12/8/15

Εκρηκτική η κατάσταση στην Κω - Για ανεξέλεγκτες καταστάσεις προειδοποιεί ο δήμαρχος που ζητά παρέμβαση Τσίπρα


Γιά αναξέλεγκτες καταστάσεις μιλά ο Δήμαρχος της Κώ.Λές και τα υπόλοιπα θέματα που υποτίθεται διαχειρίζεται το κομματοσκυλικό κράτος είναι υπο ελεγχόμενες καταστάσεις.
Είναι πλέον καιρός να δούμε την πραγματικότητα και όχι να ονειρευόμαστε πώς θα θέλαμε την πραγματικότητα.Γιά να δούμε την πραγματικότητα πρέπει ν΄αναλύσουμε τα δεδομένα και να καταλήξουμε σ΄ένα συμπέρασμα που θα προκύπτει από την ανάλυση.
Σε ότι αφορά το κομματοσκυλικό κράτος, αν λάβουμε υπόψη ότι στην Κώ που έχει 25-30.000 κατοίκους, υπάρχουν σήμερα 7.000 λαθρο-μετανάστες και αποβιβάζονται κάθε ημέρα 1.000 επιπλέον
α/το κράτος δεν είναι ικανό να φροντίσει να αυξήσει την αστυνομική δύναμη του νησιού
β/ το κράτος δεν έχει την οργανωτική ικανότητα να επιβεβαιώσει τα στοιχεία ταυτότητας άνω των 1000 λαθρο-μεταναστών την ημέρα
γ/το κράτος δεν μπορεί να παρέχει έστω στοιχειώδη ανθρωπιστική βοήθεια σ΄αυτούς τους ανθρώπους όπως πόσιμο νερό ή σκηνές
δ/ το κράτος δεν έχει ένα συντονιστικό όργανο στο νησί γιά ν΄ασχοληθεί συνολικά με το θέμα δεδομένου ότι καραργήθηκε ο ρόλος του νομάρχη όπως υπήρχε μέχρι την δεκαετία του 80 και συντόνίζε την λειτουργία όλων των κρατικών υπηρεσιών σε τοπικό επίπεδο.
Αν λάβουμε υπόψη μόνο αυτά τα δεδομένα, νομίζω ότι μπορούμε να καταλήξουμε στο συμπέρασμα ότι το κράτος αυτό είναι διαλυμένο.Συνεχίζει όμως να κοστίζει στον έλληνα φορολογούμενο όσο και και ένα οργανωμένο κράτος, ίσως και περισσότερο.
Αν καταλήξουμε σ άυτό το συμπέρασμα από την ανάλυση των δεδομένων, το άμεσο λογικό αποτέλεσμα θα είναι να κατανοήσουμε ότι δεν έχει νόημα να ζητήσουμε βοήθεια από το κράτος όπως το ζητά ο Δήμαρχος της Κώ.Το κράτος έχει διαλυθεί εδώ και καιρό από συντονισμένες προσπάθειες της κομματοκρατίας εδώ και 40 χρόνια.
Αμεση λύση δεν μπορεί να υπάρξει,Η μεταρρύθμιση του υφιστάμενου κράτους γιά να μπορέσει να λειτουργήσει και πάλι ή η δημιουργία νέων κρατικών δομών θα απαιτήσει πολύ χρόνο.
Η άμεση και προσωρινή λύση γιά τους κατοίκους της Κώ θα ήταν να εκλέξουν άτυπα έναν υπεύθυνο γιά αυτό το πρόβλημα π,χ έναν μπακάλη η έναν περιπτερά ή εν πάσει περιπτώσει έναν άνθρωπο που δούλεψε στην ζωή του και δεν ασχολήθηκε με την κομματοκρατία, και που είναι σε θέση να υπολογίσει π,χ. το κόστος μιάς μερίδας φαγητού,και να του αναθέσουν να συντονίσει τις ενέργειες του λαού της Κώ, του διαλυμένου κράτους,της ευρωπαικής ένωσης,και των μή κυβερνητικων οργανώσεων, ώστε να προκύψει μιά όσο γίνεται συντονισμένη ενέργεια γιά την διαχείριση του προβλήματος
http://www.tovima.gr/society/article/?aid=728968

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails