22/10/16

Yπερταμείο - "Χάνει τον έλεγχο των περιουσιακών της στοιχείων η Ελλάδα " ή "μιά ευλογία " ;


Γιά πολλούς, όπως τον αρθρογράφο του άρθρου που ακολουθεί, http://www.protothema.gr/economy/article/619939/gi-nero-deko-kai-aerodromia-sto-upertameio/
η Ελλάδα χάνει τον έλεγχο των κρατικών περιουσιακών στοιχείων γιά 90 χρόνια, γεγονός λυπηρό, κλπ....
Εγω, βλέπω τα πράγματα ως πρός αυτό το θέμα, κάπως διαφορετικά.
Είναι γεγονός ότι η ιδέα δημιουργίας ενός υπερταμείου το οποίο θα αναλάμβανε την διαχείριση της ελληνικής δημόσιας περιουσίας και την εκποίηση της στην συνέχεια με σκοπό την μερική αποπληρωμή του χρέους, είναι του Σόιμπλε.Ομως, το γεγονός ότι το υπερταμείο θα εξυπηρετήσει τους δανειστές της χώρας(μιά που το 50% των εσόδων του υπερταμείου θα πηγαίνει στην εξυπηρέτηση του χρέους) δεν σημαίνει ότι δεν θα εξυπηρετήσει και τα συμφέροντα της χώρας. Γιά πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας, ένα όργανο θεσμικά κατωχηρωμένο γιά 90 χρόνια, θα απασχολείται με την βέλτιστη διαχείριση της κρατικής περιουσίας με την σύμφωνη γνώμη των 3 εκπροσώπων που θα ορίζει η κυβέρνηση, και των 2 εκπροσώπων που θα ορίζουν οι δανειστές.Αν δεν υπάρχει ομοφωνία, θα πρέπει την όποια απόφαση να την λαμβάνουν τουλάχιστον οι 4 από τους 5 εκπροσώπους.
Αυτή την επανάσταση, μπορούμε να την περιγράψουμε και διαφορετικά : η εκάστοτε κομματοσκυλική κυβέρνηση, δεν θα μπορεί πλέον να αποφασίζει, αλλά μόνο να συναποφασίζει.Δεν θα μπορεί πλέον να ορίζει αποτυχημένους βουλευτές,κομματοσκυλικά στελέχη και γενικά ανίκανους, να διαχειριστούν την δημόσια περιουσία.
Από το υπερταμείο, θα βγούν κερδισμένοι οι δανειστές (θα πάρουν 15 με 20 δις ευρώ σε βάθος 30-50 ετών από τα 220 δις που έχουν μέχρι στιγμής δώσει ) αλλά και η Ελλάδα.Οι μόνοι που χάνουν από την δημιουργία του Υπερταμείου είναι οι κομματοσκυλικές οργανώσεις που αυτο-αποκαλούνται πολιτικά κόμματα (Ν.Δ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ ).
Ελάχιστα μέτρα μεταρρύθμισαν την χώρα όλα αυτά τα χρόνια παρά τα τόσα μνημόνια. Ομως, το υπερταμείο, μαζί με τον αυτόματο κόφτη δαπανών, είναι αποφάσεις πρός την σωστή κατεύθυνση.Οποιαδήποτε απόφαση περιορίζει το καρκίνωμα του κομματοσκυλισμού, είναι άλλωστε καλή γιά την Ελλάδα.Είναι μιά ευλογία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails