2/1/11

Η ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΠΙΘΑ

«Το κίνημα δεν αποσκοπεί στο να δημιουργηθεί άλλο ένα πολιτικό κόμμα, αλλά ένα κίνημα ζύμωσης ιδεών. Οσον αφορά την οργάνωση, στο προσεχές διάστημα οι πολίτες θα πρέπει να δημιουργήσουν ανεξάρτητες επιτροπές πρωτοβουλίας, με σκοπό την ενημέρωση και ανάπτυξη δράσεων»
Μίκης Θεοδωράκης

Ενδιαφέρουσα η πρωτοβουλία Θεοδωράκη.Οχι τόσο γιά να εξηγηθεί η σημερινή κατάρρευση, αλλά ως πρός την επιδίωξη να συσπειρώσει τους πολίτες στον χώρο εργασίας,στην γειτονιά τους, και να τους ωθήσει να σκεφτούν από κοινού και να συμφωνήσουν κάποιες λύσεις στα προβλήματα της χώρας, επί καθορισμένων στόχων και θεματικών ενοτήτων.
Οι εξηγήσεις που έδωσε ο ίδιος ο Θεοδωράκης ως πρός τα αίτια που μας οδήγησαν στην σημερινή κατάρρευση, αλλά και οι διάφορες λύσεις πού προτείνει γιά να δεί και πάλι η χώρα φώς στο τούνελ, προσωπικά δεν με ικανοποιούν.Είναι κάπως χοντρο-κομμένες.Τα προβλήματα είναι δυστυχώς πιό σύνθετα.
Ομως, η πρωτοβουλία, είναι ανοιχτή σε νέες ιδέες.


Αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία, είναι να συμφωνεί κανείς η μή, με τους στόχους της κίνησης.

Οι στόχοι της κίνησης όπως εγώ τους κατάλαβα ακούγοντας χθές την συνέντευξη Θεοδωράκη γιά την ίδρυση της κίνησης, είναι η σωτηρία της χώρας, η εξασφάλιση της εθνικής ανεξαρτησίας-εθνικής ακεραιότητας, και η εξασφάλιση της ελευθερίας του ελληνικού λαού, μέσω της χάραξης μιάς εθνικής στρατηγικής γιά τις επόμενες δεκαετίες.Η κίνηση πολιτών, στοχεύει να χαράξει αυτή την στρατηγική σε όλους τους τομείς, με επιτροπές πολιτών που θα δημιουργηθούν.Αφού ξεκαθαριστεί αυτή η εθνική στρατηγική , η στρατηγική αυτή θα γίνει σταδιακά αποδεκτή από την συντριπτική πλειοψηφία του λαού, ο οποίος θα την επιβάλλει στους πολιτικούς ηγέτες.

Η κίνηση αυτή, αν και ρομαντική, έχει ενδιαφέρον όπως προ-είπα.Διότι δεν υπάρχουν και πολλές άλλες μεταξύ των οποίων να επιλέξουμε.Δεύτερον,ακόμα κι΄αν αποτύχει, η κίνηση και τα μέλη της,θα έχουν προσπαθήσει, σε αντίθεση με τους λοιπούς πολίτες που περιμένουν παθητικά να δούν τι θα συμβεί.

Αν οι στόχοι της κίνησης πολιτών είναι όντως αυτοί που περιέγραψα προηγουμένως, και όχι
-μιά γενική και αόριστη αντι-μνημονιακή κραυγή
-μιά κραυγή γιά υποτιθέμενες η μή συνωμοσίες εναντίον της χώρας
πιστεύω ότι έχει ενδιαφέρον, και θα΄πρεπε όσο γίνεται περισσότεροι έλληνες πολίτες να συμμετάσχουν στην κίνηση.

Σε προσωπικό επίπεδο, είμαι "Κονδυλικός".Συμφωνώ δηλαδή με την άποψη του Π. Κονδύλη ως πρός τα αίτια που μας οδήγησαν εδώ, καθώς με την εθνική στρατηγική που πρότεινε γιά την χώρα πρίν από είκοσι χρόνια, η οποία είναι ακόμα και σήμερα επίκαιρη.Η κίνηση πολιτών σε όποια στρατηγική κι΄αν καταλήξει, δεν πρόκειται νομίζω να αλλάξει την άποψη μου.Θα μ΄ενδιέφερε να συμμετάσχω στην κίνηση υπό προυποθέσεις,, περισσότερο γιά να κάνω γνωστές αυτές τις ιδέες.Δεν θα βιαστώ όμως.Πρέπει να σιγουρευτώ ότι η κίνηση έχει πράγματι τους ανωτέρω στόχους.Πρέπει να σιγουρευτώ ότι η κίνηση είναι υπέρ του συμμαζέματος των κρατικών σπαταλών.

Ως γνωστό, από αυτό το ιστολόγιο, υποστηρίζω το μνημόνιο, υπό την έννοια του συμμαζέματος των απίστευτων σπαταλών του κράτους.Δεν συμφωνώ με όλα όσα προβλέπονται από το μνημόνιο.Ούτε πιστεύω ότι το μνημόνιο είναι η λύση γιά την χώρα.Είναι ένα προσωρινό μέτρο, μέχρι να βρεθεί η λύση.

Ακοολουθεί ο σύνδεσμος με την ιστοσελίδα της κίνησης πολιτών.


http://www.spitha-kinima.org/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails