12/10/13

ενας ιταλός που θέλει ν΄αγοράσει δύο ερειπωμένα κτίρια στο μικρό νησί της ψωραδιάς, εγκαταλείπει τον τριετή αγώνα του με την γραφειοκρατία και στρέφεται πρός μιά επένδυση στις δαλματικές ακτές.


Τα δύο ερειπωμένα κτίσματα που φαίνονται στην ανωτέρω φωτογραφία, είχαν φτιαχτεί από τους Ιταλούς κατά την περίοδο που κατείχαν τα Δωδεκάνησα, και βρίσκονται σ΄ένα μικρό νησάκι του συμπλέγματος Καστελλορίζου, το νησί Ψαρωδιά, που βρίσκεται πολύ κοντά στο λιμάνι του Καστελλορίζου.
Ενας Ιταλός,τα είδε, και ζήτησε να τ΄αγοράσει από το ελληνικό δημόσιο.Εχει κοντά τρία χρόνια που προσπαθεί μάταια.Το κράτος τον στέλνει στην περιφέρεια, η περιφέρεια στον Νομό, ο Νομός στην Δήμο,ο Δήμος στο υπουργείο εθνικής άμυνας, και πάει λέγοντας.Δεν υπάρχει νομικό πλαίσιο γιά τέτοια συναλλαγή στο διαλυμένο μας κράτος.Δεν υπάρχει αρμόδιος γιά να εξετάσει το αίτημα και να ακούσει την προσφορά. Και φυσικά, είναι πλέον κοντά στο να εγκαταλείψει την προσπάθεια του, όπως περιγράφεται στον παρακάτω σύνδεσμο.
Κατά τ΄άλλα, ο Σαμαράς ψάχνει ξένους επενδυτές(που θα φύγουν μόλις συναντήσουν το χάος των υπηρεσιών του κομματοσκυλικού κράτους).
Κακά τα ψέμματα.Το κράτος αυτό όπως δομήθηκε από το κομματοσκυλικό σύστημα διακυβέρνησης, δεν φτιάχτηκε γιά σοβαρούς επενδυτές.Φτιάχτηκε γιά κομπιναδόρους, αεριτζήδες,μαφιόζους,κλπ.Αν ο συγκεκριμμένος επενδυτής ζητούσε να νοικιάσει τα δύο ερειπωμένα κτίσματα,υπάρχει το νομικό πλαίσιο γιά να τα ενοικιάσει,να τα ανακαινίσει και να μένει μέσα τζάμπα χωρίς την καταβολή ενοικίου.Κανείς δεν θα το ενοχλούσε.
Πρέπει να το πάρουμε απόφαση ότι το κράτος της ανομίας που δημιουργήθηκε από το κομματοσκυλικό σύστημα με προσπάθειες δεκαετιών, δεν μεταρρυθμίζεται.Οι κομματοσκυλικές κρατικές δομές, πρέπει να καταργηθούν, και να δημιουργηθούν νέες στην θέση τους.Μέχρι τότε, ας μήν περιμένουμε σοβαρές ξένες επενδύσεις.
http://www.ekathimerini.com/4dcgi/_w_articles_wsite2_1_11/10/2013_522725

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails