19/5/16

ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ 353.000 ΠΟΝΤΙΩΝ


Σήμερα είναι η ημέρα μνήμης γιά την γενοκτονία 353.000 Ελλήνων του Πόντου.Αυτές οι 353.000 ψυχές ζητούν και ελπίζουν έστω κάθε δεκάτη ενάτη Μαίου, να τους θυμούνται, πρώτα οι έλληνες και μετά οι υπόλοιποι λαοί.
Εμείς οι έλληνες θυμόμαστε αυτές τις ψυχές κάθε ημέρα, και όχι μόνο την 19/5 κάθε έτους.Ομως έχουμε μείνει πλέον ελάχιστοι : μερικές χιλιάδες στην σημερινή Ελλάδα, μερικές δεκάδες χιλιάδες στην Κύπρο, και μερικές δεκάδες χιλιάδες στην λοιπή οικουμένη.
Ομως, υπάρχει κάτι ευχάριστο όσο περνάνε τα χρόνια.Ολο και περισσότεροι άνθρωποι ανά την υφήλιο γνωρίζουν γιά αυτή την γενοκτονία και την τιμούν, χάριν των προσπαθειών κυρίως των εκατομμυρίων Αρμενίων.Σήμερα, στην Αρμενία, έγινε μιά μεγάλη συγκέντρωση πρός τιμή και μνήμη των 353.000 ποντιακών ψυχών, όπως φαίνεται στην παρακάτω φωτογραφία.
Εμείς, οι ελάχιστοι εναπομείναντες Έλληνες, όσο ακόμα θα υπάρχουμε, θα είμαστε αιώνια ευγνώμονες πρός τους Αρμένιους γιά τον αγώνα τους γιά την αναγνώριση της γενοκτονίας των Ποντίων εδώ και δεκαετίες, καθώς και γιά το γεγονός ότι θυμούνται κάθε χρόνο στις 19/5, τις 353.000 ψυχές του Ποντιακού Ελληνισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails