5/2/12

ΕΛΛΑΔΑ, ΕΥΡΩ, ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΙ , ΚΑΙ ΜΑΤΩΜΑ - 5/2/2012

Το ελληνικό πρόβλημα, τις συνέπειες του οποίου βιώνουμε σήμερα, σχεδιάστηκε πρίν από 35 χρόνια από την κομματοκρατία, και υλοποιήθηκε με ακρίβεια χιλιοστού όλ΄αυτά τα χρόνια.Το να δανείζεται η κομματοκρατία εν ονόματι του ελληνικού κράτους αλόγιστα σαν να μήν υπήρχε αύριο, θα οδηγούσε στην εκποίηση της χώρας κάποια στιγμή.Η ώρα αυτή έφτασε το 2010.Θα μπορούσε η ώρα αυτή να είχε φτάσει το 2005 η το 2013.Το σίγουρο πάντως είναι ότι η ώρα αυτή θα έφτανε.

Μετά ήρθε η ώρα του μνημονίου.Εγιναν πολλά λάθη τόσο από ελληνικής πλευράς όσο και από την πλευρά της τρόικας.Εμείς οι απλοί πολίτες τα ξέρουμε πλέον όλα αυτά τα λάθη εμπειρικά.Οι ιστορικοί του μέλλοντος θα τα αναλύσουν βαθύτερα.

Διαβάζοντας την συνέντευξη του Τόμσεν στην Καθημερινή, διακρίνω γιά άλλη μιά φορά αυτό που ήδη γνώριζα από άλλα κείμενα.Οι ευρωπαίοι, δεν επιδιώκουν μόνο να μας ωθήσουν να βάλουμε μιά τάξη στα οικονομικά μας.Οι ενέργειες τους, οι παρεμβάσεις τους έχουν και ένα χαρακτήρα τιμωρίας.Πρέπει η χώρα να ματώσει, ακόμα κι΄αν αυτό το μάτωμα δυσκολεύει την προσπάθεια να μπούν τα οικονομικά της χώρας σε μιά τάξη.
Αυτή την δυσκολία έχουν τα ανθρώπινα πράγματα μέσα στην συγκεκριμμένη ιστορική κατάσταση.Κάποιοι μπορεί να θεωρούν το μάτωμα ηθικό και κάποιοι άλλοι ανήθικο.Δεν είναι το θέμα μας αυτό.
Το μάτωμα είναι καθημερινό φαινόμενο πλέον γιά την Ελλάδα.Δείτε εδώ άλλο ένα χτύπημα με μαχαίρι.
Ετσι, μιά ολόκληρη ήπειρος αναλώνεται ν΄αναλύει με οικονομικούς όρους την συνταγή και την πορεία υλοποίησης του ελληνικού προγράμματος σταθεροποίησης,όπως εδώ, ενώ το πρόβλημα είναι πολύ πιό σύνθετο.
Η τάση τιμωρίας, η οικονομική πολιτική, η λειτουργία του πολιτικού συστήματος διακυβέρνησης, η συνοχή μιάς κοινωνίας, η ψυχολογία του πολίτη, και πολλά άλλα πράγματα,συν-υπάρχουν στα ανθρώπινα πράγματα, συνδέονται, και αλληλο-εξαρτώνται.

Αν θέλεις να τιμωρήσεις και σε παίρνει να το κάνεις, μπορείς να δίνεις ένα χαστούκι σε κάποιον άνθρωπο κάθε μέρα, γιά 20 χρόνια.Μπορείς επίσης να προσλάβεις 10 μπράβους που θα βαράνε τον ίδιο άνθρωπο κάθε μέρα γιά δύο ώρες.
Στην πρώτη περίπτωση μπορεί ενδεχομένως και να τιμωρήσεις και να βάλεις σε μιά τάξη τα οικονομικά αυτού του ανθρώπου.Στην δεύτερη περίπτωση είναι βέβαιο ότι θα σκοτώσεις μέσα σε λίγες ημέρες αυτόν τον άνθρωπο.

Παρά το γεγονός ότι προσωπικά είμαι υπέρ μιάς ομοσπονδιακής Ευρώπης και υπέρ της παραμονής της χώρας μας στο ευρώ, θεωρώ ότι υπό τις σημερινές συνθήκες, πρέπει η χώρα ν΄ανακτήσει την πρωτοβουλία των κινήσεων της, φεύγοντας από το ευρώ και την Ευρωπαική Ενωση.Διότι προυπόθεση της επιβίωσης της είναι πλέον να σταματήσει να ματώνει.Μετά μπορούν να συζητηθούν τα υπόλοιπα, όπως το μείγμα της αναγκαίας οικονομικής πολιτικής.
Υπό τις συνθήκες που επικρατούν, προέχει η αξιοπρέπεια της χώρας ακόμα κι΄αν το τίμημα της, είναι υψηλότερο από αυτό που μας ζητούν οι ευρωπαίοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails