9/5/16

Τα μέτρα που προτείνει ο ESM για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους και οι συνέπειες


http://www.capital.gr/oikonomia/3124322/ta-metra-pou-proteinei-o-esm-gia-tin-elafrunsi-tou-ellinikou-xreous
Πλεόνασμα 3,5% το 2018 και γιά πολλά χρόνια μετά το 2018, ως προυπόθεση ελάφρυνσης του χρέους! Οι άνθρωποι είναι εκτός τόπου και χρόνου, ή κάτι άλλο παίζεται.
Το 3,5% πρωτογενές πλεόνασμα δεν επιτεύχθηκε ποτέ από καμμιά χώρα.Πώς τώρα να επιτευχθεί από μιά διαλυμένη χώρα μετά από 45 χρόνια κομματοσκυλικής διακυβέρνησης, και μετά από 7 χρόνια ύφεσης κατά την οποία χάθηκε το 25% του ΑΕΠ; Αυτά είναι παραμύθια γιά μικρά παιδιά.Το 3,5% πρωτογενές πλεόνασμα δεν πρόκειται να επιτευχθεί ούτε έστω το 2018, και αυτοί που έθεσαν αυτή την προυπόθεση το γνωρίζουν, και έθεσαν αυτό τον στόχο εσκεμμένα.Επιδίωξη τους είναι να φύγει η Ελλάδα μόνη της από το ευρώ δεδομένου ότι δεν θα μπορέσει να τηρήσει τα συμφωνηθέντα.
Το τραγικό, είναι ότι η χώρα δεν διαθέτει ηγέτη.Αν είχε ηγέτη, θα μπορούσε έστω να κάνει ότι αποδέχεται την παγίδα ώστε να κερδίσει 2 χρόνια γιά να προετοιμάσει την χώρα γιά την αποχώρηση από το ευρώ αν αυτή είναι όντως αναπόφευκτη.Και η προετοιμασία που απαιτείται είναι τεράστια, αρχής γενομένης από την διασφάλιση της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας με τις κατάλληλες συμμαχίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails