19/9/15

η σημασία της αυριανής ψήφου


Γιά τι πράγμα ακριβώς θα ψηφίσουμε αύριο, μάλλον κανείς δεν ξέρει.Υποτίθεται ότι ψηφίζουμε γιά το συλλογικό μέλλον που επιθυμούμε.Μέλλον, σημαίνει τι επιθυμούμε γιά τις επόμενες δύο-τρείς δεκαετίες γιά την χώρα μας.Τέτοιο μέλλον δεν προτείνεται από κανένα πολιτικό υποτίθεται κόμμα που κατεβαίνει στις εκλογές τα τελευταία σαράντα χρόνια.Ακόμα όμως κιάν υπήρχαν τέτοιες προτάσεις, γνωρίζουμε ότι οι κομματοσκυλικές δυνάμεις που διαχειρίστηκαν την χώρα τα τελευταία σαράντα χρόνια, εκχώρησαν την εθνική κυριαρχία σε ξένους.Αρα η ψήφος μας δεν έχει πλέον και ουσιαστικά κάποιο νόημα.
Τώρα, παραμένει το περιτύλιγμα των εκλογών γιά να τηρηθούν τα προσχήματα περί δήθεν δημοκρατίας και άλλες παπαριές.Εστω και αυτό, καλό είναι, αρκεί να το γνωρίζουμε όταν πηγαίνουμε να ψηφίσουμε.
Ετσι, το νόημα το εκλογων είναι απλά να ψηφίζουμε πρόσωπα τα οποία θα τα βλέπουμε στην τηλεόραση να δίνουν τις κοκορομαχίες τους ώστε να μας δημιουργείται η ψευδαίσθηση ότι έχουμε Δημοκρατία. Το ερώτημα πλέον είναι με τί κριτήρια επιλέγονται οι άνθρωποι που υποκρίνονται ότι κάνουν πολιτική από ψηφοφόρους που υποκρίνονται ότι έχουμε δημοκρατία.Εκ του αποτελέσματος,αν πάρουμε την τελευταία δεκαετία, θα δούμε ότι όλοι όσοι έγιναν πρωθυπουργοί, δεν είχαν δουλέψει ποτέ στην ζωή τους.Δεν είχαν καμμιά παιδεία.Δεν πρόσφεραν τίποτα στον τόπο. Ο κοινός νούς λέει κατά συνέπεια ότι οι ψηφοφόροι ξέρουν τι κάνουν.Μένει μόνο να δούμε ποιόν θα ψηφίσουν αύριο και αν θα τηρήσουν τα ίδια ακριβώς κριτήρια ή αν θα τα διαφοροποιήσουν.Η

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails