Σε σχετική ανάρτηση μου γιά το νέο μνημόνιο (βλέπε εδώ )είχα εκφράσει την άποψη ότι το νέο μνημόνιο δεν θα πετύχει γιά συγκεκριμμένους λόγους, άρα δεν έχει νόημα να ψηφιστεί.Νόημα θα είχε να ψηφιστεί, μόνο αν είχε ξεκαθαριστεί ότι θα αποτύχει, και άρα το ψηφίζουμε γιά να κερδίσουμε χρόνο ώστε να κάνουμε τις απαραίτητες προετοιμασίες γιά την επιστροφή στην δραχμή.
Σtο άρθρο που ακολουθεί, προστίθεται ένας ακόμα λόγος ίσως ακόμα πιό σημαντικός, που θα συνηγορούσε υπέρ της ψήφισης του μνημονίου.Να ψηφίσει η Ελλάδα το νέο μνημόνιο γιά να κερδίσουν χρόνο οι αλλες χώρες της νότιας ευρωπης, και να σωθούν.
Αυτό όμως θα έπρεπε να είναι ξεκάθαρο γιά όλους τους ευρωπαίους πολίτες.Γιά τους Ελληνες πολίτες, αλλά και γιά τους λοιπούς ευρωπαίους πολίτες, ώστε να πάψει η υποκρισία, ότι δίδονται χρήματα γιά την διάσωση της χώρας μας ενώ η χώρα δήθεν δεν λαμβάνει κανένα μέτρο, και εκβιάζει υποτίθεται κάθε φορά την Ευρώπη γιά νέα δανεια.
Επί της ουσίας, η Ελλάδα είναι η μόνη που σίγουρα δεν σώνεται με το νέο μνημόνιο.Το νεό μνημόνιο θα την οδηγήσει κατά πάσα πιθανότητα εκτός ευρώ.
Οταν μιά χώρα βρίσκεται στην τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα η Ελλάδα, η μόνη ελπίδα της είναι να βρεί στην αρχή της κρισης,έναν ηγέτη που θα εφαρμόσει το μόνο όπλο του αδύναμου, δηλαδή την στρατηγική.
Η στρατηγική σημαίνει να ξέρεις τί θέλεις, που θέλεις να πάς, και από εκεί και πέρα να κάνεις τις απαραίτητες τακτικές κινήσεις που θα σε οδηγήσουν στο επιθυμητό αποτέλεσμα.
Ετσι όπως εγώ τουλάχιστον κατανοώ τα πράγματα, η ιδανική στρατηγική της χώρας μας θα έπρεπε στις αρχές του 2010, να είναι, να παραμείνει εντός του ευρώ και οι εταίροι μας να να μας βοηθήσουν με δάνεια, αποτελεσματικά μέτρα και τον κατάλληλο χρόνο ώστε να πετύχουμε τον στόχο μας.Η στρατηγική αυτή δεν ήταν εφικτή γιά την Ελλάδα από την αρχή, διότι δεν υπήρχε η βούληση των εταίρων να βοηθήσουν και είχε ήδη γίνει απόλυτα εμφανές στους ευρωπαίους το αποτέλεσμα της γκαγκστερικής διακυβέρνησης της κομματοκρατίας επί 35 χρόνια. Επιπλέον δεν υπήρχε και ηγέτης γιά να προσπαθήσει να την ξεδιπλώσει.Σίγουρα πάντως αυτή η στρατηγική ήταν εφικτή το 2007 η το 2008.Αλλά και τότε δεν υπήρχε ηγέτης.
Από εκεί και πέρα, ο επόμενος στρατηγικός στόχος της χώρας έπρεπε να είναι στις αρχές του 2010, η χρεοκοπία εντός του ευρώ.Η στρατηγική αυτή ήταν εφικτή μέχρι και το δεύτερο μνημόνιο.
Ομως, δεν έχει και ιδιαίτερη σημασία το τι έπρεπε να είχε γίνει.Σημασία έχει το τί γίνεται ως αποτέλεσμα των ιστορικών διεργασιών.Και αυτό που γίνεται, είναι ότι η χώρα, ακόμα και σήμερα, δεν έχει σχέδιο γιά να βγεί από την κρίση.θα βιώσει την μοίρα που σχεδίασαν ( με βάση τα συμφέροντα τους) άλλοι, γι΄αυτήν.
Γι΄αυτό, επείγει ν 'αναλάβει η χώρα μας και πάλι την πρωτοβουλία των κινήσεων ως πρός το μέλλον της.
Ακολουθεί το άρθρο.
http://www.capital.gr/News.asp?id=1418190
Μέσω μιας φιλοτουρκικής κυβέρνησης η Τουρκία θα καταστήσει τη Συρία
«δορυφόρο» της
-
Ήδη στην Άγκυρα ηχούν τα σχετικά δημοσιογραφικά και πολιτικά τύμπανα, που
θέλουν ως πρώτη πράξη της νέας συριακής κυβέρνησης, και μάλιστα μέσα στον
πρώτο μ...
Πριν από 3 ώρες
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου