19/2/16

η συσκευή του Π.Ζωγράφου γιά την απεριόριστη παραγωγή ενέργειας με χρήση νερού, είναι πραγματικά εντυπωσιακή- η αξιοποίηση της όμως γιά το καλό της χώρας έχει κάποιες προυποθέσεις που πρέπει να κατανοηθούν το συντομότερο δυνατόν από την ομάδα που προωθεί την αξιοποίηση της συσκευής


Σ΄αυτό το ιστολόγιο παρουσίασα πρίν από μερικές ημέρες βίντεο με την επαναστατική συσκευή του Π. Ζωγράφου.Με εξέπληξε η όλη ανακάλυψη, και χωρίς να είμαι ειδικός, πείσθηκα ότι πρόκειται γιά μιά μεγάλη επιστημονική εφεύρεση που θα έχει άμεση πρακτική χρήση, και τεράστια οικονομική επιτυχία.
Απ ότι κατάλαβα, η συσκευή είναι σε στάδιο πατενταρίσματος, αλλά παράλληλα, η ομάδα που προωθεί την εφεύρεση και την αξιοποίηση της,προσπαθεί να βρεί τρόπο γιά την αξιοποίηση της ώστε να ωφεληθεί η χώρα μας.
Αν όντως έτσι έχουν τα πράγματα, η ομάδα που προωθεί την εμπορική αξιοποίηση της εφεύρεσης πρός όφελος της χώρας μας, κάνει κάποια λάθη κατά την γνώμη μου.
Η αξιοποίηση μιάς εφεύρεσης τέτοιας κλίμακας που θα αλλάξει την φύση της παγκόσμιας οικονομίας,αλλά και των αμυντικών δογμάτων παγκοσμίως, δεν θα γίνει με τηλεοπτικές εκπομπές και καλέσματα πρός το ελληνικό κράτος να την στηρίξει.Το ελληνικό κράτος, είναι ένα αποτυχημένο κράτος (failed state )γιά όσους γνωρίζουν τι σημαίνει αυτή η διεθνής ορολογία.Γιά όσους δεν γνωρίζουν, θα μπορούσαμε πολύ απλά να πούμε ότι το ελληνικό κράτος είναι διαλυμένο, και σε καμμιά περίπτωση δεν έχει τις οργανωτικές δομές γιά να στηρίξει αυτή την προσπάθεια.
Ετσι, κατά την γνώμη μου, η ομάδα που προωθεί την εμπορική αξιοποίηση της εφεύρεσης πρός όφελος της χώρας, πρέπει ν΄αλλάξει την στρατηγική της.Πρέπει να επιλέξει έναν η περισσότερους έλληνες επιχειρηματίες που αποδεδειγμένα στήριξαν την χώρα μας από το 2009 μέχρι και σήμερα,και να του ζητήσουν να προωθήσει την εμπορική εκμετάλλευση της εφεύρεσης πρός όφελος της χώρας μας, θέτοντας του και τους όρους,και τονίζοντας του ότι η όλη προσπάθεια του θα είναι ανιδιοτελής (δηλαδή δεν θα κερδίσει χρήματα από αυτό).Ο πρώτος επιχειρηματίας που μου έρχεται στον νού γιά αυτή την δουλειά είναι ο Γιώργος Λογοθέτης της LIBRA GROUP.Μπορεί να μήν μιλά ελληνικά, αλλά είναι πιό έλληνας πατριώτης από τους περισσότερους έλληνες.
Οι όροι θα μπορούσαν να είναι οι εξής
-να δημιουργηθεί μιά εταιρία με έδρα την Ελλάδα που θα έχει την πατέντα και την εμπορική αξιοποίηση της με μοναδικό μέτοχο την ελληνική πρωτοβουλία ή κάποιο αντίστοιχο ίδρυμα.
-η βιομηχανική παραγωγή της συσκευής θα γίνεται αποκλειστικά στην Ελλάδα ή την Κύπρο.
-οι εφευρέτες και η υποστηρικτική ομάδα τους θα λάβουν συγκεκριμμένο ποσό από την εταιρία που θα συσταθεί (π.χ. 10 εκατομμύρια ευρώ).
-η ελληνική πρωτοβουλία ή όποιο αντίστοιχο ίδρυμα, θα δεσμευτεί ότι όποιο κέρδος θα προκύπτει από την εμπορική δραστηριότητα, θα πηγαίνει στο ελληνικό δημόσιο.
-πέρα από την αξιοποίηση της εφεύρεσης γιά εμπορικούς σκοπούς, η εφεύρεση έχει και πολύ σημαντικούς στρατιωτικούς σκοπούς.Στην συμφωνία που θα γίνει θα πρέπει να διευκρινιστεί ότι οι στρατιωτικές εφαρμογές της εφεύρεσης δεν θα είναι εμπορεύσιμες και θα είναι ελεύθερα προσβάσιμες μόνο γιά τον ελληνικό στρατό.
Θα μπορούσαν να προκύψουν και άλλοι όροι.Ομως αυτοί ειναι οι σημαντικότεροι κατά την γνώμη μου.Οι όροι, είναι το πάν.Είναι στην ουσία η θεσμική θωράκιση της επιτυχίας.Γιά να το κατανοήσουμε, ας σκεφτούμε το εξής : και η Νορβηγία και η Νιγηρία έχουν πετρέλαιο.Η νορβηγία χρησιμοποιεί αυτό τον πλούτο με θεσμική θωράκιση και εξασφαλίζει το μέλλον της, και η Νιγηρία που δεν έχει την θεσμική θωράκιση, και ζεί μέσα στην φτώχεια, αφού τα έσοδα από το πετρέλαιο πηγαίνουν σε κυβερνητικούς αξιωματούχους.
Ο επιχειρηματίας, αν πεισθεί γιά την επιτυχία, και συμφωνήσει με τους όρους, ξέρει τί πρέπει να κάνει.Ξέρει ποιούς συμβούλους θα χρησιμοποιήσει γιά την βιομηχανική παραγωγή της συσκευής, γιά το μάρκετινγκ, κλπ...Ξέρει να υπολογίσει τα έσοδα και τα έξοδα, ξέρει να καθορίσει χρονοδιαγράμματα.Ξέρει ποιοί επιχειρηματικοί όμιλοι θα τον καταπολεμήσουν και θα οργανώσει εκ των προτέρων την άμυνα του.Ξέρει να υπολογίσει τί κεφάλαια θα απαιτηθούν και πώς θα τα βρεί.
Επειδή ασχολήθηκα στην επαγγελματική μου ζωή μ' αυτά τα θέματα, ξέρω πόσο δύσκολο είναι, ένα προιόν που εφευρίσκεται, να τύχει βιομηχανικής παραγωγής.Είναι τα κεφάλαια, είναι ο χρόνος, κλπ...Αυτή είναι η άποψη μου. λαι ελπίζω η ομάδα που προωθεί την εφεύρεση, να το κατανοήσει όσο γίνεται πιό γρήγορα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails