27/4/12

Γιάννης Βαρουφάκης – Γιατί Λείπω - 20/4/2012


Πολύ συγκινητική η περιγραφή των λόγων που οδήγησαν τον Γ. Βαρουφάκη να εγκαταλείψει την χώρα του, όπως τους περιγράφει ο ίδιος παρακάτω.
Aυτός ο μεγάλος Ελληνας διανοούμενος οδηγήθηκε να "λείψει" από την χώρα του, όπως συμβαίνει με τα πιό λαμπρά παιδιά αυτής της χώρας.Οι μεγάλοι διανοούμενοι πρέπει να φεύγουν από την Ελλάδα γιά να διαφυλάξουν την αξιοπρέπεια τους και το κύρος τους.
Προ πάντων όμως έχουν την ηθική υποχρέωση να φύγουν η να "λείψουν" διότι ήταν μέχρι τώρα, και συνεχίζει να είναι, προυπόθεση της ελληνικής επιβίωσης μεσα στην ιστορία.Η ελληνική εσωτερική σαπίλα καταστρέφει τα πάντα.Η φυγή, επιτρέπει την διάσωση του εληνικού πολιτισμού μέχρι να έρθουν καλύτερες  μέρες.
Θα έρθουν; Προς το παρόν πάντως δεν είναι ορατές.Και θα συνεχίσουν να μήν ειναι  ορατές μέχρι να εξοντωθεί η εσωτερική σαπίλα.
Μέχρι τώρα, με μικρές σχετικά προσπάθειες, εντοπίστηκαν 200.000 έλληνες που  ζούσαν παρασιτικά,  δηλαδή ζούσαν με επιδόματα και συντάξεις που δεν  εδικαιούντο, άρα απομοιζούσαν κοινωνικούς πόρους γιά να ζήσουν, όπως κάνουν τα παράσιτα στην φύση γιά να επιβώσουν.
Ομως, πολύ φοβάμαι ότι τα παράσιτα της ελληνικής κοινωνίας είναι κάποια εκατομμύρια και όχι κάποιες εκατοντάδες χιλιάδες.Ετσι, είμαστε ακόμα μακριά από τις καλύτερες μέρες.

 http://neaproia.wordpress.com/2012/04/20/%CE%B3%CE%B9%CE%AC%CE%BD%CE%BD%CE%B7%CF%82-%CE%B2%CE%B1%CF%81%CE%BF%CF%85%CF%86%CE%AC%CE%BA%CE%B7%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1%CF%84%CE%AF-%CE%BB%CE%B5%CE%AF%CF%80%CF%89/#more-5471

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails