24/12/11

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΟΙ ΓΚΡΙΝΙΑΡΗΔΕΣ -23/12/2011

Οι Έλληνες, οι γκρινιάρηδες!

Ν. Λυγερός




Όταν μας λένε γκρινιάρηδες νομίζουμε ότι μας κατηγορούν, ενώ στην πραγματικότητα αναγνωρίζουν την κατηγορία μας. Δεν πρέπει να ξεχάσουμε ότι οι πιο έμπειροι φαντάροι του Ναπολέοντα ήταν οι γκρινιάρηδες. Έτσι τους ονόμαζε ο ίδιος, διότι διαμαρτύρονταν για τις συνθήκες που υπήρχαν στην εκστρατεία. Ήταν όμως οι πιο πιστοί και οι πιο αποτελεσματικοί για να καταλάβουν μια θέση και να την κρατήσουν όσο δυνατός και να ήταν ο εχθρός. Οι άλλοι τους ονόμαζαν: οι παλιοί της παλιάς. Δηλαδή οι παλιοί φαντάροι της παλιάς φρουράς. Όταν οι Αμερικανοί ονομάζουν την Ευρώπη η Γηραιά Ήπειρος, πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι σε αυτή την Ευρώπη είμαστε οι παλαιοί της παλιάς. Και γι' αυτό το λόγο οι άλλοι μας χρωστούν το παρελθόν τους. Διασχίσαμε τους αιώνες για να προσφέρουμε τον Ελληνισμό και να τον μεταμορφώσουμε σε ουμανισμό, διότι είναι ένα δώρο στην Ανθρωπότητα. Εδώ και χιλιάδες χρόνια διαμαρτυρόμαστε για τις συνθήκες μας. Ενώ είμαστε πάντα άτρωτοι σε όλες τις μάχες της δικαιοσύνης, διότι έχουμε σχέση με τον ήλιο. Επινοήσαμε τη στρατηγική για να αντιστεκόμαστε στην εξουσία που δεν έχει ουσία, για να κρατηθούμε, από το τίποτα, την ώρα που άλλοι αφήνουν τα πάντα. Μας εξετάζουν με δείκτες, ενώ είμαστε ο δείκτης. Μας προκαλούν και δεν σκύβουμε. Είμαστε ο λαός του χρόνου και δεν νιώθουμε στριμωγμένα σε μια πιθαμή γης αλλά δίνουμε τα πάντα γι' αυτήν. Διότι αυτό το τίποτα είναι το παν για μας. Τη γκρίνια μας την αρχίσαμε ενάντια στους θεούς και για να μην την ξεχάσουμε την καταγράψαμε με τις τραγωδίες μας κι όταν αρχίσαμε να γκρινιάζουμε και με τους άλλους, γράψαμε τις κωμωδίες μας. Μπορεί η ζωή μας να είναι δύσκολη, αλλά ξέρουμε ότι είναι ένα δώρο για τους άλλους, και την προσφέρουμε, γι' αυτό είμαστε και τόσο φιλόξενοι. Στην ουσία γνωρίζουμε τον πλούτο μας και αυτός είναι η ανθρωπιά. Δίνουμε το χέρι μας στον συνάνθρωπο, διότι δεν έχουμε τίποτα άλλο, αλλά είμαστε περήφανοι γιατί έχουμε φιλότιμο. Κι αν φωνάζουμε δυνατά είναι για να δείξουμε την αγάπη μας στον κόσμο. Δεν υπακούμε τις διαταγές, αλλά ακολουθούμε τους ανθρώπους που έχουν αξία ως τα πέρατα της γης. Κι όταν πεθαίνουμε πάλι φωνάζουν οι δικοί μας αλλά μια μόνο λέξη: άξιος. Αυτό είμαστε εμείς οι Έλληνες, οι γκρινιάρηδες!


ΠΗΓΗ - http://www.lygeros.org/lygeros/8300-gr.html

22/12/11

"TEΛΕΙΩΝΕΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΠΑΔΗΜΟ" - 21/12/2011

http://www.dw-world.de/image/0,,15583973_1,00.jpg

20 χρόνια sms -21/12/2011

http://vdt.dw-world.de/index.php?v=gr&w=985&l=&o=0&p=1&i=0&start=0&end=0&o=0&f=FlashHigh

Ο ΛΟΥΚΑΣ ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ, Η ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ , ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ - 21/12/2011

Ο Λουκάς Παπαδήμος είναι προφανώς ένας σοβαρός και αξιοπρεπής άνθρωπος.Ητανε σε όλη του την ζωή ένας δημόσιος λειτουργός.Οταν ο κομματοσκυλικός κόσμος που κυβέρνησε την χώρα επί 35 χρόνια και την οδήγησε στην οικονομική καταστροφή, έχασε και τα τελευταία ίχνη αξιοπιστίας διεθνώς, και του ζήτησε να αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας γιά 2-3 μήνες ώστε να κάνει την βρώμικη δουλειά γιά την οποία η κομματοκρατία δεσμεύτηκε διεθνώς αλλά δεν είχε τα κότσια να κάνει,ο Λουκάς Παπαδήμος δέχθηκε την πρόταση χωρίς να θέσει τον οποιοδήποτε όρο, διότι είναι ένας δημόσιος λειτουργός, και δεν θα μπορούσε να μήν δεχθεί την πρόταση, γιά λόγους δημοσίου συμφέροντος όπως τους κατανοεί ένας πραγματικός δημόσιος λειτουργός.

Από εκείνη την ημέρα, ο κομματοσκυλικός κόσμος(πολιτικάντηδες, δημοσιογράφοι της κακιάς ώρας που υπηρετούν την κομματοκρατία τα τελευταία 35 χρόνια,πελάτες-ψηφοφόροι της κομματοκρατίας,....)μιλά γιά τον "τραπεζίτη", όχι επειδή δεν μπορεί να κατανοήσει την διαφορά μεταξύ της κεντρικής τράπεζας που εποπτεύει την λειτουργία των εμπορικών τραπεζών(στην οποία υπηρέτησε ο Παπαδήμος), και των εμπορικών τραπεζών που επιδιώκουν το κέρδος(οι οποίες διοικούνται από τραπεζίτες), αλλά εσκεμμένα, ελπίζοντας ότι θα τον μειώσει ηθικά.Ο κομματοσκυλικός κόσμος, αυτό το έκτρωμα που ελπίζω μιά μέρα να περάσει από ένα νέο Γουδί,συνεχίζει να θεωρεί ηλίθιους τους έλληνες πολίτες.Αυτό όμως, είναι πρόβλημα του κομματοσκυλικού κόσμου, και όχι του Παπαδήμου.Ο κομματοσκυλικός κόσμος είναι τελειωμένος.Απλά δεν μπορεί ακόμα να το χωνέψει.

H TEXNH THΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ Ο ΛΟΥΚΑΣ ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ

Ο Λουκάς Παπαδήμος, στον ρόλο του πρωθυπουργού, πρέπει κατά την γνώμη μου να νοιώθει πολύ άβολα.Ενας δημόσιος λειτουργός ο οποίος υποχρεούται να παίξει και τον ρόλο του πρωθυπουργού γιά το καλό της χώρας γιά μερικούς μήνες, θα κάνει ότι μπορεί γιά να ανταποκριθεί στα καθήκοντα που του ανατέθηκαν, αλλά παράλληλα θα εύχεται ο χρόνος που απαιτείται, να περάσει όσο γίνεται πιό γρήγορα, γιά να παραδώσει την εξουσία.Ενας δημόσιος λειτουργός δεν έχει πολιτικές φιλοδοξίες.Επιπλέον, ένας αξιοπρεπής άνθρωπος, πρέπει να βιώνει πολύ άσχημα την καθημερινή του συνεργασία με τους εκπροσώπους του κομματοσκυλικού κόσμου που από την φύση της κομματοσκυλικής τους ιδιότητας,είναι αναξιοπρεπείς.

Προσωπικά, χωρίς να τον γνωρίζω, θα έλεγα για τον Λουκά Παπαδήμο χωρίς να θέλω να τον προσβάλλω, ότι είχε πεί ο Π. Κονδύλης γιά τους Γερμανούς : "Οι Γερμανοί διαθέτουν τις αρετές του πληβείου, είναι δηλαδή φιλόπονοι και οικονόμοι, τους λείπουν όμως οι αρετές του αριστοκράτη, ήτοι η ανωτερότητα, η αταραξία και η υπέρτερη πανουργία του πολυμήχανου αρπακτικού. Μετά από κάμποσες περιττές περιπέτειες έχουν στο μεταξύ κατακτήσει μια θέση στον κόσμο ανταποκρινόμενη στις αρετές τους: έγιναν το καλό παιδί και των δύο στρατοπέδων του Ψυχρού Πολέμου."

Με άλλα λόγια, ο Λ. Παπαδήμος είναι ένας καλός οικονομολόγος, αλλά δεν κάνει γιά πολιτικός.Δεν κατέχει την τέχνη της πολιτικής.Και δεν είναι κακό αυτό.Δεν κάνουν όλοι γιά όλα.Αλλωστε,δεν προέβαλλε πολιτικές φιλοδοξίες.Αρα, δεν έχει κανένα νόημα να τον κρίνουμε ως πολιτικό άνδρα.

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ Ο Λ. ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ

Από την άλλη, κρίνεται αυτή την στιγμή το μέλλον της χώρας.

Σε μιά ανάρτηση μου (βλέπε εδώ )είχα περιγράψει τις θετικές παρενέργειες που είχε κατά την γνώμη μου γιά τον ελληνικό λαό η απόφαση του Λ. Παπαδήμου να δεχθεί τον ρόλο του πρωθυπουργού, χωρίς ο ίδιος να τις επιδιώξει, να τις σχεδιάσει η και να τις σκεφτεί.

Σήμερα, μετά δηλαδή από ένα μήνα συνεργασίας του με τον κομματοσκυλικό κόσμο, ο Λουκάς Παπαδήμος δεν μπορεί να μήν έχει καταλάβει ότι, από την μιά το μέλλον της χώρας κρέμεται από μιά κλωστή, και από την άλλη ότι ο κομματοσκυλικός κόσμος δεν θα δίσταζε και πολύ να κόψει και αυτή την τελευταία κλωστή, ελπίζοντας ότι θα επιβιώσει πάνω στο πτώμα της χώρας.
Επιπλέον, ως δημόσιος λειτουργός που είναι, δεν μπορεί να μήν έχει καταλάβει ότι αυτή την κρίσιμη στιγμή, η χώρα δεν έχει άλλη εναλλακτική λύση γιά την διακυβέρνηση της.Είτε θα βάλει μπροστά το ανάστημα του ως δημόσιου λειτουργού γιά την σωτηρία της χώρας μέχρι να βρεθεί ο πραγματικός ηγέτης,είτε θα παραδώσει και πάλι την χώρα στον κομματοσκυλικό κόσμο, και η χώρα θα οδηγηθεί στην καταστροφή.

Ο Λουκάς Παπαδήμος, ως δημόσιος λειτουργός που ήταν σε όλη του την ζωή, έχει την ιστορική υποχρέωση, παρά το γεγονός ότι γνωρίζει ο ίδιος ότι δεν είναι πολιτικός ηγέτης,ν΄αντισταθεί στο καρκίνωμα του κομματοσκυλικού κόσμου, και να έρθει άμεσα σε ρήξη με την κομματοκρατία διώχνοντας όλους τους υπουργούς που του επιβλήθηκαν, και επιλέγοντας ο ίδιος τους συνεργάτες του.Πρέπει να καταλάβει ότι ο κομματοσκυλικός κόσμος, ως αναξιοπρεπής που είναι,επιδέχεται εκβιασμών.Και ο εκβιασμός θα πρέπει να είναι ένα διάγγελμα προς τον ελληνικό λαό με τον οποίο θα τον ενημερώνει γιά τα χτυπήματα κάτω από την μέση που δέχθηκε από τον κομματοσκυλικό κόσμο τον τελευταίο μήνα, τις προθέσεις του ως προς το κυβερνητικό έργο, και την πρόθεση του να δημιουργήσει πολιτικό κόμμα στην περίπτωση που ο κομματοσκυλικός κόσμος τον ανατρέψει γιά να αναθέσει την πρωθυπουργία στην Ελσα Παπαδημητρίου, στον Πετσάλνικο,η στον οδηγό του τιμονιέρη Σαμαρά.

Ο Λουκάς Παπαδήμος πρέπει να καταλάβει ότι έτυχε σ΄αυτόν η ιστορική ευθύνη ν΄απαλλάξει την χώρα από τον κομματοσκυλικό κόσμο.Και όταν σε καλεί η ιστορία, δεν μπορείς να προβάλλεις ότι δεν έχεις τα προσόντα.Ενας δημόσιος λειτουργός ιδίως, δεν μπορεί να προβάλλει ότι δεν έχει τα προσόντα.Αποδέχεται το κάλεσμα με τα προσόντα που έχει, αν αυτό είναι προυπόθεση γιά να σωθεί η χώρα.

Και ελπίζω ο Λ. Παπαδήμος να κατανοήσει την ιστορική του ευθύνη.

21/12/11

Ο ΛΟΥΚΑΣ ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ ΚΑΛΕΙ ΤΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΝΑ ΕΠΕΝΔΥΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ (ΒΙΝΤΕΟ) - 21/12/2011

http://www.capital.gr/capitaltv/player.aspx?id=1133&hd=0

" OI ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΑ ΠΡΟΤΙΜΟΥΣΑΝ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ" - 21/12/2011


http://www.dw-world.de/dw/article/0,,15618038,00.html

ΕΛΛΑΔΑ, ΕΥΡΩΠΗ, ΚΑΙ ΕΥΡΩ - 20/12/2011

Σε πρόσφατη ανάρτηση μου (βλέπε εδώ )είχα προσπαθήσει να συνοψίσω την ουσια κατά την γνώμη μου του προβλήματος του ευρώ γιά τους λαούς της Ευρώπης, σήμερα.

Και έθετα το εξής ερώτημα που προβληματίζει η που θα έπρεπε να προβληματίζει τον κάθε ευρωπαίο πολίτη : προτιμούν οι ευρωπαίοι να ζούν σε μικρές χώρες(στην κλίμακα του πλανήτη) αλλά ανοιχτές στον κόσμο και ευημερούσες όπως η Ελβετία και με δικό τους εθνικό νόμισμα , η επιθυμούν να έχουν από κοινού μιά διεθνή ισχύ και να συνεχίζουν ως ένωση να έχουν ρόλο στις παγκόσμιες εξελίξεις με ένα κοινό νόμισμα;

Η απάντηση στο πολιτικό αυτό ερώτημα, είναι κρίσιμη.Αν οι λαοί επιλέξουν την εφήμερη ευημερία τους, το ευρώ πρέπει να καταργηθεί και θα επιστρέψουμε στα εθνικά νομίσματα.Αν οι λαοί της Ευρώπης απαντήσουν με βάση το συμφέρον των μελλοντικών γενεών, θα πρέπει να επιλέξουν το κοινό νόμισμα και ότι αυτό συνεπάγεται, δηλαδή κοινό ευρωπαικό προυπολογισμό και ενοποιημένο χρέος.

Αυτή είναι η ουσία του προβλήματος, και δεν υπάρχει τρίτη οδός.

Ομως, αυτό είναι το γενικό πλαίσιο σε ευρωπαικό επίπεδο.Στην πραγματικότητα, ο κάθε λαός της Ευρώπης θα δώσει την δική του απάντηση στο ανωτέρω ερώτημα.Και ενδέχεται, κάποιοι λαοί ν΄αποφασίσουν εγωιστικά ότι προτιμούν την δική τους ευημερία (εφήμερη βέβαια μέσα στην Ιστορία ) και το δικό τους νόμισμα, και κάποιοι άλλοι ν΄αποφασίσουν την κοινή μοίρα με το ευρώ.

Στην πραγματικότητα, η βούληση του κάθε λαού από μόνη της δεν λέει και πολλά πράγματα, διότι υπάρχουν άλλες δύο διαστάσεις του προβλήματος που πρέπει να ληφθούν υπόψιν.

1/τί θα γίνει γιά παράδειγμα αν οι λαοί που θέλουν να συνεχίσουν με το ευρώ είναι οι Γερμανοί, οι Αυστριακοί, οι Φινλανδοί, οι Λουξεμβουργιανοί και οι Ελληνες;
Θα δεχθούν οι υπόλοιποι να συνεχίσουν την κοινή πορεία με τους Ελληνες μετά από αυτά που έχουν λεχθεί και γραφτεί τους τελευταίους 18 μήνες;Προσωπικά, αμφιβάλλω.
Υπάρχει ένα κλίμα που δημιουργήθηκε και που δεν μπορεί ν΄αλλάξει από την μιά μέρα στην άλλη.

2/Το πιό σημαντικό όμως είναι ότι πέρα από το πολιτικό ερώτημα (θέλω η δεν θέλω το ευρώ ), θα υπάρχει και ένα πλαίσιο λειτουργίας και κοινής συνεργασίας εντός του ευρώ
το οποίο θα πρέπει όλοι να αποδεχθούν, όπως η ανταγωνιστικότητα της κάθε οικονομίας,το αποδεκτό έλλειμμα του κάθε εθνικού προυπολογισμού, κλπ...Και το ερώτημα που τίθεται είναι : μπορούν όλες οι χώρες που θέλουν να παραμείνουν στο ευρώ γιά πολιτικούς λόγους, να τηρήσουν αυτό το πλαίσιο;

Αυτές οι τρείς διαστάσεις είναι τελικά που θα καθορίσουν την ύπαρξη η μή του ευρώ και σε ποιό βαθμό, στο άμεσο μέλλον.

Αφού ξεκαθαρίσουμε αυτές τις τρείς διαστάσεις, και αν συμφωνήσουμε μ' αυτές, τίθεται το ερώτημα τί πρέπει να κάνει η Ελλάδα.

Ως προς την πρώτη διάσταση, δηλαδή το πολιτικό ερώτημα, δεν νομίζω ότι θα μπορούσε να αμφισβητήσει κανείς ότι η Ελλάδα θα έπρεπε να επιλέξει το ευρώ και τις συνέπειες του, δηλαδή την εκχώρηση του δικαιώματος της γιά αυτόνομο εθνικό προυπολογισμό, την ενοποίηση του χρέους της με τα χρέη των υπολοίπων χωρών της ευρωζώνης, και προ πάντων, την ανάληψη της άμυνας της χώρας από την Ευρωπαική Ενωση.

Αμέσως μετά τίθεται η δεύτερη διάσταση.Θέλουν οι υπόλοιποι ευρωπαίοι την Ελλάδα στην ευρωζώνη γιά μιά κοινή πορεία;Δεν νομίζω, αν και αυτή η διάσταση είναι περιορισμένου χρονικού ορίζοντα.Εν πάσει περιπτώσει, γιά τα επόμενα δύο-τρία χρόνια, με το κλίμα που έχει διαμορφωθεί, οι ευρωπαίοι πολίτες δεν θέλουν την Ελλάδα στην ευρωζώνη.

Τέλος, τίθεται το εξής ερώτημα.Μπορεί η Ελλάδα ως έχει σήμερα ν΄ανταποκριθεί σε κριτήρια χρέους, ανταγωνιστικότητας, κλπ ....που θα τεθούν, γιά την παραμονή μιάς χώρας στην ευρωζώνη;Nομίζω ότι δυστυχώς, δεν μπορεί.Η κομματοκρατία έκανε την δουλειά της.Δηλαδή κατάστρεψε την χώρα.Αυτό δεν αντιστρέφεται.

Υπό αυτές τις συνθήκες, ενώ το συμφέρον της χώρας θα ήταν να παραμείνει στο ευρώ, νομίζω ότι είναι προφανές, ότι η κομματοσκυλική διακυβέρνηση των τελευταίων 35 ετών, δεν επιτρέπει στην χώρα την παραμονή της στο ευρώ.Η συνέπεια αυτής της διαπίστωσης είναι η γενικευμένη πτώχευση του ελληνικού λαού.Και γι΄αυτό, οι κομματοκράτες πρέπει να τιμωρηθούν.Είναι αναπόφευκτο.

18/12/11

ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΠΑΡΑΓΟΥΜΕ - 18/12/2011

«Kαταναλώνουμε ό,τι παράγουμε» είναι το μήνυμα

Της Δημητρας Mανιφαβα

Πριν από 28 χρόνια κι ενώ ήδη η ελληνική κοινωνία ζούσε στην ευδαιμονία της αλλαγής, η κυβέρνηση προχωρούσε σε διαφημιστική καμπάνια υπό τον τίτλο «Ο επιμένων ελλη-νικά». Στο τηλεοπτικό σποτ, ο κεντρικός ήρωας, τον οποίο ενσάρκωνε ο ηθοποιός Νίκος Παπαναστασίου, είχε μανία με τα εισαγόμενα προϊόντα τα οποία ήταν πολύ ακριβότερα από τα ελληνικά. Η σκηνή τελείωνε με τον κεντρικό ήρωα, τον επονομαζόμενο και «εισαγόμενο», να περιμένει σε ένα γκισέ για να λάβει το... επίδομα ανεργίας.

Πολλοί είναι σήμερα οι πολίτες στην Ελλάδα που λαμβάνουν επίδομα ανεργίας και ένας από τους βασικούς λόγους είναι το στρεβλό μοντέλο ανάπτυξης που εφαρμόστηκε στην Ελλάδα τα τελευταία 30 χρόνια, ανάπτυξη που στηρίχθηκε στην κατανάλωση κυρίως εισαγόμενων προϊόντων, αφού η παραγωγή σταδιακά εγκαταλείφθηκε. «Η μείωση των εισαγωγών κατά 20% θα οδηγήσει σε εξοικονόμηση δαπανών για το κράτος ύψους 10 δισ. ευρώ και παράλληλα μπορεί να χρηματοδοτήσει τη δημιουργία 500.000 θέσεων εργασίας», υποστηρίζει μιλώντας στην «Κ» ο κ. Γιώργος Καββαθάς, β΄ αντιπρόεδρος του κινήματος πολιτών «Καταναλώνουμε ό,τι παράγουμε».

«Σαφώς υπάρχει μια τάση υπέρ των ελληνικών προϊόντων. Ο κόσμος είναι πιο συνειδητοποιημένος. Εχει αρχίσει να διαβάζει τις ετικέτες για την προέλευση και το όνομα του παραγωγού», επισημαίνει ο κ. Τρύφων Φωτιάδης, επικεφαλής της εταιρείας παραγωγής οσπρίων «Αροσις». «Το όσπριο είναι το κατ’ εξοχήν τρόφιμο της κρίσης. Με μισό κιλό φασόλια γίγαντες μια εξαμελής οικογένεια μπορεί να έχει ένα κανονικό γεύμα. Σε όποια σημεία πώλησης βρισκόμαστε παρατηρείται σταθεροποίηση ή ακόμη και αύξηση των πωλήσεων», προσθέτει ο κ. Φωτιάδης.

Αύξηση των πωλήσεων καταγράφεται και στα καταστήματα «Επιλογή», μικρά σούπερ μάρκετ στα οποία πωλούνται προϊόντα από 45 αγροτικούς συνεταιρισμούς και 20 μικρούς παραγωγούς. Σήμερα λειτουργούν 5 καταστήματα και για το 2012 σχεδιάζεται να ανοίξουν άλλα 8 στην Αττική. «Δώσαμε ράφι στα ελληνικά προϊόντα, κάτι που δεν συνέβαινε στα άλλα σούπερ μάρκετ, και κυρίως στα ποιοτικά, φθηνά ελληνικά προϊόντα», τονίζει ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Λεωνίδας Καρίγιαννης.

Πρωτοβουλίες προς την κατεύθυνση αυτή έχει αναλάβει και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατόρων και Συναφών Επαγγελμάτων (ΠΟΕΣΕ), η οποία έχει υπογράψει προγραμματική σύμβαση με τον ΣΕΒΙΤΕΛ (Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Τυποποιήσεων Ελαιολάδου) προκειμένου στα τραπέζια των εστιατορίων να τοποθετούνται φιάλες των 40 ml με ελαιόλαδο.

Η δυναμική στροφή στα ελληνικά προϊόντα αποτυπώνεται και στη φετινή έκθεση της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ). Το 44,9% έναντι 32,5% πέρυσι των ομόρρυθμων, ετερόρρυθμων και ατομικών επιχειρήσεων δηλώνει ως βασική περιοχή παραγωγής των εμπορευμάτων τους την Ελλάδα, ενώ στις Α.Ε. και ΕΠΕ το αντίστοιχο ποσοστό είναι φέτος 39% έναντι 22,7% το 2010.

Πηγή - http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_economy_100002_18/12/2011_466523

Η ON LINE ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΜΙΑΣ ΜΠΛΟΓΚΕΡ ΠΟΥ ΠΡΟΩΘΕΙ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΕΓΧΩΡΙΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ - 18/12/2011

Φέτος αγοράστε ελληνικά προϊόντα για τα χριστουγεννιάτικα δώρα σας
Η online εκστρατεία μιας μπλόγκερ που προωθεί την αγορά εγχώριων προϊόντων

Της Νελλης Aμπραβανελ

«Αν δεν παινέψεις το σπίτι σου, θα πέσει να σε πλακώσει... Η Ελλάδα δεν είναι παρά ένα συλλογικό σπίτι και ένα από τα πιο όμορφα του κόσμου! Μακάρι να γνωρίζαμε πόσο ευλογημένοι είμαστε...» Η μπλόγκερ του Global Greek World το γνωρίζει καλά. Και γι' αυτό παλεύει. Προτιμά να παραμείνει ανώνυμη, γιατί υπό αυτούς τους όρους έχει λανσάρει το Buy Greek, μια online εκστρατεία που προωθεί την αγορά ελληνικών προϊόντων. Αν είστε χρήστες του Facebook, πολύ πιθανό να σας «καλέσει» κι εσάς κάποιος στο πιο επίκαιρο παρακλάδι της καμπάνιας της, το Buy Greek for Christmas…

Με φωτογραφία-προφίλ στο Facebook το παραδοσιακό περιτύλιγμα μιας γνωστής ελληνικής σοκολάτας αμυγδάλου, κάθε μέρα προτείνει ένα καινούργιο ελληνικό προϊόν, προσθέτοντας συνδέσμους για το πού μπορεί να το αγοράσει κάποιος. Με τα αναπόφευκτα «Like» μικρών και οικογενειακών αλλά και μεγαλύτερων ελληνικών επιχειρήσεων, και τα σχόλια και τις προτάσεις ανεξάρτητων χρηστών, αυτή η ευρηματική Ελληνίδα έχει σχηματίσει ένα μοναδικό δίκτυο, που με τον δικό του τρόπο φιλοδοξεί να στηρίξει την ελληνική οικονομία, εντός και εκτός Ελλάδος.

Η απογείωση

Αναγνωρίζοντας ότι η Ελλάδα έχει πολλά να προσφέρει και ότι σε πολλούς τομείς τα ελληνικά προϊόντα είναι εξαιρετικής ποιότητας, η Ελληνίδα μπλόγκερ, που ζει και εργάζεται στην Ελλάδα, αλλά έχει γεννηθεί, μεγαλώσει και σπουδάσει στο εξωτερικό, φέρνει το παράδειγμα του γιαουρτιού και του ελαιόλαδου: «Δεν χρειάστηκε μεγάλη προσπάθεια για να απογειωθούν αυτά τα προϊόντα - πωλούνται από μόνα τους, ακριβώς επειδή η ποιότητά τους είναι τόσο καλή».

Από χαλβαδόπιτες και σοκολάτες, σε τουριστικούς προορισμούς και συνδρομές σε ελληνοαμερικανικά περιοδικά, υπάρχει μια ποικιλομορφία στα προϊόντα που προτείνονται στο πλαίσιο της εκστρατείας Buy Greek.

Και οι Ελληνες της διασποράς φαίνεται να ανταποκρίνονται με ιδιαίτερο τρόπο, προτείνοντας με τη σειρά τους ελληνικά προϊόντα και σημεία πώλησης σε χώρες όπως η Ολλανδία και οι Ηνωμένες Πολιτείες.

«Εψαχνα από καιρό να βρω έναν τρόπο να επιστήσω την προσοχή στον κόσμο για τη σημασία τού να στηρίζει κανείς την παραγωγή της Ελλάδας και συγχρόνως να απομακρύνεται από τον τρελό και αμερόληπτο καταναλωτισμό εισαγόμενων προϊόντων που πλήττει τη χώρα τα τελευταία χρόνια», αναφέρει στην «Κ» μέσω email. «Τα Χριστούγεννα λειτούργησαν καταλυτικά ώστε να ξεκινήσει η καμπάνια... Η επιτυχία της, βέβαια, αντανακλάται στον αριθμό των χρηστών που ανταποκρίνονται θετικά στη σελίδα».

Δεν είναι λίγοι. Την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας της έχει προσελκύσει πάνω από 500 χρήστες, και αν κρίνουμε από τα 3.200 «Like» που έχει μαζέψει η αντίστοιχη σελίδα του μπλογκ της, το οποίο «υποστηρίζει τα καλύτερα και φωτεινότερα στοιχεία που έχει να προσφέρει η Ελλάδα τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό», η Ελληνίδα μπλόγκερ δεν τα πάει καθόλου άσχημα.

«Δούλεψα για τους Ολυμπιακούς του 2004 παίρνοντας μέρος σε ένα από τα πιο θετικά κεφάλαια της σύγχρονης Ιστορίας της Ελλάδας. Καταφέραμε ως έθνος να σταθούμε ενωμένοι και να εργαστούμε για έναν κοινό στόχο, με απίστευτα αποτελέσματα. Ομως, οι πολιτικοί μας ηγέτες δεν άρπαξαν τη χρυσή ευκαιρία που παρουσιάστηκε μετά το 2004 - έκαναν ακριβώς το αντίθετο...»

«Σήμερα», τονίζει στην επικοινωνία της με την «Κ», «ο βιασμός της εικόνας της Ελλάδας σε διεθνές επίπεδο, λόγω της οικονομικής κρίσης, έχει βοηθήσει αρκετό κόσμο να σκεφτεί σοβαρά για το τι ακριβώς πήγε στραβά στη χώρα μας. Τώρα είναι η ώρα που πρέπει να δουλέψουμε, να τα επιδιορθώσουμε όλα για το καλό της Ελλάδας και των μελλοντικών γενεών. Για το συλλογικό καλό και όχι γι' αυτό του άμεσου κύκλου μας... Και η εκστρατεία Buy Greek αποτελεί μια προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση».

Αντί δώρου

Αν δεν έχετε αρχίσει με τα χριστουγεννιάτικα δώρα σας ακόμη, και εφόσον σας εμπνέει η εκστρατεία της συγκεκριμένης Ελληνίδας, το Buy Greek υπενθυμίζει (στα αγγλικά πάντα κι εμείς μεταφράζουμε): «Μοιραστείτε τη σελίδα - Μοιραστείτε το πάθος - Μοιραστείτε τη σκέψη! Αγοράστε ελληνικά προϊόντα αυτά τα Χριστούγεννα... Δεν χρειάζεται να είναι κάτι μεγάλο, μια σοκολάτα, μια κάρτα, ένα βιβλίο... Απλώς σιγουρευτείτε ότι είναι ελληνικό».

Η εκστρατεία βρίσκεται σε εξέλιξη και θα έχει πάρα πολύ μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε το αποτέλεσμά της, μετά το τέλος των γιορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

πηγή - http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_economy_100013_18/12/2011_466524

Επισκεφτείτε το http://globalgreekworld.blogspot.com/

ΠΙΘΗΚΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΟΛΑΤΡΕΙΑ - Π. ΚΟΝΔΥΛΗΣ - 1998

"η ανικανότητα ενός έθνους να συναγωνιστεί με άλλα σε ότι - καλώ η κακώς -θεωρείται κεντρικό πεδίο της κοινωνικής δραστηριότητας θέτει σε κίνηση ένα διπλό υπεραναπληρωματικό μηχανισμό : τον πιθηκισμό ως προσπάθεια να υπακαταστήσεις με επιφάσεις ότι δε κατέχεις ως ουσία και την παραδοσιολατρεία ως αντιστάθμισμα του πιθηκισμού.Απ΄αυτή την άποψη, ο πτωχοπροδρομικός ελληνοκεντρισμός και ο κοσμοπολιτικός πιθηκισμός αποτελούν μεγέθη συμμετρικά και συναφή, όσο κι΄αν φαινομενικά εκπροσωπούν δύο κόσμους εχθρικούς μεταξύ τους"

απόσπασμα από την συνεντευξη του Π. Κονδύλη στον Σπύρο Κουτρούλη (Νέα Κοινωνιολογία 1998)

ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΕΥΡΩ - 17/12/2011

Οταν ένας άνθρωπος κατανοεί ότι έχει μιά σοβαρή αρρώστια, λέει στον γιατρό του "πέστε μου την αλήθεια γιατρέ".Το ίδιο συμβαίνει και γιά μιά χώρα.Οι πολίτες ζητάνε να μάθουν την αλήθεια.

Ποιά αλήθεια όμως;Και πώς θα την κατανοήσουν;Και ποιές αντιδράσεις θα προκαλέσει αυτή η αλήθεια;

Διότι η αλήθεια από μόνη της δεν φτάνει.Πρέπει να επικοινωνηθεί παράλληλα στον ασθενή είτε αυτός είναι άνθρωπος είτς αυτός είναι ένας λαός, η σωτήρια αγωγή που θα κάνει καλά τον ασθενή.Και πρέπει η αγωγή να στέκει τεχνικά, και να είναι σε θέση να αλλάξει την ψυχολογία του ασθενή ώστε να κινητοποιηθούν και οι αμυντικοί μηχανισμοί του άρρωστου οργανισμού.Κι΄αυτό είναι που λείπει σήμερα.

Η σκληρή αρρώστια, είναι το χρέος.Αυτή είναι η αλήθεια που θα έπρεπε να πεί ο γιατρός.Ομως, η αλήθεια δημιουργεί τόσο τρόμο, που όλοι οι Ευρωπαίοι ηγέτες κάνουν σαν να μήν βλέπουν την πραγματικότητα.Και δεν τολμούν να πούν την αλήθεια.

Η Ελλάδα έχει χρεοκοπήσει, και οι υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης δεν είναι μακριά από την χρεοκοπία, μόλις επισημοποιηθεί η ελληνική χρεοκοπία.

Επειδή αυτή η αλήθεια αποσιωπήθηκε, επειδή περίπου απαγορεύτηκε ακόμα και να μιλάμε γιά την ελληνική χρεοκοπία, ο Δόκτωρ Τρισέ,ο οποίος αποχωρώντας από την ΕΚΤ τιμήθηκε περίπου ως ήρωας,φέρει κατά την γνώμη μου ένα μεγάλο μέρος της ευθύνης γιά την σημερινή κρίση του ευρώ και της Ευρώπης.Ο Τρισέ άσκησε τα καθήκοντα του ως πιό γερμανός ακόμα και από τους γερμανούς,ασκώντας μιά πολιτική του σκληρού ευρώ που οδήγησε τις χώρες του Νότου της Ευρώπης σε αναισθησία μέσω του χρέους, και στην συνέχεια στην απόλυτη ασφυξία τους.
Στην συνέχεια αρνούμενος να αποδεχθεί την χρεοκοπία της Ελλάδας, απεδέχθη η δεν αντιτάχθηκε σε σχέδια διάσωσης της χώρας, που ερχόταν πάντα αργα και δεν αντιστοιχούσαν στις ανάγκες του ασθενή.



Σήμερα βρισκόμαστε στην μέση του κυκλώνα.Η αλήθεια δεν έχει ειπωθεί στον ευρωπαίο ασθενή, και η πραγματική αγωγή δεν έχει αρχίσει.
Πρός τί όλα αυτά τα ημί-μέτρα κάθε λίγο και λιγάκι που δεν δίνουν καμμιά λύση;

Νομίζω οτι η ευρωπαική κοινή γνώμη αλλά και οι κυβερνώντες σε κάθε χώρα δεν είναι ακόμα ώριμοι να θέσουν το πραγματικό πρόβλημα(πολιτική ενοποίηση η επιστροφή στα κράτη έθνη) αλλά προπάντων να δώσουν μιά απάντηση σ΄αυτό.

Θυμήθηκα σήμερα το άρθρο του γάλλου οικονομολόγου jean jacques Rosa που δημοσιεύτηκε στο figaro magazine στις 11/6/2011 και που μπορεί κανείς να διαβάσει εδώ η σε μιά κακή μετάφραση στα ελληνικά εδώ

Ο γάλλος οικονομολόγος υποστήριζε σ΄αυτό το άρθρο ότι οικονομίες διαφορετικές δεν μπορούν να έχουν ένα κοινό νόμισμα.Θεωρούσε επίσης ότι δεν βλέπει λύση μέσω δημοσιονομικής ενοποίησης, όχι μόνο επειδή δεν βλέπει τέτοιες προθέσεις, αλλά κυρίως διότι αυτό θα ήταν αντιφατικό με τις σύγχρονες τάσεις.Η σύγχρονη τάση ιδίως γιά τις μικρές και παραγωγικές χώρες(Ελβετία,...) είναι το εθνικό νόμισμα το οποίο δίνει την ευελιξία που απαιτεί η κάθε εθνική οικονομία.Τέλος, ο γάλλος οικονομολόγος απορρίπτει το υποτιθέμενο χάος που θα προκύψει από την κατάρρευση του ευρώ και την επιστροφή στα εθνικά νομίσματα.Σε ότι αφορά ειδικά την Γαλλία, πιστεύει ότι θα πρέπει η χώρα να εγκαταλείψει το ευρώ αφού προηγουμένως κάνει ότι μπορεί ώστε να υποτιμηθεί το ευρώ έναντι του δολλαρίου κατά 30%.Σε ότι αφορά την Ελλάδα, θεωρεί ότι αναπόφευκτα θα εγκαταλείψει το ευρώ γιά να μπορέσει και πάλι να αναπτυχθεί η οικονομία της.

Πέρα από τις προσδοκίες και τις ευχές του καθενός μας και της κάθε χώρας, η πραγματικότητα μας εγκαλεί όλους εδώ και 18 μήνες,να αποφασίσουμε τί μέλλον θέλουμε γιά την Ευρώπη και γιά την κάθε χώρα της Ενωσης.Οι ηγέτες που δημιούργησαν και επέβαλλαν την συνθήκη του Μάαστριχτ, ήξεραν ότι δημιουργούσαν ένα ατελές νόμισμα το οποίο θα οδηγείτο μιά μέρα ενδεχομένως στην ολοκλήρωση του,μόνο μέσω μιάς σοβαρής χρηματο-πιστωτικής κρίσης.Η εναλλακτική λύση στην επίλυση της κρίσης του ευρώ, είναι η άποψη που εξέφρασε ο Ζαν Ζάκ Ροζά ως ανωτέρω.

Σε μιά νομισματική ένωση με τόσο διαφορετικές οικονομίες, έρχεται κάποια στιγμή, που οι διαφορές δεν είναι διαχειρίσιμες.Είμαστε στο σημείο, όπου είτε θα πρέπει να ρίξουμε το ευρώ στο καλάθι των αχρήστων, είτε θα πρέπει να ενοποιηθούν τα χρέη και οι προυπολογισμοί.Αλλωστε δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τέλειες νομισματικές ενώσεις δεν υπάρχουν.Η Δυτική Γερμανία συνεχίζει να πληρώνει για την Ανατολική Γερμανία, η Βόρεια Ιταλία πληρώνει γιά την Νότια Ιταλία, και το Τέξας πληρώνει γιά το Μίτσιγκαν.

Ετσι, έλαχε στην Ελλάδα να θέσει στην ουσία σε όλους τους Ευρωπαίους το σημαντικό αυτό πολιτικό ερώτημα : προτιμούν να ζούν σε μικρές χώρες(στην κλίμακα του πλανήτη) αλλά ανοιχτές στον κόσμο και ευημερούσες όπως η Ελβετία, η επιθυμούν να έχουν από κοινού μιά διεθνή ισχύ και να συνεχίζουν ως ένωση να έχουν ρόλο στις παγκόσμιες εξελίξεις;

Το ερώτημα ετέθη και αναπόφευκτα θα δοθεί μιά απάντηση.Είναι θέμα χρόνου.

12/12/11

ΤΑ ΕΠΙΤΕΥΓΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΟΜΜΑΤΟΚΡΑΤΙΑΣ - 12/12/2011

Τα επιτεύγματα της κομματοκρατίας μέσα σε 35 χρόνια, δεν έχουν προηγούμενο παγκοσμίως

-οδήγησαν στην εκποίηση της χώρας

-θα οδηγήσουν έναν ολόκληρο λαό στην οικονομική εξαθλίωση και στην καταστροφή μιάς ολόκληρης γενιάς νέων ανθρώπων.

-θα οδηγήσουν απ΄ότι φαίνεται την χώρα στην έξοδο από την ευρωζώνη και την ευρωπαική ένωση, και σίγουρα έχουν οδηγήσει την χώρα στην διεθνή απομόνωση.

-εξευτέλισαν διεθνώς τον λαό μας και την χώρα μας.Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η φωτογραφία και ο σύνδεσμος που ακολουθούν.


http://www.zoomnews.gr/%CE%AD%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B5%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CE%AE-%CE%BD%CE%AD%CE%B1-%CF%87%CF%81%CE%B5%CE%BF%CE%BA%CE%BF%CF%80%CE%AF%CE%B1/

Η κομματοκρατία πρέπει να καταρρεύσει το συντομότερο δυνατόν, και η τιμωρία των ενόχων πρέπει να είναι δίκαιη αλλά αμείλικτη.Είναι προυπόθεση γιά να βρεί η πτωχευμένη χώρα ένα νέο δρόμο, ανηφορικό και δύσκολο, αλλά νέο δρόμο που θα βασίζεται στην παραγωγή αγαθών και όχι σε δάνεια και επιδοτήσεις, και που σε βάθος εικοσαετίας θα επιτρέψει στους τότε νέους να αντικρίζουν με αισιοδοξία το μέλλον.

ΟΟΣΑ - Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΔΕΝ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΖΕΤΑΙ - 12/12/2011


Η Ελληνική δημόσια διοίκηση δεν μπορεί να μεταρρυθμιστεί σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ όπως φαίνεται στον παρακάτω σύνδεσμο.Και είναι αληθής αυτή η διαπίστωση.Ομως, ο ΟΟΣΑ αναλύει την κατάσταση σαν να είχε να κάνει μ΄ένα ευρωπαικό κράτος, και εντοπίζει τα κενά, τις δυσλειτουργίες, κλπ..., και ελπίζει ότι εντοπίζοντας και αναλύοντας τα προβλήματα, κάποια κυβέρνηση της χώρας θα τα λύσει(όπως θα έκανε οποιαδήποτε άλλη ευρωπαική κυβέρνηση )αν και δεν έχει πιά πολύ χρόνο όπως τονίζει, ώστε η χώρα να προχωρήσει μπροστά.
Δηλαδή, ο ΟΟΣΑ αναλύει σωστά τα δεδομένα, αλλά δεν βγάζει το αναγκαίο συμπέρασμα, και δεν λέει πώς θα λυθεί το πρόβλημα και μάλιστα ελλείψει χρόνου.

Στην πραγματικότητα, αν οι αναλύσεις του ΟΟΣΑ ελάμβαναν υπόψη και την διαχρονική αποτελεσματικότητα η αναποτελεσματικότητα της ελληνικής δημόσιας διοίκησης, θα διαπίστωναν ότι πρίν την καταληψη της διακυβέρνησης της χώρας από την κομματοκρατίας, η ελληνική διοίκηση, αν και είχε λιγότερα μέσα και πόρους ήταν πολύ πιό αποτελεσματική.Αυτη η διαπίστωση θα οδηγούσε τον ΟΟΣΑ στην ορθή διαπίστωση της κατάστασης : η κομματοκρατία, ως τερατογέννηση που είναι η ίδια, αλλοίωσε σταδιακά και την δημόσια διοίκηση ωστε αυτή να μήν υπηρετεί πλέον την χώρα αλλά την ίδια την κομματοκρατία και τις ανάγκες της.Αν ο ΟΟΣΑ είχε καταλήξει σ΄αυτή την διαπίστωση, θα κατέληγε αναπόφευκτα και στο συμπέρασμα, ότι όσο η κομματοκρατία παραμένει στην εξουσία, οποιαδήποτε προσπάθεια μεταρρύθμισης της δημόσιας διοίκησης είναι ανώφελη και δεν θα οδηγήσει πουθενά.Θα κατέληγε τέλος στο συμπέρασμα, ότι όσο παραμένει η κομματοκρατία στην εξουσία, και επειδή δεν μπορεί διότι δεν θέλει να κάνει μεταρρυθμίσεις,ο μόνος τρόπος να γίνουν μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα είναι ο συνεχής και ατελείωτος εκβιασμός της κομματοκρατίας.Εκβιασμός καθημερινός και ανα υπουργό.

Αν είχε καταλήξει σ΄αυτό το συμπέρασμα ο ΟΟΣΑ και είχε πείσει την τρόικα γιά την ορθότητα του, τότε η τρόικα θα κατανοούσε ότι όποια πίεση κι΄αν βάλει σε οποιοδήποτε υπουργείο ανα τρίμηνο, αυτό είναι ανώφελο όπως άλλωστε το έχει ήδη διαπιστώσει χωρίς να αντλήσει τα αναγκαία συμπεράσματα.Η τρόικα θα απαιτούσε την δημιουργία ενός νέου υπουργείου, ας πούμε ενός υπουργείου προεδρίας της κυβερνήσεως, το οποίο θα στελεχωνόταν από 100 ανθρώπους του ιδιωτικού τομέα με σύμβαση ορισμένου χρόνου, και κάθε φορά που μιά μεταρρύθμιση δεν θα γινόταν από ένα υπουργείο, η αρμοδιότητα γιά το θέμα θα μεταφερόταν αυτόματα στο νέο υπουργείο γιά να την κάνει, μαζί με τους αναγκαίους πόρους.Με τον τρόπο αυτό, οι μεταρρυθμίσεις θα γινονταν χωρίς να περιμένουμε ν΄αλλάξει η δημόσια διοίκηση (που δεν θα αλλάξει αν δεν καταρρεύσει η κομματοκρατία ).

Ακολουθεί το άρθρο

http://www.dw-world.de/dw/article/0,,15586129,00.html

11/12/11

ΔΕΛΤΙΟΝ ΚΡΙΣΗΣ - ΤΟΥ ΓΙΑΝΗ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ - 9/12/2011


http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.8emata&id=10877

ΣΥΖΗΤΩΝΤΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΡΥΤΗ ΤΗΣ ΣΟΥΚΟΣ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ - 9/2010












ΜΑΙΚ ΜΠΙΛΝΤ - ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΝΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΠΛΑΣΤΙΚΟ - ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2011


http://www.ted.com/talks/lang/el/mike_biddle.html

http://www.mbapolymers.com/home/

Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΟΥΚΟΣ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ - 11/12/2011




http://www.soukosrobots.gr/

Ο ΙΡΛΑΝΔΟΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΣΕΜΠΑΣΤΙΑΝ ΜΠΑΡΙ - 11/12/2011


http://www.tovima.gr/vimagazino/interviews/article/?aid=434214&h1=true

5/12/11

Η ΕΛΛΕΙΨΗ ΕΛΠΙΔΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΚΑΙ Η ΑΝΑΓΚΗ ΕΝΟΣ ΗΓΕΤΗ ΠΟΥ ΘΑ ΔΡΑΣΕΙ ΕΠΙ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ - 5/12/2011

Είναι η πρώτη φορά που βλέπω τον λαό μας τόσο αναστατωμένο, τόσο ανήσυχο γιά το αύριο, τόσο ταλαιπωρημένο οικονομικά.Και παλιά υπήρχε φτώχεια και μάλιστα πολύ μεγαλύτερη από την σημερινή, αλλά δεν υπήρχαν τα σημερινά χρέη των νοικοκυριών.Το πιό σημαντικό όμως σε σχέση με άλλες εποχές, είναι ότι δεν υπάρχει σήμερα, καμμιά ελπίδα γιά το μέλλον.

Το πώς φθάσαμε εδώ,είναι πλέον γνωστό στους περισσότερους Ελληνες.Ο Π. Κονδύλης είχε αναλύσει τον μηχανισμό της ελληνικής συλλογικής σχιζοφρένειας από το 1992.Οι περισσότεροι Ελληνες τον κατανόησαν το 2010.Πολλοί όμως, ακόμα και σήμερα δεν έχουν κατανοήσει το πώς φθάσαμε εδώ.Αλλοι μιλάνε γιά σχέδιο εξόντωσης της χώρας, άλλοι μιλάνε γιά τα λάθη Καραμανλή, άλλοι μιλάνε γιά τα λάθη Παπανδρέου.Αυτό, είναι ένα πρόβλημα, διότι όσο πιό γρήγορα γίνουν κατανοητές οι αιτίες της σημερινής παρακμής από την συντριπτική πλειοψηφία του λαού, τόσο πιό γρήγορα θα δρομολογήσουμε μιά στρατηγική εξόδου από την σημερινή κατάσταση.Ας θεωρήσουμε όμως δεδομένο το πώς φθάσαμε εδώ, γιά τις ανάγκες αυτής της ανάρτησης, γιά να εξετάσουμε την σημερινή κατάσταση και να σκεφτούμε το αύριο.

Η Ελλάδα σήμερα είναι απομονωμένη διεθνώς, και οι οι έλληνες είναι δακτυλοδεικτούμενοι διεθνώς, ως κλέφτες, απατεώνες,τεμπέληδες, κλπ...Βέβαια, και αυτό επηρεάζει την ψυχική ηρεμία των Ελλήνων.Προσθέτει ανασφάλεια στην ήδη υπάρχουσα, χαμηλή αυτο-εκτίμηση, κλπ...Ομως, αυτό δεν πρέπει να απασχολεί τον λαό μας ιδίως εντός των συνόρων.Από αυτή την εικόνα, θα ταλαιπωρηθούν οι Ελληνες εκτός συνόρων γιά καιρό.Επειδή όμως είμαστε ένας λαός του χρόνου, όπως πολύ σωστά το τονίζει ο Ν. Λυγερός σε κάθε ευκαιρία, το πώς μας αντιλαμβάνονται οι άλλοι, δεν έχει καμμιά σημασία.Ποιός θα θυμάται την ελληνική κρίση δημοσίου χρέους σε πενήντα χρόνια;Kανένας.

Αυτό που έχει σημασία, είναι πώς βγαίνουμε από την σημερινή κατάσταση το συντομότερο δυνατόν.Κατά την γνώμη μου, γιά να βγούμε από την σημερινή κατάσταση, χρειαζόμαστε δύο πράγματα.
-να κατανοήσουμε πώς η χώρα οδηγηθηκε εδώ.Η κατανόηση αυτή θα επιτρέψει την κατάρρευση της κομματοκρατίας, και την απελευθέρωση της χώρας από τον δυνάστη της.
-να δοθεί μιά ελπίδα στον λαό μας γιά το αύριο.Να μπορεί να δεί ένα καλύτερο μέλλον με συγκεκριμμένο χρονοδιάγραμμα.Αν το δεί αυτό, θα αντέξει όλες τις κακουχίες που θα απαιτηθούν γιά να φθάσουμε μέχρι εκεί.

Πρέπει δηλαδή να δράσει η πολιτική.Να προκύψει ένας ηγέτης που θα αντιστρέψει την ροή της ιστορίας.Που θα δράσει επί της ιστορίας.Που θα σκεφτεί λογικά και θα έχει παράλληλα την ευφυία να μετατρέψει και να επικοινωνήσει την λογική ως συναίσθημα, προς τα δύο τρίτα της κοινωνίας.

Αν δεν γίνει αυτό, όποιο οικονομικό πρόγραμμα κι΄αν εφαρμοστεί στην Ελλάδα, δεν πρόκειται να πετύχει.Και μου κάνουν πάντα εντύπωση όλες αυτές οι οικονομικές αναλύσεις, που βασιζόμενες στην οικονομετρία, κάνουν λόγο γιά ύφεση της τάξης του 2,8% το 2012.Αν αυτοί οι οικονομολόγοι, και οι διεθνείς οργανισμοί ήξεραν, μετρούσαν και ελάμβαναν υπόψη τους την απόλυτη έλλειψη ελπίδας γιά το μέλλον των Ελλήνων σήμερα, σίγουρα δεν θα έκαναν λόγο γιά ύφεση 2,8% το 2012 αλλά μάλλον γιά ύφεση 7%.Επείγει η αναμόρφωση των οικονομικών σπουδών διεθνώς με έμφαση στην οικονομική και κοινωνική Ιστορία, και στην ανθρώπινη συμπεριφορά και ψυχολογία.

ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΩΝ ΜΑΝΙΤΑΡΙΩΝ - 4/12/2011


http://www.ethnos.gr/entheta.asp?catid=23310&subid=2&pubid=63583993

4/12/11

ΛΑΟΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ - Ν. ΛΥΓΕΡΟΣ - ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2011

Λαός αξιοπρέπειας

Ν. Λυγερός




Η αξιοπρέπεια δεν είναι ένας οικονομικός παράγοντας, δεν μετριέται με δείκτες. Και η μούτζα μας στην κατοχή χρησιμοποιούσε όλα τα δάκτυλα του χεριού. Πολλές φορές τα πράγματα ήταν δύσκολα για το λαό μας, αλλά ποτέ δεν χάσαμε την αξιοπρέπειά μας. Ακόμα και ηττημένοι. Ούτε στο εκτελεστικό απόσπασμα δεν σκύβαμε. Δεν υπήρχε λόγος, η γη μας θα ήταν ο τάφος μας. Μπορεί να ξερίζωσαν ακόμα και τα θεμέλια των σπιτιών μας όταν αντισταθήκαμε αλλά το αντέξαμε και χτίσαμε καινούργια πάνω στην ίδια γη, ενώ οι κατακτητές μας έφτυσαν αίμα και φύγαν. Είμαστε ακραίοι, υπερβολικοί και φωνακλάδες γιατί είμαστε ακρίτες, δεν μας αρέσει η μετριότητα και αγαπάμε δυνατά. Παίζουμε θέατρο ναι, αλλά από την αρχή για ν' αντέχουμε τις τραγωδίες και να πεθαίνουμε με κωμωδίες. Χαζεύουμε τον ουρανό, αγναντεύουμε τη θάλασσα, είναι αλήθεια. Έτσι δημιουργήσαμε την αστρονομία και κατασκευάσαμε το ναυτικό. Μας αρέσει να ξαναφτιάχνουμε τον κόσμο, έτσι πλάσαμε τα μαθηματικά. Κι όπως νιώθουμε πάντα αδύναμοι επινοήσαμε τη στρατηγική. Δεν είμαστε διαφορετικοί αλλά κάνουμε τη διαφορά. Ζούμε αιώνες μ' ένα κομμάτι γης γιατί έχουμε τον ουρανό και τη θάλασσα. Κι αν είμαστε μόνο σκιές για τους άλλους είναι γιατί έχουμε ήλιο. Ο λαός μας έτρωγε πέτρες αλλά σκάλιζε μάρμαρο. Πολλές φορές μας έκαψαν αλλά δεν μας κατέστρεψαν γιατί το φως δεν καίγεται. Μας πήραν πολλές φορές το χώρο μας αλλά πάντα είχαμε το χρόνο. Μοιάζουμε με τη θάλασσά μας. Ποιος μπόρεσε να την αρπάξει; Κι αν την μαστίγωσαν δεν έπαθε τίποτα. Αυτή είναι το αίμα μας γιατί δεν μας έδωσαν άλλο γαλάζιο. Είναι το δώρο μας, το μοναδικό. Αυτός είναι και ο μόνος μας πλούτος. Αλλιώς θα μας είχαν κατακλέψει. Είμαστε τα παιδιά που δεν έκανε η Αντιγόνη γι' αυτό και δεν πεθαίνουμε ποτέ. Ποιος να σκοτώσει ένα σύμβολο; Κι όταν πεθαίνει ένας δικός μας κι έχει αφήσει έργο, δεν είναι τυχαίο που η κραυγή μας βγάζει τη λέξη: άξιος! Και ζούμε για να τον θυμόμαστε, δεν έχουμε άλλη επιλογή, είναι θέμα ανάγκης. Είμαστε λίγοι στην αρχή και γινόμαστε σπάνιοι στο τέλος. Αυτή είναι η μοναχική μας πορεία. Έτσι γεννήθηκε ο ελληνισμός και παραμένει μια αξία για όλη την ανθρωπότητα ενώ έπεσαν τόσες ιδεολογίες που θεωρούσαμε αθάνατες. Ενώ εμείς ξέρουμε εξαρχής ότι δεν υπάρχει αθανασία. Το έχουμε μέσα μας με την Ιλιάδα και την Οδύσσεια, ακόμα και αν είχαμε χάσει τις πινακίδες μας, τις μυκηναϊκές. Τίποτα δεν ξεχάσαμε γιατί ποτέ δεν χάσαμε τις αξίες μας. Κι αν δίνουμε τόση σημασία στην ελευθερία, είναι γιατί συνδυάζεται με τη σκέψη. Δίχως ελεύθερη σκέψη, δεν είσαι άνθρωπος. Κι εμείς παραμείναμε άνθρωποι ακόμα και σκλαβωμένοι. Μόνον έτσι δεν γίναμε σκλάβοι. Πολιορκημένοι ναι, αλλά πάντα ελεύθεροι, διότι δεν ξέραμε να ζήσουμε αλλιώς. Αυτό λέει ακόμα και η σημαία μας με τις γαλανόλευκες συλλαβές της: Ελευθερία ή Θάνατος. Γιατί λοιπόν να γονατίσουμε τώρα; Μετά από τόσους αιώνες, να παραδοθούμε για ποιο λόγο; Επειδή θεωρούν ότι μας έπεισε η ρητορική της κρίσης; Εμείς έχουμε κρίση από τον Σωκράτη χάρη στη μαιευτική. Δεν θα χάσουμε την αξιοπρέπειά μας για τόσο λίγο!

ΠΗΓΗ - http://www.lygeros.org/lygeros/8200-gr.html

REBRANDING GREECE - PETER ECONOMIDES - NOV. 2011

1/12/11

H AΠOΛYTH ABEBAIOTHTA ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΡΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΚΑΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΑΚΑΡΙΟΤΗΤΑ - 27/11/2011

Εχουν περάσει τρία χρόνια από τότε που είχα περιγράψει την περίπου αναπόφευκτη κατάρρευση του ευρώ εδώ.

Σήμερα πλέον, βιώνουμε αυτή την κατάρρευση.Οι παρακμιακοί ευρωπαίοι ηγέτες δεν κατανοούν ακόμα και σήμερα το πρόβλημα.Και η μή κατανόηση του προβλήματος, δεν μπορεί να οδηγήσει σε λύσεις.Οι αποφάσεις που λαμβάνονται σήμερα στην Ευρώπη είναι εσφαλμένες, και δεν πρόκειται να αποτρέψουν την κατάρρευση του ευρώ.

Η ιστορία θα καταγράψει ότι η κατάρρευση του ευρώ άρχισε από την ελληνική κρίση χρέους.Αυτό είναι το τραγικό γιά όποιον έλληνα βλέπει τα γεγονότα ιστορικά.

Σήμερα, κυριαρχεί στην Ευρώπη μιά απόλυτη αβεβαιότητα γιά το μέλλον.Η αβεβαιότητα αυτή θα γίνει σταδιακά παγκόσμια.Η κατάρρευση της ευρωζώνης δεν θα αφήσει τίποτα όρθιο παγκοσμίως.Σκέφτομαι συχνά αυτές τις μέρες τα λόγια του Π. Κονδύλη : "Αν ο 20ος αιώνας σήμανε τη διάψευση της κομμουνιστικής ουτοπίας, ο 21ος θα χαρακτηρισθεί από την κατάρρευση της φιλελεύθερης. Ποιά συγκεκριμένα γεγονότα θα συγκροτήσουν τις μεγάλες ροπές κατά τον 21ο αιώνα, που θα είναι ο συγκλονιστικότερος και τραγικότερος της ανθρώπινης Ιστορίας, δεν μπορούμε να ξέρουμε."

Aναρωτιέμαι αν ένα από τα συγκεκριμμένα γεγονότα που θα συγκροτήσουν τις μεγαλες ροπές είναι η ενδεχόμενη διάλυση της ευρωζώνης.

Οι οικονομολόγοι μας εξηγούν ότι η σημερινή παγκόσμια κρίση οφείλεται στην μετατόπιση του κέντρου βάρους του καπιταλισμού από την Ευρώπη - ΗΠΑ στην Ασία.Μακάρι να ήταν αυτό.Στην πραγματικότητα ο παγκόσμιος καπιταλισμός άρχισε να καταρρέει όπως το είχε προβλέψει ο Π. Κονδύλης.Μπορεί η ολοκλήρωση της κατάρρευσης να πάρει πέντε χρόνια, δέκα χρόνια η είκοσι χρόνια.Στο τέλος όμως, η κατάρρευση είναι αναπόφευκτη λαμβάνοντας υπόψη τις διεθνείς ανισορροπίες, την καταστροφή του περιβάλλοντος και την σπάνη των πρώτων υλών.

Μπροστά σ΄αυτή την κατάσταση, τί πρέπει να κάνει η Ελλάδα;

Ολα έχουν να κάνουν με τις συγκεκριμμένες συνθήκες.Το τονίζω αυτό, διότι αυτή η χώρα συνεχίζει να ζεί σε μιά κατάσταση μακαριότητας.Ολα είναι στατικά γιά αυτό τον λαό και την κομματοκρατία που τον διοικεί, ενώ στην πραγματικότητα όλα κινούνται με απίστευτη ταχύτητα.Ο λαός αυτός, είναι υπέρ η κατά του μνημονίου ανεξαρτήτως χρονικού πλαισίου και συνθηκών.Είναι υπέρ η κατά του ευρώ αναξαρτήτως χρονικού πλαισίου και συνθηκών.Δηλαδή ο λαός και οι κομματοκράτες, έχουν άποψη που δεν προκύπτει από την ανάλυση των πραγματικών δεδομένων της στιγμής, αλλά που βασίζεται σε επιθυμίες, προσδοκίες., κλπ...

Προσωπικά, ήμουν και είμαι υπέρ μιάς ομοσπονδιακής ευρώπης.Αυτό, θα ήταν καλό κατά την γνώμη μου και γιά την Ελλάδα αλλά και γιά όλους τους λαούς της Ευρώπης.

Οταν πρίν από ενάμισυ χρόνο οδηγηθήκαμε στο μνημόνιο (ας αφήσουμε πώς οδηγηθήκαμε σ΄αυτό)πίστευα ότι έπρεπε να το δεχτούμε και να το εφαρμόσουμε πρώτον διότι ελλείψει μνημονίου η χώρα θα οδηγείτο σε παύση πληρωμών άμεσα και αμέσως μετά θα υποχρεωνόταν να εγκαταλείψει το ευρώ, και δεύτερον διότι ήμουν πεπεισμένος ότι η περιπέτεια του ευρώ, ουσιαστικά τότε άρχιζε, ότι θα βλέπαμε πολλά επεισόδια, και άρα έπρεπε μέσω του μνημονίου να κερδίσουμε χρόνο ώστε να εκμεταλλευτούμε τυχόν ευκαιρία που θα παρουσιαζόταν στην συνέχεια.Τότε δηλαδή, μεταξύ του κακού(το μνημόνιο ) και του μεγαλύτερου κακού (επιστροφή στην δραχμή ) πίστευα ότι έπρεπε να επιλέξουμε το κακό.
Στην συνέχεια, η κομματοκρατία, από τις αρχές του 2011 άρχισε να κοροιδεύει και να μήν εφαρμόζει το μνημόνιο, ενώ είχε πάρει το πολιτικό κόστος γιά την εφαρμογή του.Τα δεδομένα άλλαξαν με τραγικό τρόπο μετά τον Απρίλιο του 2011.Η μή εφαρμογή του μνημονίου από τους κομματοκράτες οδήγησε σε τραγική κατάσταση την ελληνική οικονομία, διότι δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πρώτ΄απ΄όλα η οικονομία είναι η ψυχολογία των καταναλωτών και των παραγωγών.Επιπλέον οδήγησε τις αγορές να πιστέψουν ότι η χώρα δεν θα τα καταφέρει.Από εκεί και πέρα οδηγηθήκαμε αναπόφευκτα στα τραγικά συμπεράσματα του Ιουνίου του 2011, και του Σεπτεμβρίου του 2011, στα επιπλέον φορολογικά μέτρα του Οκτωμβρίου του 2011 που ισιπέδωσαν οτι είχε μείνει όρθιο από την ελληνική οικονομία, και στο δημοψήφισμα του μεγάλου τιμονιέρη που αποδείχθηκε ότι ήταν η ταφόπλακα της χώρας.
Αν το μνημόνιο είχε τηρηθεί μέχρι τον Ιούνιο του 2011, η κατάσταση γιά την Ελλάδα θα είχε αντιστραφεί.Ομως, ο τιμονιέρης άρχισε από τις αρχές του 2011 τους γελοίους τακτικισμούς του.Να λέει ναί σε όλα στους Ευρωπαίους, να ψηφίζει τα πάντα, και να μήν εφαρμόζει τίποτα.Γνήσιος μαθητής ο Παπανδρέου της σχολής της κομματοκρατίας που κατέστρεψε την χώρα!Και πίστευε προφανώς, ότι όπως κοροιδεύει τους Ελληνες πολίτες η κομματοκρατία τα τελευταία 35 χρόνια, θα κοροιδευε και τους Ευρωπαίους!Τι αφελής άνθρωπος να σου τύχει γιά πρωθυπουργός!Η ουσία είναι ότι από τον Ιανουάριο του 2011 έως τον Σεπτέμβριο του 2011, η χώρα οδηγήθηκε στην καταστροφή.

Κατά την γνώμη μου, από τον Σεπτέμβριο-Οκτώμβριο του 2011, το κακό είναι πλέον η δραχμή, ενώ το μεγαλύτερο κακό είναι το ευρώ.Από την στιγμή που χάθηκε αυτό το κρίσιμο εννιάμηνο του 2011,προοπτική να επιστρέψουμε στην ανάπτυξη, δεν υπάρχει έστω και το 2013.Η ύφεση το 2012 θα είναι μεγαλύτερη από αυτήν του 2011, κι΄ας μας λένε οι διεθνείς οργανισμοί γιά ύφεση -3% για το 2012.Η ελληνική κοινωνία οδηγείται σε αποσύνθεση λόγω των φορολογικών βαρών που είναι ασήκωτα, αλλά και λόγω της ανεργίας.Η ανεργία σήμερα ξεπερνά το 25%.Οταν ξεπεράσει το 30%, ούτως η άλλως η επιστροφή στην δραχμή θα είναι μονόδρομος.Επιπλέον, η πίεση από τους Ευρωπαικούς λαούς να εγκαταλείψουμε το ευρώ, συνεχώς μεγαλώνει, επειδή πιστεύουν ότι αυτό (λανθασμένα βέβαια ) θα επιτρέψει την επιβίωση του ευρώ.

Νομίζω ότι ήρθε η στιγμή, να διαπραγματευτούμε με τους Ευρωπαίους την έξοδο μας από το ευρώ, το οποίο ούτως η άλλως δεν θα υπάρχει σε λίγο.Αν δηλώσουμε στις 17 κυβερνήσεις του ευρώ ότι θέλουμε ν΄αποχωρήσουμε από το ευρώ αλλά χωρίς να δημιουργήσουμε πρόβλημα στην Ευρώπη,δηλαδή κατόπιν κοινής συμφωνίας των 17 μελών της ευρωζώνης, υπό την προυπόθεση να επιτραπεί στην Ελλάδα η απαγόρευση της ελεύθερης κίνησης κεφαλαίων μέχρι να ληφθεί η τελική απόφαση, τότε η κατάσταση αντιστρέφεται.
-Δεν θα μπορέσει να κατηγορηθεί η Ελλάδα γιά την κατάρρευση του ευρώ λόγω της εξόδου της.
-Θα σταματήσουν τα αρνητικά δημοσιεύματα του τύπου γιά την Ελλάδα διότι δεν θα επηρεάζει πιά την πορεία του ευρώ.
-Δεν θα υπογραφεί το κούρεμα του ελληνικού χρέους κατά 50% και η υπαγωγή του πλέον στο αγγλικό δίκαιο.Υποτίθεται ότι το ελληνικό χρέος θα μειωθεί κατά 100 δις ευρώ μ΄αυτό το κούρεμα, αλλά τα 70 δις από τα 100 κατέχονται από έλληνες (τράπεζες και ασφαλιστικά ταμεία).Που σημαίνει μιά τρύπα στο νερό γιά την Ελλάδα, διότι μετά το κούρεμα θα πρέπει να βοηθήσει τις τράπεζες και τα ασφαλιστικά ταμεία.Είναι κατά συνέπεια προτιμότερη αν η χώρα επιστρέψει στην δραχμή, η δυνατότητα το χρέος να διέπεται από το ελληνικό δίκαιο ώστε αυτό να μετατραπεί σε δραχμές με νόμο του ελληνικού κοινοβουλίου.
-είναι αδιάφορο αν η Ελλάδα μείνει εντός της Ευρωπαικής ένωσης η εκτός, με την προυπόθεση να μας επιτραπεί να επιβάλλουμε όποιο περιορισμό θέλουμε ως πρός τις εισαγωγές γεωργικών προιόντων.Πρέπει η χώρα να γίνει αυτάρκης το συντομότερο δυνατόν σε ότι αφορα τα τρόφιμα της γιά ευνόητους λόγους.

Υπό αυτές τις προυποθέσεις και συνθήκες, η χώρα μπορεί να επιβιώσει με τραγικές βέβαια συνθήκες γιά τους έλληνες, αλλά λιγότερο τραγικές από αυτές που θα βίωναν παραμένοντας στο ευρώ.Αυτό όμως δεν αρκεί, αν η χώρα υποστεί εξωτερική απειλή λόγω της αδυναμίας της.Πρέπει παράλληλα με την έξοδο από το ευρώ, να έχει προετοιμάσει το έδαφος είτε γιά ομοσπονδία με το Ισραήλ ώστε να εξασφαλίσει την Αμερικανική υποστήριξη, είτε γιά ομοσπονδία με την Ρωσία.

Σε αυτές τις μικρές συνέπειες μας οδηγούν δυστυχώς οι ενέργειες της κομματοκρατίας γιά 35 ολόκληρα χρόνια.Είναι πλέον καιρός να πληρώσουν οι κομματοκράτες γιά τα εγκλήματα τους.Και πρίν οδηγηθούν στα δικαστήρια, νομίζω ότι είναι δίκαιο να δημευτεί η περιουσία τους.Εκιμώ ότι οι κομματοκράτες είναι γύρω στις 80 χιλιάδες.Αν ο καθένας έχει μιά περιουσία της τάξης των 300 000 ευρώ, το ελληνικό δημόσιο θα συγκεντρώσει 24 δίς ευρώ.Είναι τεράστιο το ποσό, και θα αλλάξει άρδην το σκηνικό γιά την ελληνική οικονομία.
Related Posts with Thumbnails