13/9/13

Μικρασιατικά παράλια 1914 - η εθνοκάθαρση με θύματα τους ελληνικούς γηγενείς πληθυσμούς


Ποιός γνωρίζει άραγε σήμερα στην Ελλάδα την εθνοκάθαρση που υπέστησαν οι έλληνες γηγενείς στα παράλια της Μικράς Ασίας το 1914;Nομίζω ότι είναι ελάχιστοι αυτοί που γνωρίζουν τα τεχνάσματα των νεότουρκων γιά να φύγουν βίαια από τις εστίες τους δεκάδες χιλιάδες έλληνες από την Πέργαμο,το Αιδίνι,την Φώκαια,τον Τσεσμέ, και εκατοντάδες κωμοπόλεις και χωριά της Μικράς Ασίας, το 1914.
Αν αυτά είχαν αποφευχθεί, δεν θα είχε προκύψει η γενοκτονία των Αρμενίων από το 1915.
Πως εξηγείται τόση άγνοια;Δεν ξέρω.Νομίζω ότι έχει να κάνει με το επίπεδο της παρακμής της σύγχρονης Ελλάδας.Η χώρα δεν έχει πλέον διανοούμενους.
Ευτυχώς υπάρχουν οι ξένοι που αναλύουν τα ιστορικά δεδομένα και καταλήγουν σε συμπεράσματα γιά την ανθρωπότητα.Και υπάρχουν και οι Αρμένιοι της διασποράς που αγωνίζονται γιά να μήν γίνουν ξανά εθνοκαθάρσεις, και σ΄αυτό το πλαίσιο αναλύουν και κάνουν γνωστά αυτά που βίωσαν και οι έλληνες της Μικράς Ασίας.
Μόλις η χώρα μας γκρεμίσει το κομματοσκυλικό σύστημα διακυβέρνησης, και σταματήσει πλέον η λεηλασία της χώρας, θα πρέπει οι μελλοντικοί κυβερνώντες να λάβουν υπόψη κείμενα όπως αυτό που ακολουθεί(που είναι στα γαλλικά ), ώστε να μελετηθεί σοβαρά από την ελληνική πολιτεία η εθνοκάθαρση των Ελλήνων της Μικράς Ασίας και να ενταχθεί στα βιβλία της Ιστορίας. http://www.collectifvan.org/article.php?r=0&id=56235

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails