαίνονται υπερβολικά απαισιόδοξα.Μακάρι.Προσωπικά, έχω την εντύπωση ότι αυτοί οι κάποιοι μάλλον δεν έχουν ακόμα συνειδητοποιήσει την κρισιμότητα των στιγμών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails