10/7/09

ΜΙΜΗΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ-ΕΧΟΥΜΕ ΦΤΑΣΕΙ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΕΩΣ-ΑΥΤΟ ΘΑ ΦΑΝΕΙ ΣΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ "ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ" -10/7/2009

Πολύ συχνά γράφω για την ανικανότητα της πολιτικής ηγεσίας.Αδικώ όμως μ΄αυτό τον τρόπο ορισμένους πολιτικούς μας.Ενας απο αυτούς είναι ο Μ. Ανδρουλάκης.

Απο την πρώτη μέρα που τον είδα στην τηλεόραση και άκουσα τον λόγο του (ήταν επι οικουμενικής κυβέρνησης Ζολώτα),ένοιωσα ότι είχε κάτι το ιδιαίτερο.Αυτό το ιδιαίτερο, δεν μπορούσα να το προσδιορίσω ακριβώς.
Γιατί εγώ, ένας πολιτικά φιλελεύθερος(με τον όρο αυτό, εννοούσα και εννοώ ότι δεν πίστευα στην κομμουνιστική ουτοπία ) ήμουν ευαίσθητος στον λόγο αυτού του κομμουνιστή (τότε );
Νομίζω ότι αυτό που μ' έκανε να τον συμπαθώ, ήταν ότι ένοιωθα ότι είχα να κάνω με σκεπτόμενο άνθρωπο, και παράλληλα με άνθρωπο με βαθιές ηθικές αρχές.Απο τότε, είχα καταλήξει στην εκτίμηση ότι οι βαθιές ηθικές αρχές ήταν αυτές που τον είχαν οδηγήσει στο ΚΚΕ, και η ιδιότητα που του απέδιδα του σκεπτόμενου ανθρώπου θα ήταν αυτή που θα τον οδηγούσε πολύ σύντομα εκτός του ΚΚΕ.Διότι σκεπτόμενος άνθρωπος και ιδεολογία/θρησκεία/δεδομένες αλήθειες/ιδεολογικά ναρκωτικά, είναι έννοιες αντίθετες.

Πράγματι, πολύ σύντομα επιβεβαιώθηκαν οι προβλέψεις μου.

Σήμερα, ο Μ.Ανδρουλάκης μου είναι ακόμα πιό συμπαθής ως άνθρωπος (και όχι ως πολιτικός-νομίζω ότι μειώνει τον εαυτό του ως πολιτικός ), διότι νοιώθω στον τρόπο σκέψης του, ότι έχει πλήρως απεμπλακεί απο τα ιδεολογικά "ναρκωτικά"(ασχέτως άν ο ίδιος συνεχίζει να θεωρεί τον εαυτό του ως αριστερό ).Προσπαθεί να κατανοήσει τον πραγματικό κόσμο γύρω του και με βάση αυτή την κατανόηση, να προτείνει λύσεις.Δεν προσπαθεί πλέον να περιγράψει τον κόσμο όπως ο ίδιος θα τον ήθελε ιδανικά, και να προτείνει ουτοπικές λύσεις με βάση την επιθυμία του.

Και κατά την γνώμη μου, εκεί που αρχίζει η προσπάθεια κατανόησης του πραγματικού κόσμου, αρχίζει και η σοφία.Με την έννοια αυτή, ο Μ. Ανδρουλάκης είναι κατά την γνώμη μου,ένας από τους σοφούς της ελληνική πολιτικής σκηνής.

Ας παρακολουθήσουμε την ραδιοφωνική του συνέντευξη.

http://mimisandroulakis.blogspot.com/2009/07/blog-post.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails