11/2/12

ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ - 11/2/20112

Σε συνέχεια των όσων βίωσε τα δύο τελευταία χρόνια, η χώρα βρίσκεται τώρα μπροστά στο δεύτερο μνημόνιο.

Το θέμα που τίθεται γιά τους περισσότερους Ελληνες, είναι αν η ψήφιση του δεύτερου μνημονίου, θα είναι επωφελής γιά την χώρα η όχι.Αν δηλαδή επιτρέψει την επίλυση του ελληνικού προβλήματος σε μιά προοπτική 5 ετών.

Γιά να κρίνει ένας πολίτης αυτό το σύνθετο πρόβλημα, θα πρέπει
α/ ν΄ αξιολογήσει την φαρμακευτική αγωγή
β/ ν΄αξιολογήσει την ικανότητα της χώρας να εφαρμόσει την φαρμακευική αγωγή
γ/να γνωρίζει αν υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις

Η ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΑΓΩΓΗ

Εχει κατά την γνώμη μου δύο σκέλη.Τα οικονομικά μέτρα, και τα μέτρα που τιμωρούν και προσβάλλουν τον οικονομικά εξαθλιωμένο λαό.

Σε ότι αφορά τα οικονομικά μέτρα, αυτά είναι πρωτοφανή.Η οικονομική βοήθεια των 130 δις ευρώ δεν έχει προηγούμενο παγκοσμίως ως πρός το μέγεθος της.Η διαγραφή 100 δις ευρώ από το δημόσιο χρέος, δεν έχει επίσης προηγούμενο διεθνώς.Το μέγεθος του εγχειρήμαος είναι πρωτοφανές, που σημαίνει ότι κάτι πολύ σημαντικό διακυβεύεται γιά τη διθνή κοινότητα ώστε να υποχρωθεί να λάβει τόσο σημαντικά μέτρα γιά μιά τόσο μικρή χώρα.
Εναντι αυτής της βοήθειας, ζητάνε από την χώρα να λάβει δραστικά μέτρα περικοπής των δημοσίων δαπανών, σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα και υπό τραγικές συνθήκες (έλλεψη ρευστότητας των τραπεζών, κανείς δεν επενδύει διότι περιμένει να δεί αν η χώρα μείνει στο ευρώ η όχι, κλπ.... ), που θα οδηγήσει την χώρα σε ακόμα πιό βαθιά ύφεση γιά πολλά χρόνια, και σε ακόμα μεγαλύτερη εξαθλίωση του πληθυσμού μας.
Τα μέτρα για την μειώση του ελλείμματος του προυπολογισμού που ζητούνται, είναι στην συντριπτική πλειοψηφία τους ορθά.Επρεπε να ληφθούν εδώ και δεκαετίες από το κομματοσκυλικό σύστημα διακυβέρνησης.Το πρόβλημα είναι ότι μας ζητείται να τα πάρουμε τώρα, δηλαδή στην χειρότερη δυνατή χρονική στιγμή, και με βίαιο τρόπο.

Ζητάνε επίσης από την χώρα να λάβει μέτρα γιά την αύξηση της ανταγωνιστικότητας της, υποτίθεται.Τα μέτρα αυτά είναι αστεία, και δείχνουν πόσο λίγο οι ξένοι γνωρίζουν την σημερινή οικονομική πραγματικότητα.Ακόμα και 100 ευρώ ελάχιστος μισθός να οριζόταν γιά τούς νέους που θα απασχοληθούν γιά πρώτη φορά, δεν θα προκύψουν νέες θέσεις εργασίας.Ούτε θα προκύψει αύξηση της ελληνικής ανταγωνιστικότητας, αν τα φαρμακεία λειτουργούν σε εικοσιτετραωρη βάση.

Συνοψίζοντας ως πρός τα οικονομικά μέτρα της αγωγής, θα έλεγα ότι η αγωγή δεν είναι καλή, αλλά μέτρια.Σίγουρα δεν είναι κακή αν λάβει κανείς υπόψη την κατασταση στην οποία οδήγησε την χώρα ο κομματοσκυλικός κόσμος μετά από 35 χρόνια διαχείρισης.Είχαμε να κάνουμε μ΄ έναν ζωντανό - νεκρό το 2009.

Σε ότι αφορά τα μέτρα της φαρμακευτικής αγωγής που τιμωρούν και προσβάλλουν τον άρρωστο, αυτά είναι σαδιστικά.Τα τελεσίγραφα, τα χρονικά περιθώρια που οδηγούν τον ασθενή κάθε λίγο και λιγάκι στά όρια του εγκεφαλικού,οι συνεχείς προσβολές,οι προυποθέσεις που θέτουν κάθε φορά που πρέπει να χορηγηθεί το φάρμακο, οι εξασφαλίσεις που ζητούν τόσο προσβλητικά γιά να εξασφαλίσουν ότι το νοσοκομείο θα πληρωθεί γιά την φαρμακευτική αγωγή, κάνουν ανούσια την ίδια την αγωγή, διότι κλονίζεται η σχεση εμπιστοσύνης μεταξύ ασθενούς και γιατρού.Ο Ασθενής αναρωτιέται καθημερινά αν πρέπει να συνεχίσει την προσπάθεια γιά την επιβίωση του η αν πρέπει να σταματήσει την προσπάθεια γιά λόγους αξιοπρέπειας.Δύο χρόνια τώρα, οι συγγενείς και φίλοι του ασθενή του λέγανε να κάνει υπομονή και να δέχεται τις προσβολές αρκεί να επιβιώσει.Πλέον και οι ίδιοι οι συγγενείς είναι προβληματισμένοι.Από ένα σημείο και μετά, πρέπει μεταξύ του εκβιασμού και της αξιοπρέπειας, να επιλέξει κανείς την αξιοπρέπεια.

Η ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ ΤΗΝ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΑΓΩΓΗ

Μετά από 35 χρόνια διακυβέρνησης από την κομματοκρατία, η χώρα είναι διαλυμένη και λεηλατημένη.Ο κρατικός μηχανισμός δεν λειτουργεί.Οι κομματοκράτες συνεχίζουν να ασκούν τα καθήκοντα τους.Οι δήμοι και οι περιφέρειες, πλήρως λεηλατημένοι, συνεχίζουν να είναι στα χέρια των κομματοκρατών.Τα πανεπιστήμια δεν διοικούνται.
Το κράτος δεν ξέρει ποιά είναι τα περιουσιακά του στοιχεία και πόσους υπαλλήλους έχει.Τα σύνορα της χώρας δεν ελέγχονται.
Οι πολίτες είναι καταχρεωμένοι και οικονομικά εξαθλιωμένοι.Η φοροκλοπή συνεχίζεται με την ίδια ένταση ελλείψει εισπρακτικών μηχανισμών.Ολες οι ελληνικές τράπεζες έχουν ουσιαστικά καταστραφεί οικονομικά.
Μην έχουμε ψευδαισθήσεις.Αυτή η χώρα ετσι όπως κατάντησε δεν μπορεί να εφαρμόσει επιτυχώς μέσα στα χρονικά περιθώρια που απαιτούναι, ακόμα και την καλύτερη φαρμακευτική αγωγή.Πόσο μαλλον μιά δύσκολη αγωγή όπως η ανωτέρω.

Υπό αυτές τις συνθήκες, νομίζω προσωπικά ότι η αγωγή θα αποτύχει.Δεν θα την αντέξει ο ασθενής.Επιπλέον πλησιάζει ούτως η άλλως η στιγμή της επιλογής μεταξύ της επιβίωσης μέσα στο ευρώ και της αξιοπρέπειας. Και ο λαός μας, όπως κάθε λαός θα επιλέξει την αξιοπρέπεια κάποια στιγμή.
Αν όπως πιστεύω αποτύχει η αγωγή, δεν υπάρχει λόγος να επιλέξει η χώρα το δεύτερο μνημόνιο.Αν είναι να πάμε στην χρεοκοπία μετά το δεύτερο μνημόνιο (διόι τότε δεν θα υπάρξει τρίτο μνημόνιο ), είναι καλύτερα να πάμε από τώρα.Αν δηλαδή πρέπει να επιλέξουμε αν θα πεινάσουμε τώρα η σε 18 μήνες, προτιμώ να πεινάσουμε τώρα, να κρατήσουμε την αξιοπρέπεια μας, και να βάλουν οι ευρωπαίοι τα χρήματα που θέλουν να μας δανείσουν, εκεί που οι σαδιστικές τους σκέψεις, τους υποδείξουν.

ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ

Η απόρριψη του μνημονίου που προσωπικά θεωρώ μονόδρομο γιά τους λόγους που εξήγησα παραπάνω,θα οδηγήσουν την χώρα, ειτε εντός είτε εκτός ευρώ, σε περισσότερη φτώχεια και εξαθλίωση ούτως η άλλως.
Το μόνο που θεωρώ ως εναλλακτική λύση είναι να υπογράψει η χώρα το μνημόνιο ώστε να κερδίσει λίγο χρόνο γιά να προετοιμαστεί όσο γίνεται καλύτερα γιά την ώρα του δράματος.Ιδανικά αυτό θα έπρεπε να γίνει σε συνεργασία με τους Ευρωπαίους.Γιά το πρωσυμφωνημένο διάστημα, και η Ευρώπη θα το χρειαστεί για να αποτραπούν μή ελεγχόμενες συνεπειες από την αποχώρηση της Ελλάδας από το ευρώ, αλλά και η Ελλάδα θα το χρειαστεί γιά να οργανώσει καλύτερα τις εισαγωγές τις αλλά και για να αντικαταστήσει έγκαιρα εισαγωγές της τροφίμων με ντόπια παραγωγή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails