29/5/09

Ο ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΣ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ ΩΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΤΗΡΙΑ ΓΡΑΜΜΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΠΙΛΟΓΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΔΩ ΚΑΙ 35 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΟΥ

Αγγιξε την ψυχή μου το βίντεο που ακολουθεί, διότι το μήνυμα είναι απλό, λιτό και παράλληλα ουσιαστικό.



Πρίν απο λίγες μόνο μέρες, με αφορμή ένα κείμενο του Βασιλείου Μαρκεζίνη, είχα αναφερθεί σ'αυτό ακριβώς το θέμα εδώ

ο Π. Κονδύλης για το ίδιο θέμα είχε πεί καταλήγοντας "....δεν υποκατέστησα λοιπόν την ηρωίνη του μαρξισμού με άλλη ηρωίνη.Οταν έκοψα τα ναρκωτικά, τα έκοψα ριζικά και τελειωτικά".

Κι' ομως επειδή είμαι ρεαλιστής, πιστεύω ότι η ανάγκη του ιδεολογικού προσανατολισμού των κοινών ανθρώπων (δηλαδή η ουσιαστική επήρεια των ιδεολογικών και ουτοπικών ρευμάτων σκέψης στους κοινούς ανθρώπους ) έχει να κάνει με την φύση του ανθρώπου και τον ανθρώπινο πολιτισμό.Γι αυτό και κινήσεις όπως αυτή την Δράσης έχουν δυστυχώς ελάχιστες πιθανότητες επιτυχίας.

Χαίρομαι όμως που μιά κίνηση πολιτών (μή κοινών ανθρώπων ) ξεπέρασε-έκοψε τα ναρκωτικά και αντί να αφιερώσει την δράση της στην σωτηρία του κόσμου, έχοντας συνείδηση των δυνατοτήτων της, προσπαθεί με την δράση της να λύσει τα προβλήματα της καθημερινότητας των πολιτών σε μιά γωνιά του πλανήτη μας.

Και μόνο η προσπάθεια αυτή, είναι από μόνη της, ένα μεγάλο επίτευγμα για την ελληνική κοινωνία και πρέπει να μας γεμίζει αισιοδοξία για το μέλλον.

Τέλος θέλω να αφιερώσω το βίντεο που ακολουθεί στους συμπολίτες μου που νοιώθουν ως αναπόφευκτη ανάγκη την ιδεολογική ηρωίνη.(να ψηφίζουν για κάποια ιδεολογία που θα σώσει τον πλανήτη, που θέλουν πολιτικό πρόγραμμα απο τα κόμματα -απλά να ξέρουν ότι έχει πρόγραμμα, διότι ελάχιστοι το διαβάζουν -,κλπ....)

Η συγκεκριμμένη ηρωίνη είναι γαλάζιου χρώματος (θα μπορούσε να είναι πράσινου χρώματος. κόκκινου,....)

Ευχομαι στους συμπολίτες μου της Ν.Δ. που θα δούν αυτό το βίντεο πρώτον να γελάσουν όπως εγώ, και δεύτερον να επιβεβαιώσουν βαθιά μέσα στην ψυχή τους ότι ορθά ψηφίζουν αυτό το κόμμα είτε επειδή το κόμμα αυτό θα σώσει τον πλανήτη και κατά συνέπεια την Ελλάδα μέσω των πολιτικών εκπροσώπων του και των ενεργειών τους, είτε επειδή έτσι ψήφιζαν από τα γεννοφάσκια τους και κατά συνέπεια (ιδεολογία γάρ ) έτσι θα συνεχίσουν να ψηφίζουν για το καλό της ανθρωπότητας, ασχέτως των πολιτικών ανδρών που εκπροσωπούν το κόμμα-ιδεολογία και των πράξεων-ενεργειών τους.Για την ανάγκη επίλυσης των καθημερινών προβλημάτων της κοινωνίας ούτε λόγος , διότι η ιδεολογική προσέγγιση των προβλημάτων και η πρακτική προσέγγιση των προβλημάτων είναι ούτως η άλλως απο την φύση τους, έννοιες αντίθετες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails