5/10/10

ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΛΟΓΙΚΑ - "Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΩΣ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ" - ΟΛΟΚΛΗΡΟΣ Ο ΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΤΟ 1996 -ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2010













Είχα ακούσει ομιλίες του  Μιχάλη Χαραλαμπίδη.Ενοιωθα πάντα ότι είχε κάτι ιδιαίτερο να πεί.Δεν τον παρακολούθησα όμως συστηματικά.Ούτε έψαξα ποτέ να γνωρίσω περισσότερο την σκέψη του.

Η ομιλία που ακολουθεί, και την οποία δεν γνώριζα, πρέπει να πώ ότι με συγκλόνισε.Σπάνια άκουσα τα τελευταία χρόνια πολιτική ομιλία στην χώρα μας, που να είναι αυτού του επιπέδου.

Η ομιλία που ακολουθεί, είναι πραγματικά πολιτική, με την έννοια ότι
-λέει πικρές αλήθειες
-ασχολείται με το μακροπρόθεσμο συμφέρον του συλλογικού υποκειμένου που θέλει να υπηρετήσει.
-θέτει ξεκάθαρα ιστορικούς στόχους, και αναλύει μιά "ιστορική αποστολή¨ της πολιτικής.

Στο βίντεο που ακολουθεί, θα δούμε ότι από τότε, ο Μ. Χαραλαμπίδης εθεωρείτο γραφικός από τους συντρόφους του.Φαίνεται αυτό, αν παρατηρήσουμε τα βλέμματα των στελεχών του προεδρείου του ΠΑΣΟΚ, που υποχρεούνται να ακούσουν την ομιλία.Στην πραγματικότητα όμως, ο Χαραλαμπίδης δεν ήταν γραφικός.Ηταν πλέον ο μόνος ανθρωπος μέσα στο ΠΑΣΟΚ που συνέχιζε να πιστεύει στην πολιτική.Οι υπόλοιποι είχαν πλέον αφομοιωθεί από το πελατειακό πολιτικό σύστημα εξουσίας που οδήγησε την χώρα στην καταστροφή.
Και όπως ήταν φυσικό, αυτός ο άνθρωπος οδηγήθηκε αναπόφευκτα στην έξοδο, από το κόμμα που είχε πλέον εγκαταλείψει την πολιτική.Οπως αλλωστε και όλοι οι αξιόλογοι άνθρωποι (από όλα τα κόμματα) που ήθελαν ν΄ασχοληθούν με τα κοινά, και είχαν πρωτότυπες ιδέες.


http://www.euxintv.net/euxintv/reportaz/xaralambidis.php

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails