30/6/09

ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ





Στο άρθρο που ακολουθεί αναλύεται το θέμα με πολύ εμπεριστατωμένο απ' οτι φαίνεται τρόπο (λέω απ' οτι φαίνεται διότι δεν κατέχω αυτό το θέμα για να έχω άποψη ), σε σχέση με την Συνθήκη του Δουβλίνου 2.

Αυτό που σκέφτηκα διαβάζοντας αυτό το άρθρο, δεν είναι τόσο η ουσία του προβλήματος.
Το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια επι της ουσίας είναι πρωτοφανές για τα ευρωπαικά δεδομένα των τελευταίων 60 ετών.Νομίζω ότι δεν αντιμετώπισε μιά ευρωπαική χώρα τις τελευταίες δεκαετίες ένα τόσο μεγάλο μεταναστευτικό ρεύμα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα.

Αυτό που σκέφτηκα είναι ότι αυτή η χώρα δεν έχει κατά την γνώμη μου τον κατάλληλο κρατικό μηχανισμό για να αντιμετωπίσει ένα τόσο δύσκολο και σύνθετο πρόβλημα.Και πρό πάντων δεν έχει την απαραίτητη πολιτική ηγεσία για να αντιμετωπίσει επιτυχώς ένα πρόβλημα αυτού του μεγέθους.Δεν αναφέρω κάν τους οικονομικούς πόρους που μπορεί να διαθέσει αυτή η κατεστραμμένη οικονομικά χώρα για αυτό το πρόβλημα, μετά απο 40 χρόνια διαχείρισης των οικονομικών πόρων του δημοσίου από το δικομματικό σύστημα διακυβέρνησης.

Για ποιό θέμα κατά συνέπεια να συζητήσουμε; Λύση για οποιδήποτε θέμα δεν μπορεί να προκύψει αν δεν υπάρχει ηγεσία.Και ηγεσία σ΄ αυτό τον τόπο δεν υπάρχει εδώ και δεκαετίες.Αρα το πρόβλημα θα συνεχίσει να υπάρχει και στο μέλλον συνεχώς διογκούμενο.

Ολες οι απόψεις για το θέμα αυτό είναι πάντα σεβαστές και η κάθε μιά εχει συνήθως μιά δόση αλήθειας.Ομως στην ελλάδα θα παραμείνουν απόψεις.Δεν μπορούν να οδηγήσουν σε σύνθεση, διότι δεν λαμβάνεται υπόψη η προγενέστερη εμπειρία άλλων χωρών.

Τόσο οι απόψεις εναντίον της λαθρομετανάστευσης όσο και οι απόψεις υπέρ της λαθρομετανάστευσης, μου δίνουν την εντύπωση ότι προσπαθούν να ξανα-εφευρέσουν τον τροχό. Ο τροχός όμως εφευρέθηκε αλλά φαίνεται ότι δεν είναι γνωστό στην Ελλάδα.

Ετσι, η χώρα, ως συνήθως θα βιώσει όλα τα προβλήματα που βίωσαν οι Ευρωπαικές χώρες αντιμετωπίζοντας αυτό το θέμα δεκαετίες πρίν απο την Ελλάδα, χωρίς να αντλήσει κανένα συμπέρασμα.Θα αυξηθούν τα ρατσιστικά περιστατικά, θα αυξήσει τα ποσοστά του το ΛΑΟΣ, θα γκρεμιστούν τα ποσοστά του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ,κλπ.... και σε δέκα χρόνια όταν φυσικά το πρόβλημα δεν θα είναι διαχειρίσιμο, η χώρα θα εφαρμόσει με πολλή μεγάλη δυσκολία λόγω του κατεστραμμένου κρατικού μηχανισμού της, ότι εφαρμόζεται σήμερα και στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Τί κρίμα να σπαταλούνται τόσοι πόροι κάθε φορά σ' αυτή την παράλογη χώρα!

Ακολουθεί το άρθρο

http://spynews-gr.blogspot.com/2009/06/blog-post_30.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails