19/10/13

18/10/2013 -τα σημερινά πεπραγμένα περι του πολιτισμού της κομπίνας και της απάτης


Περιέγραφα εδώ χθές ότι απάτη και η απατεωνιά έχει γίνει "πολιτισμός" σ΄αυτή την χώρα.Και αναρωτιόμουν ποιά θα είναι τα δείγματα αυτού του πολιτισμού που θα ανακαλύψουμε με το επόμενο ξημέρωμα.
Στις 18/10/2013 δεν πρόλαβα να διαβάσω τον τύπο.Από τα λίγα όμως που άκουσα από το ραδιόφωνο,γιά την συγκεκριμμένη ημέρα, τα δείγματα του πολιτισμού αυτού είναι μόνο τα εξής :
1/τέσσερις συμπολίτες μας καταδικάστηκαν από δικαστήριο της Καλαμάτας γιά έκδοση πλαστών τιμολογίων 8 εκατομμυρίων ευρώ και ζημιά γιά το δημόσιο της τάξης του 1,5 εκατομμυρίου ευρώ.
2/γύρω στις 50 επιχειρήσεις εντοπίστηκαν να κόβουν πλαστά τιμολόγια της τάξης των 50 εκατομμυρίων ευρώ, με συνέπεια μιά ζημιά γιά το Δημόσιο της τάξης των 10 εκατομμυρίων ευρώ.
3/μιά τσιγγάνα πιάστηκε να δηλώνει 15 παιδιά ενώ αυτά μάλλον δεν υπάρχουν όλα, με αποτέλεσμα να παίρνει επίδομα από το δημόσιο γιά τα παιδιά, της τάξης των 2800 ευρώ τον μήνα.Στα πλαίσια του κομματοσκυλικού κράτους που έχει στηθεί, η κομπίνα είναι πανεύκολη.Πάς στο ληξιαρχείο, και μ΄έναν μάρτυρα,δηλώνεις π.χ. την γέννηση ενός παιδιού τον μήνα.Σε 15 μήνες οποιαδήποτε γυναίκα μπορεί να παίρνει επίδομα 2800 ευρώ τον μήνα.Ποιός να ξέρει πόσες χιλιάδες γυναίκες έχουν ασκήσει αυτό το εύκολο και αυτονόητο δικαίωμα στο κράτος της απατεωνιάς.Αν είναι χίλιες γυναίκες, η ζημιά γιά τον έλληνα φορολογούμενο είναι μόνο 2,8 εκατομμύρια ευρώ τον μήνα.Δηλαδή γύρω στα 33 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο.Αν σκεφτεί κανείς ότι γιά να εξοικονομήσει το Δημόσιο 50 εκατομμύρια ευρώη τον χρόνο έκοψε από τον συνταξιούχο του ΟΓΑ, 15 ευρώ/μήνα από την σύνταξη του,καταλαβαίνουμε πόσο μη αμελητέα είναι αυτή η απάτη.
4/όπως φαίνεται εδώ εντοπίστηκαν απατεώνες που έκαναν σεμινάρια με 610 ευρώ την ώρα που πλήρωναν οι ευρωπαίοι φορολογούμενοι.
Δύσκολο να κάνει κανείς τον απολογισμό της ημέρας σε ότι αφορά τον αριθμό των κομπιναδόρων και την ζημιά γιά το ελληνικό δημόσιο.Φαίνεται να είναι μερικές εκατοντάδες κομπιναδόροι και και μερικές δεκάδες εκατομμύρια ζημιά γιά το δημόσιο γιά την σημερινή ημέρα.Μικρά μου φαίνονται τα νούμερα γιά την συγκεκριμμένη ημέρα σε σχέση με την κάθε ημέρα που βιώνουμε τα τελευταία 4 χρόνια στην χώρα του πολιτισμού της απάτης.Μπορεί να έτυχε η μέρα.Η μπορεί να μου διέφυγαν δεδομένα.
Ο πολιτισμός της απάτης καλά κρατεί, και αναμένουμε τα επόμενα δείγματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails