30/6/11

H EIKONA ME TA ΔΑΚΡΥΑ ΤΟΥ ΤΣΟΛΙΑ ΠΟΥ ΦΥΛΑΕΙ ΤΟΝ ΑΓΝΩΣΤΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗ, ΩΣ ΚΑΘΡΕΦΤΗΣ ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ - 30/6/2011


Συγκλονίστηκα από αυτή την φωτογραφία.Δεν ξέρω ποιός την τράβηξε και πότε.Ο τσολιάς δεν μπορεί να εγκαταλείψει την φύλαξη του μνημείου του αγνώστου στρατιώτη.Μπροστά του, γίνεται κόλαση.Δεν μπορεί μάλλον να αντέξει την δράση των δακρυγόνων, και δακρύζει ατελείωτα.Η θέα μπροστά του δεν τον παρηγορεί.Βλέπει την χώρα του να αυτοκαταστρέφεται.Πόσα δάκρυα άραγε οφείλονται στα δακρυγόνα, και πόσα στην λύπη του, γιά την χώρα που βλέπει ν΄αργοπεθαίνει;

ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ - ΙΟΥΝΙΟΣ 2011

ΤΑ ΨΕΥΤΙΚΑ ΔΙΛΗΜΜΑΤΑ - ΣΥΝΕΧΕΙΑ -29/6/2011

Το νέο ψεύτικο δίλημμα, δηλαδή αυτό της ψήφισης η μή του μεσοπρόθεσμου προγράμματος, απασχόλησε και πάλι μιά ολόκληρη χώρα γιά βδομάδες, και λίγο έλειψε σήμερα να καεί η Αθήνα και να θρηνήσουμε ανθρώπινες ζωές.

Και είναι κατά την γνώμη μου ένα ψεύτικο δίλημμα, διότι τόσο αυτοί που είναι υπέρ, όσο και αυτοί που είναι κατά, δεν βασίζονται σε πραγματικά δεδομένα γιά να το κρίνουν, αλλά σε ηθικο-κανονιστικούς κανόνες(π.χ. είναι άδικο, π.χ. είναι εθνικά αναγκαίο, κλπ...).Ας μήν αναφερθούμε δε, καθόλου,
α/στο γεγονός ότι τόσο αυτοί που το επέβαλλαν, όσο και αυτοί που το ψήφισαν, δεν πιστεύουν ότι είναι εφαρμόσιμο ως έχει.
β/στο δεδομένο (γιά μένα )ότι ακόμα κι΄αν καταψηφιζόταν, δεν θα άλλαζε τίποτα γιά την χώρα.Αν η χώρα έχει φθάσει στο σημείο που η χρεοκοπία είναι αναπόφευκτη, αυτό θα γίνει αναξαρτήτως της σημερινής ψηφοφορίας.Αν η χώρα πρέπει να στηριχθεί μέχρις εσχάτων διότι το διακύβευμα γιά την Ευρώπη είναι τεράστιο, αυτό θα γίνει ανεξάρτητα από την σημερινή ψηφοφορία.

Κατά την γνώμη μου,η απαίτηση των Ευρωπαίων να ψηφιστεί το μεσοπρόθεσμο έχει να κάνει με δευτερεύοντες λόγους
-να δικαιολογηθεί πρός τους ευρωπαίους ψηφοφόρους η ανάγκη του δεύτερου πακέτου στήριξης της Ελλάδας
-να εκτιμηθεί όσο γίνεται καλύτερα το συνολικό απαιτούμενο ποσό γιά την στήριξη.
-να δοθεί ένα μήνυμα στις αγορές ώστε να κερδηθεί επιπλέον χρόνος.

Αν η ανωτέρω άποψη μου είναι ορθή, προκύπτουν νομίζω, δύο ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν

1/ πώς μπορεί ένας ολόκληρος λαός να παθιάζεται κάθε φορά σε τέτοιο βαθμό με ψευτοδιλήμματα, όπως η ψήφιση του μεσοπρόθεσμου;
2/αν λάβουμε ως δεδομένο ότι η ψήφιση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος είναι ένα ψευτοδίλημμα, και λάβουμε επίσης ως δεδομένη την υποχρέωση ψήφισης η καταψήφισης του μεσοπρόθεσμου που επιβλήθηκε από τους Ευρωπαίους, ποιό θα ήταν το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας που θα εξυπηρετούσε καλύτερα τα ελληνικά εθνικά συμφέροντα;

Ως πρός το πρώτο ερώτημα, η άποψη μου είναι ότι η ελληνική κουλτούρα, έτσι όπως διαμορφώθηκε από την θρησκεία μας επί αιώνες, βλέπει και αναλύει τα δεδομένα στατικά (και όχι δυναμικά ) και με βάση ηθικο-κανονιστικούς κανόνες (και όχι με βάση την πραγματικότητα).Βλέπει το πρόγραμμα αυτό στατικά, με την έννοια ότι θεωρεί ότι αυτό δεν μπορεί ν΄αλλάξει.Αν μπορούσε να δεί τα δεδομένα δυναμικά, θα ελάμβανε υπόψη το γεγονός ότι χιλιάδες παράγοντες επηρεάζουν καθημερινά τα δεδομένα, και άρα, η αλλαγή του προγράμματος μέχρι το 2014 είναι περίπου αναπόφευκτη(άρα κάποια ευκαιρία θα προκύψει ενδεχομένως γιά να αλλάξει το πρόγραμμα πρός το καλύτερο).Αν μπορούσε να δεί τα δεδομένα με βάση την διαμορφωμένη πραγματικότητα,θα διαπίστωνε ότι
-η χώρα αυτή που ζούσε με δανεικά δεν μπορεί πιά να ζήσει με δανεικά, διότι απλά κανείς δεν της δανείζει πλέον, και δεν πρόκειται να της δανείσει γιά τα επόμενα 10 χρόνια τουλάχιστον.
-λαμβάνοντας υπόψη την αδυναμία δανεισμού, θα διαπίστωνε ότι
*πρώτον, πρέπει πλέον να ζήσει μόνο με το εισόδημα που διαθέτει, και τίποτα
παραπάνω.Αρα, το επίπεδο διαβίωσης του, θα μειωθεί αναπόφευκτα σε μιά πρώτη
φάση, και οι δαπάνες του θα πρέπει να μειωθούν.
*δεύτερον, πρέπει να επιδιώξει να αυξήσει τα έσοδα του, σ΄ένα διεθνές
ανταγωνιστικό περιβάλλον.Αρα, πρέπει να γίνει ανταγωνιστικός.Κι΄αυτό δεν
γίνεται σε μιά μέρα
Αν μπορούσε να δεί αυτά τα δεδομένα που προκύπτουν από την στυγνή πραγματικότητα, ο λαός μας θα διαπίστωνε ότι οι ηθικο-κανονικτικοί κανόνες που προκύπτουν από την κουλτούρα του,δεν μπορούν να τον οδηγήσουν πουθενά, παρά σε μιά ουτοπία.Οτι και να προβλέπει το μνημόνιο και και το μεσο-πρόθεσμο,η ουσία είναι ότι δεν μπορεί πιά να δανειστεί γιά πολλά χρόνια, και άρα θα πρέπει να ζήσει με το σημερινό του εισόδημα.Το συλλογικό αυτό εισόδημα, πρέπει πλέον να διανέμεται δίκαια, ώστε όλοι να επιβιώσουν, και να μήν ζούν οι μέν εις βάρος των δέ.
Απέναντι στην στυγνή πραγματικότητα, δεν υπάρχει εναλλακτική πραγματικότητα.Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΌΤΗΤΑ ΕΊΝΑΙ ΠΆΝΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΉ.
Μπροστά σ΄αυτή την στυγνή πραγματικότητα, όλα τα υπόλοιπα που συζητούνται σ΄αυτή την χώρα (αλλαγή νομίσματος,νέα διαπραγμάτευση του μνημονίου,μή πληρωμή του χρέους κλπ...)είναι απλά παπαριές.Ολ΄αυτά, και πολλά άλλα, δεν μπορούν ν΄αλλάξουν το γεγονός ότι δεν μπορούμε πλέον να δανειστούμε, και άρα θα μειωθεί το επίπεδο διαβίωσης ώστε να αντιστοιχεί στα σημερινά εισοδήματα.

Ως πρός το δεύτερο ερώτημα, η στρατηγική σκέψη λέει ότι όταν είσαι αδύναμος και υπό πίεση, πρέπει να αποσυμφορήσεις την πίεση και να κερδίσεις χρόνο,αναμένοντας την κατάλληλη ευκαιρία γιά να την εκμεταλλευτείς.Υπό αυτό το πρίσμα, νομίζω ότι ορθά ψηφίστηκε το μεσο-πρόθεσμο, αν και ανεφάρμοστο.Η πίεση έφυγε πλέον από την χώρα.Η χρηματοδότηση θα προκύψει.Οι ευκαιρίες γιά την καλυτέρευση του προγράμματος θα προκύψουν επίσης αναπόφευκτα, και τότε θα πρέπει να τις εκμεταλλευτούμε.

24/6/11

DER SPIEGEL - ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΥΓΝΩΜΟΝΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΖΗΤΗΣΑΝ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ - ΙΟΥΝΙΟΣ 2011

http://www.antibaro.gr/node/3166

MARIO DE ANDRADE (1893-1945) - Ο ΠΟΛΥΤΙΜΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΤΩΝ ΩΡΙΜΩΝ

Mario de Andrade (1893 - 1945)



Ο ΠΟΛΥΤΙΜΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΤΩΝ ΩΡΙΜΩΝ



Μέτρησα τα χρόνια μου και συνειδητοποίησα, ότι μου υπολείπεται λιγότερος χρόνος ζωής απ'ό,τι έχω ζήσει μέχρι τώρα...



Αισθάνομαι όπως αυτό το παιδάκι που κέρδισε μια σακούλα καραμέλες: τις πρώτες τις καταβρόχθισε με λαιμαργία αλλά όταν παρατήρησε ότι του απέμεναν λίγες, άρχισε να τις γεύεται με βαθιά απόλαυση.



Δεν έχω πια χρόνο για ατέρμονες συγκεντρώσεις όπου συζητούνται, καταστατικά, νόρμες, διαδικασίες και εσωτερικοί κανονισμοί, γνωρίζοντας ότι δε θα καταλήξει κανείς πουθενά.



Δεν έχω πια χρόνο για να ανέχομαι παράλογους ανθρώπους που παρά τη χρονολογική τους ηλικία, δεν έχουν μεγαλώσει.



Δεν έχω πια χρόνο για να λογομαχώ με μετριότητες.



Δεν θέλω να βρίσκομαι σε συγκεντρώσεις όπου παρελαύνουν παραφουσκωμένοι εγωϊσμοί.



Δεν ανέχομαι τους χειριστικούς και τους καιροσκόπους.



Με ενοχλεί η ζήλια και όσοι προσπαθούν να υποτιμήσουν τους ικανότερους για να οικειοποιηθούν τη θέση τους, το ταλέντο τους και τα επιτεύγματα τους.



Μισώ, να είμαι μάρτυρας τών ελαττωμάτων που γεννά η μάχη για ένα μεγαλοπρεπές αξίωμα. Οι άνθρωποι, μετά βίας, συζητούν για το περιεχόμενο και περισσότερο για την... επικεφαλίδα.



Ο χρόνος μου είναι λίγος για να συζητώ για τους τίτλους ή τις επικεφαλίδες. Θέλω την ουσία, η ψυχή μου βιάζεται... Μου μένουν λίγες καραμέλες στη σακούλα...



Θέλω να ζήσω δίπλα σε πρόσωπα με ανθρώπινη υπόσταση.



Που να μπορούν να γελούν με τα λάθη τους.



Που δεν επαίρονται για το θρίαμβό τους.



Που δε θεωρούν τον εαυτό τους εκλεκτό, πριν από την ώρα τους.



Που δεν αποφεύγουν τις ευθύνες τους.



Που υπερασπίζονται την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και που το μόνο που επιθυμούν είναι να βαδίζουν μαζί με την αλήθεια την ειλικρίνεια και το ουσιώδες γιατί αυτό είναι που αξίζει τον κόπο στη ζωή.



Θέλω να περιτριγυρίζομαι από πρόσωπα που ξέρουν να αγγίζουν την καρδιά τών ανθρώπων... Άνθρωποι τους οποίους τα σκληρά χτυπήματα της ζωής τους δίδαξαν πως μεγαλώνει κανείς με απαλά αγγίγματα στην ψυχή.



Από τον Mario de Andrade, ποιητή, συγγραφέα, δοκιμιογράφο και μουσικολόγο από τη Βραζιλία.

22/6/11

ΛΙΜΠΕΡΑΣΙΟΝ - " ΑΝ Η ΕΛΛΑΔΑ ΧΡΕΟΚΟΠΟΥΣΕ" - 21/6/2011


http://www.tovima.gr/finance/article/?aid=407376&h1=true

THE GUARDIAN - "ΜΗΝ ΕΚΠΛΑΓΕΙΤΕ ΑΝ ΚΑΕΙ Η ΑΘΗΝΑ " - 20/6/2011


http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=407162

SUDDEUTSCHE ZEITUNG - "ΑΝΕΥΘΥΝΟΣ ΚΑΙ ΕΓΩΠΑΘΗΣ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ" - 21/6/2011


Πολύ μετρημένα μου φαίνονται τα σχόλια των Ευρωπαίων γιά τον λαικιστή και δάσκαλο της κομματοκρατίας, Σαμαρά.Που να ξέρουν οι Ευρωπαίοι ότι ο άνθρωπος αυτός, ανέτρεψε νόμιμα εκλεγμένη κυβέρνηση το 1993.Που να ξέρουν οι Ευρωπαίοι ότι ο άνθρωπος αυτός, διόρισε στο μουσείο της Ακρόπολης, μόνο ψηφοφόρους του από την εκλογική του περιφέρεια.Προσωπικά, δεν μπορώ να αντέξω ούτε δευτερόλεπτο την σκέψη ότι αυτός ο άνθρωπος μπορεί μιά μέρα να γίνει πρωθυπουργός.Προτιμώ την Παπαρρήγα, η τον χασάπη της γειτονιάς μου γιά πρωθυπουργό.
Ακολουθεί το δημοσίευμα
http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=407431

21/6/11

ΧΕΛΜΟΥΤ ΣΜΙΤ - " Η Ε.Ε. ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ" - 21/6/2011


http://www.tovima.gr/finance/article/?aid=407391&h1=true

ΣΥΜΜΑΧΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ - 21/6/2011


http://www.advertising.gr/Article/1917/Summaxoun-gia-tin-Ellada/

" ΤΟ ΔΡΑΜΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ " - 20/6/2011



http://www.dw-world.de/dw/article/0,,15173852,00.html

ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΑΠΟ ΤΥΧΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ - 20/6/2011

http://www.dw-world.de/dw/article/0,,15174200,00.html

ΤΟ ΚΛΑΣΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ - ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΟΝΔΥΛΗ - 1992

http://logikiellada.blogspot.com/2010/12/1992.html

17/6/11

ΜΙΜΗΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ - Ο ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ - 17/6/2011

http://mimisandroulakis.blogspot.com/2011/06/o-17611.html

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ ΤΟΥ Γ. ΦΛΩΡΙΔΗ - 16/6/2011

Στις 16/6/2011. παραιτήθηκαν δύο έντιμοι έλληνες βουλευτές.Ο γ. Φλωρίδης και ο Ε. Νασιώκας.Τιμώ ιδιαίτερα την παραίτηση τους.Οι έντιμοι δεν έχουν καμμιά δουλειά με την κομματοκρατία.Και όταν κατανοούν την αντίφαση,όπως συνέβη με τους δύο αυτούς βουλευτές, πρέπει να παραιτούνται.Η παραίτηση τους, διασφαλίζει την αξιοπρέπεια τους, αλλά και την αξιοπρέπεια του λαού.Κι΄ας δηλώνουν τα κομματόσκυλλα ότι είναι ένοχοι, εγκληματίες η δειλοί.Ο λόγος των κομματόσκυλλων δεν έχει πλέον καμμιά αξία.Οι εγκληματικές τους ενέργειες εναντίον του έθνους, είναι τόσες πολλές, που μόλις ανατραπεί η κομματοκρατία, θα καταδικαστούν σε ισόβεια.
Στο ελληνικό κοινοβούλιο, παραμένουν ακόμα πάρα πολλοί έντιμοι βουλευτές.Πρέπει να παραδειγματιστούν από τις σημερινές παραιτήσεις των δύο βουλευτών, και να παραιτηθούν το συντομότερο δυνατόν.
Η κατάρρευση της κομματοκρατίας, είναι κατά την γνώμη μου, μόνο θέμα χρόνου.Η κατάρρευση θα προκύψει πλέον από το πεζοδρόμιο.Ο όχλος θα επιτεθεί στο κτίριο της βουλής και θα το ελέγξει.Το πολιτικό σύστημα της κομματοκρατίας θα καταρρεύσει.Εύχομαι, μέχρι τότε, όλοι οι έντιμοι βουλευτές να έχουν παραιτηθεί, ώστε να οδηγηθούν στα δικαστήρια μόνο τα κομματόσκυλλα.

Ακολουθεί η επιστολή παραίτησης του Γ. Φλωρίδη

«Αθήνα, 16 Ιουνίου 2011

Προς τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων
Από το περασμένο φθινόπωρο, αντιλαμβανόμενος ότι η κυβερνητική προσπάθεια για το έργο ανόρθωσης και βαθιάς αλλαγής της χώρας παρουσίαζε εμφανή σημάδια κάμψης, διατύπωσα δημόσια την άποψη ότι χρειαζόταν επειγόντως η συγκρότηση Εθνικού Μετώπου Ευθύνης με Συναίνεση, προκειμένου να συνεχιστεί με την απαιτούμενη δύναμη το αναγκαίο μεταρρυθμιστικό έργο. Είχα επανειλημμένα εκφράσει με έμφαση την άποψη ότι «η λύση ή θα είναι εθνική ή δεν θα υπάρξει».

Οι ηγεσίες των δύο κομμάτων εξουσίας δεν θέλησαν ν' ασχοληθούν σοβαρά με αυτή την πτυχή του εθνικού ζητήματος. Η κυβέρνηση, ιδιαίτερα μετά το Φθινόπωρο, με λανθασμένες επιλογές στην οικονομία και στο κράτος, με αδυναμία συνολικού σχεδιασμού, με εμφανώς άνιση και άδικη κατανομή των βαρών και πρωτοφανή αναποτελεσματικότητα, οδηγήθηκε ταχύτατα σε μεταρρυθμιστική εξάντληση. Η αποτυχία της έδωσε επιχειρήματα στους αντιπάλους των ριζοσπαστικών μεταρρυθμίσεων να διατυπώσουν λόγο εναντίον, του τόσο απαραίτητου για τη χώρα πλαισίου τομών στο κράτος, στην οικονομία και στο πολιτικό σύστημα. Να συκοφαντήσουν με το λαϊκίστικο λόγο τους κάθε απόπειρα αλλαγής του παρασιτικού μοντέλου σε παραγωγικό υπόδειγμα. Η Ν.Δ., με πρωτοφανείς για τη φυσιογνωμία συντηρητικού κόμματος εξουσίας επιλογές και ακολουθώντας τα χειρότερα πρότυπα αντιπολίτευσης, επένδυσε στη φθορά της Κυβέρνησης, με έπαθλο τον κίνδυνο καταστροφής της χώρας.

Η κορύφωση της εθνικής κρίσης σε πολιτικό επίπεδο, η αδυναμία στοιχειώδους συνεννόησης των πολιτικών κομμάτων και η ογκούμενη έκφραση αγανάκτησης των πολιτών για την οικονομική και πολιτική χρεοκοπία σε συνδυασμό με τη σύγχυση που δημιουργεί ένας ανεύθυνος δημαγωγικός λόγος, φέρνουν τη χώρα πολύ κοντά σε μια ανυπολόγιστη καταστροφή.

Οι μονοκομματικού χαρακτήρα προσπάθειες, έστω και με πρόσωπα ευρύτερης αποδοχής, αδυνατούν να ολοκληρώσουν τη δύσκολη σημερινή αποστολή. Ταυτόχρονα, οι εκλογές, παρότι αποτελούν πάγια και αναντικατάστατη δημοκρατική διέξοδο, στην ιδιαίτερη περίοδο που διανύουμε εγκυμονούν σοβαρό κίνδυνο για την οικονομική βιωσιμότητα της χώρας.

Τις τελευταίες μέρες, ορισμένες πρωτοβουλίες για εθνική συνεννόηση ώστε να υπάρξει πολιτική σταθερότητα, δημιούργησαν την εντύπωση ότι αυτή θα μπορούσε να επιτευχθεί. Στην κατεύθυνση αυτή θα μπορούσε να συμβάλει αποφασιστικά ΜΟΝΟ ένα μεταβατικό σχήμα Εθνικής Σωτηρίας, με την απαραίτητη συμμετοχή των δύο βασικών πολιτικών δυνάμεων της χώρας.

Τα απολύτως συγκεκριμένα καθήκοντα αυτού του σχήματος θα μπορούσαν να είναι:

1. Η διασφάλιση της άμεσης χρηματοδότησης της χώρας
2. Η προσπάθεια επανατοποθέτησης του «Ελληνικού Ζητήματος», σε συνεννόηση με τους Ευρωπαίους εταίρους
3. Η αποκατάσταση της δημοκρατικής τάξης και ομοψυχίας της κοινωνίας
4. Η προετοιμασία των όρων για τη Συνταγματική Αναθεώρηση, αλλά και η άμεση νομοθέτηση στην κατεύθυνση ενδυνάμωσης και εμβάθυνσης της Δημοκρατίας.
5. Η προκήρυξη εκλογών σε χρόνο που θα θεωρούνταν κατάλληλος από τις βασικές πολιτικές δυνάμεις.

Δυστυχώς, οι ηγεσίες των δύο βασικών πολιτικών κομμάτων στάθηκαν για μία ακόμη φορά κατώτερες των εθνικών περιστάσεων, με πολιτικά ασυγχώρητο τρόπο. Αντί του Εθνικού Συναγερμού επικράτησε η λογική της κομματικής προσποίησης, των πολιτικών προφάσεων, των υστερόβουλων υπολογισμών και των στενοκομματικών πιέσεων. Δεν υπήρχε χειρότερος τρόπος να πιστοποιηθεί το τέλος ενός φθαρμένου και απερχόμενου πολιτικού συστήματος.

Τιμώ το Κίνημά μας και τους αγώνες του, αλλά στη συγκεκριμένη οριακή για τη χώρα στιγμή, το Εθνικό Χρέος ηττήθηκε από το αρχηγικό και κομματικό συμφέρον. Έτσι, με απόλυτη συνείδηση της κρισιμότητας των στιγμών, υποβάλλω την παραίτησή μου από Βουλευτής.

Γιώργος Φλωρίδης»

πηγη - www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

16/6/11

"ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΡΕΝΤΕΡ" Η ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ; - 16/6/2011


http://www.dw-world.de/dw/article/0,,15160471,00.html

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΠΟΥ ΔΡΟΜΟΛΟΓΟΥΝ ΟΙ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΔΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ , ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΚΕΤΟ ΔΙΑΣΩΣΗΣ - 16/6/2011


http://www.dw-world.de/dw/article/0,,15163697,00.html

Η ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΜΑΤΙΑ ΣΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΤΩΝ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΩΝ - 16/6/2011


http://www.dw-world.de/dw/article/0,,15160506,00.html

ΙΛΑΡΟΤΡΑΓΩΔΙΑ Η ΕΛΛΑΣ - ΤΟΥ Γ. ΣΤΑΥΡΟΥ - 16/6/2011

http://yannisstavrou.blogspot.com/2011/06/blog-post_16.html

Το Ζεϊμπέκικο Της Ευδοκίας -16/6/2011

ΤΑ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΙΛΙΚΙΑ ΤΗΣ ΚΟΜΜΑΤΟΚΡΑΤΙΑΣ - 15/6/2011

Το ότι η κομματοκρατία δεν ενδιαφέρεται γιά το μέλλον της χώρας, το ξέρουμε εδώ και χρόνια.Δεν θα μπορούσε άλλωστε να εξηγηθεί διαφορετικά το απίστευτα μεγάλο χρέος που δημιούργησε γιά να εξυπηρετήσει την πελατεία της, εις βάρος των μελλοντικών γενεών, και εν τέλει είς βάρος του όποιου μέλλοντος γιά την χώρα.
Το ότι τα άτομα που ηγούνται των κομμάτων της κομματοκρατίας, είναι ανεύθυνα, ανίκανα, και επικίνδυνα γιά την χώρα, μας το αποδεικνύουν καθημερινά, και ιδίως τους τελευταίους 20 μήνες, που η χώρα είναι στην εντατική.Διότι στα δύσκολα κρίνεται η ευθύνη, η ικανότητα, το θάρρος, και η αυτοθυσία γιά το συλλογικό καλό.
Το ότι τα άτομα που ηγούνται των κομμάτων της κομματοκρατίας δεν έχουν την οποιαδήποτε ικανότητα ηγεσίας, και την οποιαδήποτε σχέση με τον παλμό της κοινωνίας το ξέρουμε επίσης.Το ότι τα άτομα αυτά δεν έχουν την απαραίτητη παιδεία και την βιωματική εμπειρία γιά να μπορέσουν να ασκήσουν τα καθήκοντα τους, το αντιλαμβανόμαστε επίσης.Το ξέρουν και οι πέτρες.Οι άνθρωποι αυτοί, δεν δουλέψανε ποτέ.

Γιά να καλύψουν όλες αυτές τις αδυναμίες τους, και ιδίως την έλλειψη παιδείας, καταφεύγουν σε επικοινωνιακά τεχνάσματα.Πρόκειται γιά μιά κουτοπόνηρη πρακτική, που έχει νόημα αν απευθύνεται κανείς σε ζώα, η σε ανθρώπινα πλάσματα που έχουν ακόμα χαμηλότερη παιδεία από αυτή των ηγετών της κομματοκρατίας, γεγονός σπάνιο πλέον στην εποχή μας.Η συνέπεια είναι, οι "ηγέτες" αυτοί να αυτο-εξευτελίζονται με τις κουτοπονηριές τους, χωρίς καλά-καλά να το καταλαβαίνουν.Η σημερινή μέρα, με τις υποτιθέμενες προσπάθειες γιά συγκρότηση κυβέρνησης εθνικής ενότητας, με τις "δραματικές" επισκέψεις στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, με τα υποτιθέμενα διαγγέλματα, κλπ, ειναι χαρακτηριστική αυτών των κουτοπόνηρων επικοινωνιακών τεχνασμάτων.Οι άνθρωποι αυτοί, δεν μπορούν να κατανοήσουν ότι πέραν την ανικανότητας τους, με τα τεχνάσματα τους μετατρέπονται σε καραγκιόζηδες.Το πώς διαχειρίζονται την εικόνα τους, σε τελευταία ανάλυση, είναι δικό τους θέμα.Οταν όμως, αυτοί οι άνθρωποι κατέχουν θέσεις όπως αυτή του πρωθυπουργού η του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, και με τις πράξεις τους μετατρέπονται σε καραγκιόζηδες, αυτό αφορά ολόκληρη την χώρα, την εικόνα της, τους θεσμούς της.

Η Ελλάδα δεν αξίζει να έχει καραγκιόζηδες σ΄αυτές τις θέσεις.Αυτός είναι ένας επιπλέον λόγος γιά τον οποίο πρέπει η κομματοκρατία να αφανιστεί το συντομότερο δυνατόν.Η κομματοκρατία είναι η μητέρα όλων των δεινών της χώρας, και ο αφανισμός της είναι ιστορικά αναπόφευκτος.
Υπήρξε σήμερα η ελπίδα γιά λίγες ώρες, ότι ο αφανισμός της θα γινόταν αναίμακτα.Μέχρι που καταλάβαμε ότι επρόκειτο και πάλι γιά τα γνωστά καραγκιοζιλίκια.

Ο αφανισμός της κομματοκρατίας θα γίνει πλέον απ΄ οτι φαίνεται με βίαιο τρόπο, με όλους τους κινδύνους που αυτό συνεπάγεται.Αυτή είναι μιά επιπλέον ευθύνη που θα καταλογιστεί στην κομματοκρατία, όταν έρθει η ώρα των ειδικών δικαστηρίων που θα δικάσουν τα στελέχη της κομματοκρατίας γιά την εθνική καταστροφή στην οποία οδήγησαν την χώρα.Τα στελέχη της κομματοκρατίας, πιστεύουν σημερα ότι τιμωρούνται από το γεγονός ότι δεν μπορούν να κυκλοφορήσουν ελεύθερα στους δρόμους.Δεν γνωρίζουν ότι έπονται χειρότερα, δηλαδή δικαστήρια.Διότι η τραγωδία ενός έθνους, αναπόφευκτα οδηγεί στην τιμωρία.Μόνο όταν περάσει το στάδιο της τιμωρίας, μπορεί να προκύψει η συλλογική λύτρωση.Λύτρωση χωρίς τιμωρία των ενόχων, δεν μπορεί να προκύψει.

15/6/11

ΒΙΩΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΕΝΟΣ ΚΡΑΤΟΥΣ-ΕΘΝΟΥΣ - 14/6/2011

Η ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ

Η Ελλάδα βιώνει κατά την γνώμη μου αυτές τις μέρες την κατάρρευση της.Δεν εννοώ την οικονομική κατάρρευση που είναι πλέον προφανής σε όλους τους κατοίκους αυτής της χώρας, αλλά και σε ολόκληρο τον πλανήτη (25 000 αρνητικά άρθρα γιά την χώρα μας έχουν γραφτεί μόνο στις ΗΠΑ κατά το τελευταίο δωδεκάμηνο ).Εννοώ την πλήρη κατάρρευση της.Την παράλληλη δηλαδή κατάρρευση του πολιτικού της συστήματος, της οικονομίας της, και της κοινωνίας της.Θα μπορούσα να περιγράψω αυτή την άποψη μου αναλυτικά, αλλά πιστεύω ότι δεν έχει ιδιαίτερο νόημα.Αυτοί που το κατανοούν, δεν χρειάζονται περισσότερη ανάλυση.Αυτοί που δεν το κατανοούν στο σημείο που φθάσαμε, δεν νομίζω ότι θα το κατανοήσουν με μιά επιπλέον ανάλυση.Θ΄αναφερθώ μόνο σε ορισμένα δεδομένα που βιώνουμε όλοι αυτές τις μέρες

η κατάρρευση του πολιτικού συστήματος

Η κομματοκρατία όπως την γνωρίσαμε, καταρρέει.Μόνο οι εκπρόσωποι της δεν το έχουν κατανοήσει, και θα το κατανοήσουν μόνο την ημέρα της τελικής ανατροπής της.Στο μεταξύ, παίζουν διάφορα επικοινωνιακά παιχνίδια άλλων εποχών, πιστεύοντας ότι μ΄αυτά θα σωθούν.Επειδή το κυβερνητικό πλοίο βουλιάζει,κάποιοι εκπρόσωποι της κομματοκρατίας από την πλευρά του κυβερνητικού κόμματος, παραιτούνται η ανεξαρτητοποιούνται, ελπίζοντας έτσι να σωθούν.Δεν θα σωθούν όμως.Με τα έργα και τις ενέργειες τους επί 35 χρόνια, έπρεπε να κατανοήσουν ότι η μόνη δίοδος ηθικής σωτηρίας τους, είναι η πολιτική αυτο-θυσία τους.Σε ότι αφορά την αξιωματική αντιπολίτευση, αυτή λαικίζει, ελπίζοντας σε μιά φθορά της κυβέρνησης που θα της επιτρέψει την ανάληψη της εξουσίας.Τα τεχνάσματα αυτά, δεν έχουν καμμιά ελπίδα, διότι η χώρα κατέρρευσε.Τίποτα πλέον δεν είναι όπως πρίν.Ο Κος Σαμαράς δεν το κατάλαβε αυτό, και ούτε πρόκειται να το καταλάβει.
Η μή κατανόηση της σημερινής πραγματικότητας από τα κόμματα της κομματοκρατίας, θα οδηγήσει στην βίαιη κατάρρευση του πολιτικού συστήματος με ότι αυτό συνεπάγεται (βία,αναρχία,....) και την προσαγωγή των στελεχών της κομματοκρατίας σε δίκες γιά εσχάτη προδοσία κατά πάσα πιθανότητα.

η κατάρρευση της οικονομίας

Μιά οικονομία η οποία δεν μπορεί να χρηματοδοτηθεί από το τραπεζικό σύστημα, και η οποία παράλληλα πρέπει ν΄αντιμετωπίσει αυτή την απίστευτη φορολογική επιδρομή που βιώνει σήμερα, θα καταρρεύσει αναπόφευκτα.Ετσι, γιά να συντηρηθεί ένα μέγεθος κράτους που αντιστοιχεί στα συμφέροντα αποκλειστικά της κομματοκρατίας, καταστρέφεται εσκεμμένα ο ιδιωτικός τομέας της οικονομίας.Η καταστροφή του ιδιωτικού τομέα της οικονομίας, θα οδηγήσει αναπόφευκτα, ελλείψει δανεικών πλέον, και στην καταστροφή σε δεύτερη φάση του δημόσιου τομέα.Δηλαδή στην πλήρη κατάρρευση.Η κατάρρευση του ιδιωτικού τομέα θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί, αφού ούτως η άλλως ο δημόσιος τομέας όπως διαμορφώθηκε από την κομματοκρατία δεν μπορεί να σωθεί.Αυτά όμως, είναι ψιλά γράμματα γιά την κομματοκρατία.

η κατάρρευση της κοινωνίας

Υπό αυτές τις συνθήκες, η κοινωνία αναπόφευκτα καταρρέει.Δεν ξέρει πιά σε τί να πιστέψει.Η μεσαία τάξη καταστρέφεται οικονομικά.Αλλάζει όλο το σκηνικό, χωρίς κανείς να μπορεί να προβλέψει τις συνέπειες.

Η ΑΜΗΧΑΝΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

Η Ευρώπη δεν ξέρει τι να κάνει μπροστά σ΄αυτή την κατάσταση.Δεν είναι προετοιμασμένη γιά ένα τέτοιο δράμα.Επικεντρώνεται στην ανάγκη επιβίωσης της Ευρωπαικής Ενωσης και της ευρωζώνης.Από την μιά νοιώθει ότι πρέπει να βοηθήσει την Ελλάδα από ανάγκη (γιά να επιβιώσει η ευρωζώνη ), από την άλλη αναρωτιέται αν αυτό αξίζει τον κόπο, μιά που η πορεία της χώρας πρός την χρεοκοπία φαίνεται σήμερα περίπου αναπόφευκτη.Σήμερα, επικρατεί μάλλον η δεύτερη άποψη που συνεπάγεται την ευχή των ευρωπαίων γιά έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη ώστε να σωθεί το ευρώ.Κάποια στιγμή, η ευρωπαική άποψη θα ξεκαθαρίσει πλήρως, οπότε τότε θα κριθεί οριστικά και το μέλλον της χώρας μας.

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΑΚΑΡΙΟΤΗΤΑ

Μπροστά σ΄αυτή την κατάσταση, αυτό που είναι τραγικό, είναι να βλέπει κανείς έναν λαό, ο οποίος στην πλειοψηφία του δεν μπορεί να κατανοήσει την κατάσταση και τις συνέπειες της, διότι κανένας δεν του τις εξήγησε με πειστικό τρόπο.Ετσι, η πλειοψηφία, πιστεύει ότι κάτι θα γίνει και θα την σκαπουλάρουμε και πάλι.Αυτό όμως, αυτή την φορά δεν θα γίνει.Οι Ελληνες, δεν μπορούν να φανταστούν, ότι μετά το κακό που μας προέκυψε μπορεί να προκύψει χειρότερο κακό.Ετσι, επικεντρώνονται όλοι στο σημερινό κακό,μή μπορώντας να διανοηθούν, ότι έπονται χειρότερα.Αυτό, είναι βέβαια τραγικό λάθος.

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

Μ΄αυτή την πολιτική ηγεσία και μ΄αυτές τις νοοτροπίες, το πιό πιθανό σήμερα, είναι ότι η χώρα θα οδηγηθεί στην χρεοκοπία και στην παράλληλη έξοδο από το ευρώ.Ετσι, αυτό που μέχρις στιγμής φάνταζε ως δίλημμα γιά τους Ελληνες (παραμονή στο ευρώ η επιστροφή στην δραχμή ), μπορεί σύντομα ν΄αποδειχθεί μονόδρομος, και θα αφορά στην επιστροφή στην δραχμή.Οι συνέπειες βέβαια θα είναι τραγικές γιά τους Ελληνες πολίτες, αλλά τουλάχιστον δεν θα είναι δική τους επιλογή.Ετσι, θα ενοποιηθεί και πάλι το εσωτερικό μέτωπο, ώστε να διαχειριστεί όσο γίνεται πιό ενωμένα την ελληνική μιζέρια, που θα προκύψει από την άμεση μείωση των εισοδημάτων κατά 100% από την πρώτη ημέρα επιστροφής στην δραχμή.

14/6/11

ΔΕΚΑΔΕΣ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΥΠΟ ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΚΑΙΡΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΡΑΠΤΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ Π. ΚΟΝΔΥΛΗ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΗ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΒΙΩΝΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ - 14/6/2011

Είναι εντυπωσιακός ο αριθμός των άρθρων των τελευταίων ημερών στον ελληνικό τύπο, που αφορούν τις αναλύσεις του Π. Κονδύλη που έγιναν το 1991-1992,αναφορικά με την αναπόφευκτη κατάρρευση της χώρας και την εκποίηση που θα ακολουθούσε αμέσως μετά την κατάρρευση.
Εχω παρουσιάσει σ΄αυτό το ιστολόγιο κάποια απ΄αυτά τα άρθρα.Ακολουθεί άλλο ένα, που έπεσε στην αντίληψη μου σήμερα.

http://www.paron.gr/v3/new.php?id=67683&colid=37&catid=27&dt=2011-06-12&search=%EA%EF%ED%E4%FD%EB%E7%F2+%F0%E1%ED%E1%E3%E9%FE%F4%E7%F2

Βέβαια, τα άρθρα αυτά δεν βοηθούν σε τίποτα την χώρα πλέον.Διότι η Ελλάδα έχει ήδη καταρρεύσει.Το κακό που ήθελε ο Π. Κονδύλης ν΄αποφευχθεί, προειδοποιώντας 20 χρόνια πρίν ένα ολόκληρο έθνος, συντελέστηκε.

Τα κείμενα του Π. Κονδύλη δεν μπορούν πλέον ν΄αποτρέψουν την εκποίηση της χώρας όπως ήταν ο αρχικός του στόχος,αφού πλέον αυτή άρχισε.Μπορούν μόνο, όσο ευρύτερα γνωστά γίνουν,να επιτρέψουν στους Ελληνες να κατανοήσουν το συντομότερο δυνατον παράλληλα με την βιωματική εμπειρία της καταστροφής που άρχισε,τους λόγους που οδήγησαν την χώρα στην δεύτερη γεωπολιτική της συρρίκνωση μέσα σ΄έναν αιώνα (μετά την μικρασιατική καταστροφή).

Ο ίδιος ο Π.Κονδύλης, αν βίωνε σήμερα την ελληνική κατάρρευση την οποία περιέγραψε με ακρίβεια χιλιοστού πρίν από 20 χρόνια, δεν θα ένοιωθε δικαιωμένος, αλλά απαρηγόρητος γιά το γεγονός ότι δεν κατάφερε να πείσει έγκαιρα τους Ελληνες.

13/6/11

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΜΑΝΟΥ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΤΟΥ ΣΚΑΙ -12/6/2011

null

ΤΑ ΨΕΥΤΙΚΑ ΔΙΛΗΜΜΑΤΑ - 12/6/2011

Από διλήμματα, τίποτα άλλο σ΄αυτό τον τόπο.
Υπήρχε το δίλημμα του μνημονίου και της αντίθεσης στο μνημόνιο.Εδώ και δύο μήνες προστέθηκε το δίλημμα του ευρώ η της επιστροφής στην δραχμή.Γιά να μήν αναφέρω και το δίλημμα πληρώνω/δεν πληρώνω το δημόσιο χρέος.
Ολ΄αυτά, και πολλά άλλα, είναι κατά την γνώμη μου ψεύτικα-κατασκευασμένα διλήμματα.
-όσοι ήταν εναντίον του μνημονίου, έπρεπε ν΄αποδείξουν την ύπαρξη μιάς εναλλακτικής λύσης γιά να μήν οδηγηθεί η χώρα στην χρεοκοπία.Τέτοια εναλλακτική δεν αποδείχθηκε.Αρα όσοι ήταν εναντίον του μνημονίου, ήταν υπέρ της χρεοκοπίας.Η χρεοκοπία θα σήμαινε καταστροφή ιδίως γιά τους αδύναμους.Αρα, προσωπικά πιστεύω ότι μάλλον αυτοί που ήταν εναντίον του μνημονίου,δεν ξέρουν τί συνεπάγεται η χρεοκοπία.Εκτός κι΄αν εννοούν, ότι το μνημόνιο μπορούσε να το διαπραγματευτεί καλύτερα η κυβέρνηση.Οπότε συμφωνώ μαζί τους.
-το δίλημμα πάλι του ευρώ/δραχμή είναι ψεύτικο, διότι δεν είναι θέμα επιλογής του ελληνικού λαού.Σήμερα οι Ευρωπαίοι θεωρούν ότι η αποχώρηση της Ελλάδας από το ευρώ μάλλον θα δημιουργήσει ζημιά στην Ευρώπη.Αύριο, αυτό δεν είναι καθόλου σίγουρο.
-τέλος το δίλημμα πληρώνω/δεν πληρώνω το δημόσιο χρέος, είναι ψεύτικο, με την έννοια ότι καμμιά χώρα δεν κατάφερε μέχρι στιγμής να μήν πληρώσει το χρέος της, η έστω μέρος αυτού.Γιά χώρα της ευρωζώνης, αυτό είναι αδιανόητο.Θα σήμαινε την έξοδο από των ευρωζώνη.Η έξοδος από την ευρωζώνη, θα σήμαινε μείωση των εισοδημάτων των Ελλήνων πολιτών κατά 50% σε πρώτη φάση.

Προσωπικά, επιμένω στην άποψη μου ότι το κύριο πρόβλημα της χώρας είναι η κομματοκρατία.Αν η χώρα μπορούσε ν΄απαλλαγεί από την κομματοκρατία, τα οικονομικά προβλήματα θα μπορούσαν να λυθούν πολύ γρήγορα.Αν η χώρα, διέθετε 50 δις δημόσια περιουσία στον ιδιωτικό τομέα, και εισέπραττε 50 δίς, θα μπορούσε ν΄αγοράσει όμόλογα του ελληνικού δημοσίου της τάξης των 100 δις ευρώ.Το δημόσιο έλλειμμα, από 350 δις ευρώ, θα γινόταν 250 δις ευρώ, άρα βιώσιμο.

12/6/11

Ν. ΛΥΓΕΡΟΣ - Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΔΙΝΕΙ ΜΗΝΥΜΑΤΑ.ΕΙΝΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ, ΜΗΝΥΜΑ - 8/3/2010

http://www.lygeros.org/Interviews/NewsTrap_20100308.htm

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΟ ΒΗΜΑ - 12/6/2011


http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=405916

ΚΑΡΛΟ ΡΑΤΤΙ - ΜΙΑ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΠΟΥ ΑΙΣΘΑΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΝΕΤΑΙ - 11/6/2011

TED-"Με την ομάδα του στο SENSEable City Lab, ο Κάρλο Ράττι του ΜΙΤ φτιάχνει πρωτοποριακά πράγματα ανιχνεύοντας τα δεδομένα που δημιουργούμε. Παίρνει από παθητικά σηστύματα δεδομένων -- όπως οι κλήσεις που πραγματοποιούμε, τα σκουπίδια που πετάμε -- για να φτιάξει εκπληκτικές απεικονίσεις της αστικής ζωής. Εκείνος και η ομάδα του δημιουργούν εκθαμβωτικά διαδραστικά περιβάλλοντα από κινούμενο νερό και πετούμενο φως, τροφοδοτούμενα από απλές χειρονομίες που ανιχνεύονται μέσω αισθητήρων."

Περισσότερα για τον Κάρλο Ράττι εδω

ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΟΜΟΛΟΓΩΝ ΜΕ ΚΡΑΤΙΚΗ ΑΚΙΝΗΤΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ - 11/6/2011

http://www.tovima.gr/opinions/article/?aid=406032&h1=true

11/6/11

ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΕΔΑΦΟΣ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΩΝ ΣΤΟ ΝΕΟ ΠΑΚΕΤΟ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ - 11/6/2011


http://www.dw-world.de/dw/article/0,,15147748,00.html

ΑΥΛΑΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΑΡΙΣ ΑΛΕΞΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ - 11/6/2011


http://www.dw-world.de/dw/article/0,,15146028,00.html

H EKΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΑΡΧΙΖΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ - 11/6/2011


Προσωπικά, η εκποίηση κάποιων ακινήτων του Δημοσίου, δεν μ΄ενοχλεί ως ιδέα.Από το να τα εκμεταλλεύεται η κομματοκρατία, είναι προτιμότερο να πωληθούν.Αυτό που μ΄ενοχλεί, είναι ότι το τίμημα, δεν θα επενδυθεί, η έστω δεν θα πάει να μειώσει το έλλειμμα, αλλά θα χρησιμοποιηθεί γιά να καλύψει μέρος των αναγκών της πελατείας της κομματοκρατίας γιά το 2011 και το 2012.
Σε κάθε περίπτωση, η διαδικασία εκποίησης της χώρας που περιέγραψε τόσο αναλυτικά ο Π. Κονδύλης το 1991, αρχίζει.


http://www.tovima.gr/finance/article/?aid=405879

Π.ΚΟΝΔΥΛΗΣ - ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΜΗ ΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ -11/6/2011


http://hegel-platon.blogspot.com/2011/06/blog-post_05.html

10/6/11

ΜΗΝ ΜΟΥ ΞΑΝΑΦΥΓΕΙΣ ΠΙΑ - ΣΩΤΗΡΙΑ ΜΠΕΛΛΟΥ - 10/6/2011

ΕΛΛΑΔΑ - ΤΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΕ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ - 10/6/2011


http://www.dw-world.de/dw/article/0,,15145284,00.html

Η ΚΥΡΙΑ ΚΑΙ Ο ΦΙΛΟΣ ΜΕ ΤΟ ΣΑΚΙΔΙΟ - 10/6/2011


http://www.dw-world.de/dw/article/0,,15146429,00.html?maca=gri-standard_feed-gri-625-xml

ΒΑΡΙΕΣ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ (ΑΠΟ ΤΟΝ Π. ΚΟΝΔΥΛΗ, ΑΠΟ ΤΟ 1991) - 10-6-2011

http://www.reporter.gr/%CE%91%CF%80%CF%8C%CF%88%CE%B5%CE%B9%CF%82/%CE%91%CF%80%CF%8C-%CE%B8%CE%AD%CF%83%CE%B5%CF%89%CF%82/%CE%94%CE%B7%CE%BC%CE%AE%CF%84%CF%81%CE%B7%CF%82-%CE%9A%CE%B1%CF%83%CF%84%CF%81%CE%B9%CF%8E%CF%84%CE%B7%CF%82/item/181169-%CE%92%CE%B1%CF%81%CE%B9%CE%AD%CF%82-%CE%BA%CE%BF%CF%85%CE%B2%CE%AD%CE%BD%CF%84%CE%B5%CF%82-%28%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%A0-%CE%9A%CE%BF%CE%BD%CE%B4%CF%8D%CE%BB%CE%B7-%CF%84%CE%BF-1991

Μ. ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ - Ο ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ - 10/6/2011

http://mimisandroulakis.blogspot.com/2011/06/o-10611.html

7/6/11

ΣΟΙΜΠΛΕ - ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΗ ΠΤΩΧΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΝ ΔΕΝ ΛΑΒΕΙ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΒΟΗΘΕΙΑ - 7/6/2011


http://www.dw-world.de/dw/article/0,,15140012,00.html

ΝΟΑΜ ΤΣΟΜΣΚΙ - Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΤΡΕΙΣ ΜΗ ΕΛΚΥΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ - 7/6/2011


http://www.dw-world.de/dw/article/0,,15135963,00.html

ΓΙΟΥΝΚΕΡ - "ΔΕΧΟΜΑΙ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΚΑΙ ... ΑΠΕΙΛΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ " - 7/6/2011


http://www.dw-world.de/dw/article/0,,15137212,00.html?maca=gri-standard_feed-gri-625-xml

ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ - ΜΙΜΗΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ - 6/6/2011

http://mimisandroulakis.blogspot.com/2011/06/blog-post_1901.html

4/6/11

ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΓΚΕΝ ; - 4/6/2011

3/6/11

ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΑΡΓΟΠΕΘΑΙΝΕΙ - 3/6/2011

Η ΕΙΚΟΝΑ ΣΗΜΕΡΑ

Mέρα με την μέρα που περνά, η χώρα μας βαδίζει σταθερά, και με εντεινόμενη ταχύτητα πρός την τελική ιστορική της αποσύνθεση.
Η επί 35 χρόνια μανιωδώς λεαλατημένη χώρα από τους κατοίκους της και από την κομματοκρατία, φαίνεται να παραδίδει σιγά-σιγά τα όπλα, κακοποιημένη από το πελατειακό σύστημα διακυβέρνησης, τραυματισμένη-προσβεβλημένη και δακτυλοδειχτούμενη από τον διεθνή της περίγυρο, εγκατελειμμένη-αβοήθητη από τους κατοίκους της, και ακυβέρνητη.

Το θέαμα είναι πραγματικά θλιβερό.Μιά χώρα αργοπεθαίνει,λιώνοντας.Προσωπικά, θα προτιμούσα γι΄αυτή την χώρα, έναν ξαφνικό θάνατο, χωρίς "πόνο".Εναν θάνατο γιά παράδειγμα μετά από μιά ξένη εισβολή.Εναν θάνατο ηρωικό.Εναν θάνατο-θυσία. Ενας θάνατος τέτοιου είδους, θα ήταν γλυκός.Θα άρμοζε περισσότερο στην ιστορία μας.

Διαπιστώνοντας κανείς σήμερα την εικόνα αυτής της τραγικής και θλιβερής πραγματικότητας που βιώνουμε όλοι, δεν μπορεί να μήν την συγκρίνει με την εικόνα ενός αρρώστου που χαροπαλεύει.
Και όπως έλεγε ο Π. Κονδύλης, "Το λυπηρό παράδοξο σε ακρασφαλείς ιστορικές καταστάσεις συνοδευόμενες από διάχυτα παρακμιακά φαινόμενα, είναι ότι η στρατηγική σκέψη θολώνει τόσο περισσότερο όσο εντονότερα την χρειάζεται ένα έθνος.Οπως ο βαριά άρρωστος δεν αναρρωτιέται τι θα κάμει σε 10 χρόνια, αλλά άν θα βγάλει την νύχτα, έτσι ο ιστορικά ανίσχυρος χαρακτηρίζεται απο την έλλειψη μακρόπνοων συλλήψεων και την προσήλωση στα άμεσα δεδομένα."

Η ΕΛΛΕΙΨΗ ΜΑΚΡΟΠΝΟΩΝ ΣΥΛΛΗΨΕΩΝ -

Μέσα στην ιστορική πορεία, ένα έθνος δεν επιλέγει κάποια συγκεκριμμένη στιγμή τον τρόπο και τον χρόνο του ιστορικού του αφανισμού, όπως μπορεί να έπιλέξει ενδεχομένως ένας άνθρωπος τον τρόπο και τον χρόνο του βιολογικού του θανάτου.Ενα έθνος,ακόμα και πολύ ισχυρό,με λανθασμένες επιλογές του ας πούμε σήμερα,μπορεί να δημιουργήσει τις προυποθέσεις γιά τον ιστορικό του αφανισμό σε 50 η 100 χρόνια.Βέβαια, τις περισσότερες φορές, τα έθνη που βρίσκονται σε λανθασμένη ιστορική πορεία, αντιλαμβάνονται τα λάθη τους, αλλάζουν τροχιά, και παραμένουν μέσα στην Ιστορία.

Το Ελληνικό έθνος, αποτελεί ακριβώς παράδειγμα(πρός αποφυγή) έθνους που παραμένει σε λανθασμένη ιστορική τροχιά από το 1922.Δηλαδή εδώ και έναν αιώνα.Μετά την γεωπολιτική συρρίκνωση του 1922, δεν προέβη στις απαραίτητες διορθωτικές κινήσεις γιά να ξαναμπεί στην ιστορία, κι΄έτσι οδηγήθηκε φυσιολογικά στην αμέσως επόμενη και εξ ίσου σημαντική με το 1922, νέα συρρίκνωση του, τις αρχικές συνέπειες της οποίας βλέπουμε ξεκάθαρα σήμερα : την εκποίηση της χώρας που προέκυψε από τον παρασιτικό καταναλωτισμό ενός ολόκληρου έθνους γιά κοντά 40 χρόνια, υπό την καθοδήγηση της κομματοκρατίας.

Σήμερα, η χώρα βρίσκεται στην εντατική.Κουβέντες περί μακρόπνοων συλλήψεων είναι άτοπες.Πρέπει να επικεντρωθούμε στα άμεσα δεδομένα.

Η ΠΡΟΣΗΛΩΣΗ ΣΤΑ ΑΜΕΣΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

Η υποχρεωτική προσήλωση στα άμεσα δεδομένα, μπορεί να γίνει με ένα μόνο τρόπο.
-να προσπαθήσουμε μέσω των συμπτωμάτων να εντοπίσουμε την πραγματική φύση της αρρώστιας, και στην συνέχεια να χορηγήσουμε την ενδεδειγμένη φαρμακευτική η άλλη αγωγή.
Οι κίνδυνοι είναι πολλοί
-να μήν εντοπίσουμε όλα τα συμπτώματα και να οδηγηθούμε σε λάθος διάγνωση
-να εντοπίσουμε τα συμπτώματα και παρ΄όλ΄αυτά, να κάνουμε λάθος στην διάγνωση
-να βρούμε την πραγματική αρρώστεια, αλλά να κάνουμε λάθος στην επιλογή της σωστής αγωγής
-να βρούμε την πραγματική αρρώστεια, αλλά ν΄ανακαλύψουμε εσκεμμένο λάθος στην αγωγή
-να βρούμε την αρρώστεια αλλά να μήν υπάρχει ικανή αγωγή
-να βρούμε την αρρώστια αλλά να είναι αργά γιά οποιαδήποτε αγωγή.
-να βρούμε την αρρώστια και την κατάλληλη αγωγή, αλλά αυτή να μήν εφαρμοστεί σωστά από το βοηθητικό προσωπικό του νοσοκομείου, η να μήν συνεργάζεται ο ασθενής.
-κλπ...

Η δουλειά αυτή, αν μιλούσαμε γιά έναν άνθρωπο ασθενή, θα γινόταν από έναν η πολλούς γιατρούς.

Οταν μιλάμε γιά ένα συλλογικό υποκείμενο όπως μιά κοινωνία, μιά χώρα, το πρόβλημα είναι ακόμα πιό σύνθετο.Ναί μεν,πρέπει να προσπαθήσουμε μέσω των συμπτωμάτων του συλλογικού υποκειμένου να εντοπίσουμε την πραγματική φύση της αρρώστιας, και στην συνέχεια να χορηγήσουμε την ενδεδειγμένη φαρμακευτική η άλλη αγωγή.Ομως, εδώ ο γιατρός είναι ένας πολιτικός ηγέτης που γνωρίζει την ανθρώπινη φύση, που γνωρίζει την συμπεριφορά του ανθρώπου ως μέλους μιάς ανθρώπινης κοινωνίας,που γνωρίζει την τέχνη της διοίκησης, που γνωρίζει από οικονομικά,που γνωρίζει το διεθνές περιβάλλον.Είναι δηλαδή ένας άνθρωπος με ευρεία παιδεία, και ευρεία βιωματική εμπειρία των ανθρωπίνων πραγμάτων.
Οι κίνδυνοι εδώ είναι αμέτρητοι.

Ας πάρουμε τώρα την ελληνική περίπτωση

Τα συμπτώματα ήταν και είναι πολλά εδώ και καιρό, και ορατά παντού, γιά όποιον βέβαια ήθελε η θέλει να τα δεί.
-οι αξιοπρεπείς θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα σ΄όλη την χώρα που θα επέτρεπαν σ΄ένα νέο άνθρωπο να ζήσει ικανοποιητικά μέσω της εργασίας του, είναι ελάχιστες εδώ και δέκα πέντε χρόνια.Η χώρα δεν έχει επενδύσεις.Δεν παράγει πλούτο.
-το Δημόσιο ήταν ο καλύτερος εργοδότης γιά δεκαετίες.Προσέφερε συνεχώς νέες θέσεις εργασίας, την μονιμότητα, και αποδοχές δύο με τρείς φορές μεγαλύτερες από αυτές που προσέφερε ο ιδιωτικός τομέας.Δεν υπάρχει λόγος ν΄απορρεί κανείς γιά ποιό λόγο, όλοι οι έλληνες ήθελαν να γίνουν δημόσιοι υπάλληλοι αντί να παράγουν κοινωνικό πλούτο.
- η παραγωγή αγαθών στην χώρα τα τελευταία 20 χρόνια μειωνόταν συνεχώς, και η κατανάλωση εξυπηρετείτο με όλο και μεγαλύτερες ποσότητες εισαγομένων αγαθών.
-η αγροτική παραγωγή είχε πλήρως εγκαταλειφθεί ώς οικονομικά ασύμφορη.
-το έλλειμα του ισοζυγίου πληρωμών συνεχώς μεγάλωνε.
- οι εξαγωγές της χώρας μειώνονταν συνεχώς.
-η κατανάλωση αγαθών αυξανόταν συνεχώς χάριν του δανεισμού των νοικοκυριών, και όχι λόγω αύξησης των εισοδημάτων
-η κομματοκρατία, γιά είναι αρεστή στην πελατεία της, αύξανε συνεχώς το δημόσιο χρέος γιά να προσλαμβάνει, και να μοιράζει χρήματα.

Η αρρώστια εδώ και πολλά χρόνια, ήταν ορατή γιά όποιον ήθελε να την δεί
-συσσώρευση απίστευτου ποσού χρέους σε όλα τα επίπεδα
-κακοδιαχείριση
-διαφθορά παντού
-μή ανταγωνιστική οικονομία σε όλους τους κλάδους.
-αντικατάσταση της Δημοκρατίας από την Ανομία.
-έλλειψη ηγεσίας
-κομματοκρατία που εξολόθρευσε το πολιτικό σύστημα

Μπροστά σε τόσο ξεκάθαρα συμπτώματα, και μπροστά σε μιά τόσο ορατή ασθένεια, η αγωγή ήταν τόσο απλή, που θα μπορούσε να την προτείνει ένα μικρό παιδί.Κι΄όμως, στην ελληνική περίπτωση, επειδή ο γιατρός (η κομματοκρατία) και ο ασθενής (ο λαός) έγιναν ένα σώμα με κοινά συμφέροντα, η αγωγή δεν δόθηκε, και δεν ζητήθηκε.

Ετσι, ο ασθενής οδηγήθηκε στην ουσιαστική κατάρρευση πρίν από ένα χρόνο, και έκτοτε είναι διασωληνωμένος.Ο γιατρός (η κομματοκρατία) που δεν έδωσε την αγωγή όταν έπρεπε, και υποχρεώνεται σήμερα να δώσει δηλητήριο, καταρρέει σταδιακά και είναι θέμα χρόνου να καταρρεύσει πλήρως.

Αυτή είναι η δική μου ανάγνωση των άμεσων δεδομένων.

Πάμε τώρα στην αγωγή που επιβλήθηκε πρίν από ένα χρόνο.Είναι πρός συζήτηση το άν ήταν η καλύτερη δυνατή.Η κρίσιμη κατάσταση του ασθενή, ενδεχομένως οδήγησε σε υπερβολές.Ομως ο ασθενής συνεχίζει να βρίσκεται εν ζωή.Η αγωγή δεν απέτυχε πλήρως.Το ζητούμενο είναι, ο ασθενής να σηκωθεί από το κρεβάτι.Αυτό, δεν επιτεύχθηκε πρός το παρόν.Μπορεί να έφταιξε η αγωγή. Μπορεί να έφταιξε η μή πλήρης εφαρμογή της.Δεν ξέρουμε πρός το παρόν τί έφταιξε.

Το σημερινό δράμα της χώρας, είναι ότι συνεχίζεται μιά επώδυνη αγωγή, και η χώρα βρίσκεται χωρίς γιατρό γιά να την υλοποιήσει.

Το τί θα γίνει από εδώ και πέρα δεν το ξέρει κανείς.Ο ασθενής ζεί μέρα με την μέρα, και εμείς που παρακολουθούμε την κατάσταση του, άντε να έχουμε έναν ορίζοντα ενός μηνός.

Αν ο ασθενής καταφέρει τελικά να επιβιώσει, θα προκύψουν κάποια ερωτήματα πρός απάντηση που σχετίζονται με τις μακρόπνοες συλλήψεις

ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ


Τα ερώτηματα που θα παραμείνουν , είναι τα εξής.

1/Η δεύτερη αυτή συρρίκνωση, είναι το μοιραίο κτύπημα που θα οδηγήσει στον ιστορικό αφανισμό του ελληνικού έθνους στις αμέσως επόμενες δεκαετίες;
2/Η δεύτερη αυτή συρρίκνωση είναι μήπως ένα μοιραίο κτύπημα που ναί μεν δεν επιτρέπει πλέον την επιστροφή στην ιστορία, αλλά θα επιτρέψει στην χώρα να παραμείνει ζωντανή αργοπεθαίνοντας βέβαια γιά άλλα 60-100 χρόνια, μέχρι που τελικά άλλοι πολιτισμοί να αναλάβουν τα ηνία στην μέχρι σήμερα ελληνική επικράτεια;
3/Εστω και μετά από αυτή την δεύτερη μεγάλη συρρίκνωση, υπάρχει άραγε η δυνατότητα να ξαναμπεί η χώρα στην Ιστορία;


Τα δύο πρώτα ερώτηματα, γιά την Ιστορία, δεν έχουν και ιδιαίτερη σημασία.20, 60 η 100 χρόνια, δεν παίζουν κανένα ρόλο στην ιστορική πορεία.Το ερώτημα, έχει όμως μιά σημασία γιά τον ελληνικό πληθυμό, και κυρίως γιά τους νέους.Αν η ελληνική ιστορία μετά από 3000 χρόνια σταματά εδώ, δηλαδή σε 25-30 χρόνια από σήμερα, θα ήταν σημαντικό να το ήξεραν οι νέοι μας ώστε να κάνουν από τώρα τις απαραίτητες ενέργειες γιά να ενταχθούν σε άλλα έθνη.Στο κάτω κάτω, οι νέοι δεν φταίνε γιά το σχεδιασμένο με τόση επιμέλεια,τέλος του έθνους τους.Και είναι πεποίηθηση μου, ότι ο εικοστός πρώτος αιώνας δεν θα είναι ένας αιώνας όπου θα εξαλειφθούν τα έθνη.Θα εξαλειφθούν μέν από την ιστορική πορεία,ενδεχομένως έθνη όπως το Ελληνικό που δεν μπόρεσε να βρεί τον τρόπο γιά να ξαναμπεί στην Ιστορία, αλλά η συντριπτική πλειοψηφία των εθνών, θα επιβιώσουν, και θα αποκτήσουν νέα δυναμική, κυρίως υπό την πίεση του ένστικτου της αναγκαίας επιβίωσης τους, μέσα σε συνθήκες τραγικές που θα δημιουργήσουν η συνεχόμενη καταστροφή του περιβάλλοντος και η σπάνη τροφής και πρώτων υλών.
Αν πάλι το ελληνικό έθνος επιβιώσει αργοπεθαίνοντας γιά άλλα 50-60 χρόνια,θα ήταν σημαντικό να το γνωρίζουμε, διότι θα ξέραμε ότι δεν υπάρχει μέν μέλλον γιά τα παιδιά που γεννιούνται σήμερα, αλλά τα παιδιά που είναι σήμερα 20 η 25 ετών, μπορούν κουτσά στραβά να επιβιώσουν σ΄αυτή την χώρα, έχοντας τον χρόνο να οργανώσουν την ζωή των απογόνων τους κάπου αλλού.

Στα δύο πρώτα ερωτήματα, δεν έχουμε σήμερα ξεκάθαρη απάντηση.Ουτε θα μπορούσαμε να έχουμε.

Ακόμα όμως κι΄αν είχαμε απάντηση, αναρωτιέμαι αν θα βοηθούσε ιδιαίτερα τους νέους μας.Ο Π. Κονδύλης περιέγραψε αναλυτικά από το 1992 αυτό που θα βίωνε η χώρα το 2010.Δηλαδή την την σημερινή χρεοκοπία και την εκποίηση της χώρας.Δεν νομίζω να βοήθησε σε τίποτα.Κανείς δεν έλαβε υπόψιν του τις αναλύσεις του.
Ο Μ. Χαραλαμπίδης εξήγησε αναλυτικά στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ το 1996 ότι αν δεν αλλάξουμε πορεία ως χώρα, το 2010 θα είμαστε απλά ένα από τα γερμανικά κρατίδια.Δεν τον άκουσε κανείς.Χλευάστηκε μάλλον.
Ο Μ.Ανδρουλάκης, με συνεχόμενα βιβλία τα τελευταία 10 χρόνια, προσπάθησε να προειδοποιήσει γιά την αναπόφευκτη ελληνική χρεοκοπία.Δεν τον άκουσε κανείς.

Ετσι, οι αναλύσεις δεν έχουν κάποια ιδιαίτερη σημασία, αν οι άνθρωποι που τις ακούνε, δεν μπορούν να τις αξιολογήσουν.Και αυτό είναι το δράμα της Ελλάδας ακόμα και σήμερα.

Οι περισσότεροι εκλεγμένοι πολιτικοί, αλλά και οι περισσότεροι πολίτες δεν μπορούν δυστυχώς ν΄αξιολογήσουν τα δεδομένα.Επικεντρώνονται π.χ. σήμερα στο μνημόνιο, δηλαδή στο ερώτημα αν είναι σωστή η λανθασμένη η λύση, χωρίς να έχουν ξεκαθαρίσει ποιό είναι το πρόβλημα που υποτίθεται ότι θα λύσει το μνημόνιο.Ομως, αν δεν ξέρεις ποιό είναι το πρόβλημα, δεν μπορείς να βρείς την λύση, αν υποθέσουμε ότι αυτή υπάρχει.Πόσο μάλλον ν΄αξιολογήσεις προτεινόμενη λύση.

Η μή ικανότητα αξιολόγησης του προβλήματος,οφείλεται βέβαια εν πολλοίς στα ιδεολογήματα, τα οποία φάγαμε σ΄αυτή την χώρα μέχρι σκασμού.Οι ιδεολογίες, δηλαδή οι κατασκευασμένες από ανθρώπους θεωρίες, δεν μπορούν να δώσουν την δυνατότητα, αξιολόγησης του προβλήματος.Οι ιδεολογίες, περιγράφουν φανταστικούς κόσμους στούς οποίους θα μπορούσε να οδηγηθεί υποτίθεται η ανθρωπότητα υπό την κατάλληλη πολιτική καθοδήγηση.Στην πραγματικότητα αυτό δεν μπορεί να συμβεί ποτέ, διότι η ιστορική πραγματικότητα επηρεάζεται από την διεργασία εκατομμυρίων παραγόντων που ο ανθρώπινος νούς δεν μπορεί κάν να συλλάβει.Πόσο μάλλον να τους επεξεργαστεί, και να τους ταξινομήσει σε μιά κατασκευασμένη θεωρία, που θα την προσφέρει στην ανθρωπότητα ως την απόλυτη αλήθεια.

Επιπλέον, η σωστή αξιολόγηση των προβλημάτων, από μόνη της, δεν επαρκεί.Χρειάζεται στην συνέχεια δράση.

Σε ότι αφορά τώρα το τρίτο ερώτημα, μου φαίνεται ότι αντικειμενικοί λόγοι δεν επιτρέπουν να πιστεύουμε ότι η χώρα μπορεί να ξαναμπεί στην ιστορία.Θεωρητικά βέβαια, όσο το συλλογικό υποκείμενο συνεχίζει να υπάρχει,δεν μπορούμε να αποκλείσουμε αυτό το ενδεχόμενο.Προσωπικά, το ελπίζω.Ομως η συζήτηση αυτή είναι άκαιρη, όσο ο ασθενής είναι στην εντατική.
Related Posts with Thumbnails