Στα μέσα ενημέρωσης, περιγράφεται σήμερα το γεγονός της αντικατάστασης του αρχηγού της ΕΥΠ από άλλο αρχηγό.Το ίδιο το γεγονός δεν μ΄ενδιαφέρει από μόνο του.Δεν γνωρίζω περίπου τίποτα για τον πρώην και τον νύν αρχηγό,δεν γνωρίζω την μέχρι τώρα πορεία τους, και τέλος δεν γνωρίζω τους λόγους της αλλαγής.
Ομως αυτό που έχει ενδιαφέρον με αφορμή αυτό το γεγονός, είναι κατά την γνώμη μου, η διαπίστωση ( για άλλη μιά φορά)
1/ των απαρχαιωμένων δομών αυτού του κράτους
2/ της αδυναμίας των πολιτικών ηγετών να προβούν στην παραμικρή μεταρρύθμιση με σκοπό την αποτελεσματικότερη λειτουργία των υπηρεσιών του κράτους.
3/της έλλειψης θεσμικής θωράκισης σ΄αυτή την χώρα.
Δεν μπορώ να δικαιολογήσω/εξηγήσω με άλλο τρόπο τα εξής
1/πώς είναι δυνατόν να τοποθετείς ένα νέο αρχηγό της ΕΥΠ χωρίς να περάσει απο το κόσκινο του κοινοβουλευτικού ελέγχου;(εκτός κι΄αν γίνει εντός των προσεχών ημερών και δεν το ξέρω )
2/πώς είναι δυνατόν να υπάγεται ο αρχηγός της ΕΥΠ στον Υπουργό Εσωτερικών; Θα έπρεπε κατά την γνώμη μου να υπάγεται στον πρωθυπουργό.Εχουν περάσει 10 χρόνια απο την κρίση των Ιμίων (θυμόμαστε ότι ο τότε αρχηγός της ΕΥΠ εκλιπαρούσε περίπου τον Πρωθυπουργό όλη την νύκτα να τον ενημερώσει για την κατάσταση που επικρατούσε και τελικά δεν κατάφερε να τον ενημερώσει), κι΄όμως φαίνεται ότι το πάθημα δεν έγινε μάθημα.
3/πώς είναι δυνατόν τα μέσα ενημέρωσης να γνωρίζουν τα μηχανήματα που χρησιμοποιεί η υπηρεσία και να δημοσιεύει απίστευτες λεπτομέρειες για τον τρόπο χρήσης τους, τις δυνατότητες τους,την τιμή κτήσης τους,κλπ...
Εχει άραγε όρια το κράτος-μαιμού που ανακαλύπτουμε καθημερινά;
Το να είναι κανείς κατά της ύπαρξης υπηρεσιών όπως της ΕΥΠ, είναι σεβαστό.Ιδίως αν δεν πιστεύει στην αναγκαιότητα του κράτους, η αν δεν πιστεύει στην μελλοντική βιωσιμότητα αυτού του κράτους.Στην περίπτωση όμως αυτή, αν ασκείς την εξουσία, καταργείς την υπηρεσία, και τουλάχιστον εξοικονομείς κάποιους πόρους.
Αν όμως πιστεύεις στην αναγκαιότητα της ύπαρξης αυτής της υπηρεσίας, προσπαθείς να καλυτερεύσεις την λειτουργία της με σκόπό την καλύτερη διαχείριση των εξωτερικών κινδύνων.
Το να μετατρέψεις την ΕΥΠ σε υπηρεσία καταπολέμησης του εγκλήματος και της τρομοκρατίας, είναι ένας άλλος παραλογισμός του ελληνικού κομματικού κατεστημένου.Προφανώς η Αστυνομία και η αντιτρομοκρατική θα παίξουν απο εδώ και πέρα τον ρόλο της ΕΥΠ σε ότι αφορά την κατασκοπεία και αντικατασκοπεία.Εκτός κι΄αν δεν χρειάζεται πλέον, μιά που έχουμε λύσει όλα τα προβλήματα με τους γείτονες μας.
Τί "έξυπνες" λύσεις έχουν πάντα στο τσεπάκι τους αυτοί οι πολιτικοί διαχειριστές!
Εχω πάντως και εγώ να τους προτείνω κάποιες "έξυπνες" λύσεις που πάνε προς την ίδια κατεύθυνση με τις δικές τους.
-η ΕΥΠ να υπάγεται πλέον στο υπουργείο πολιτισμού η στο υπουργείο δικαιοσύνης.Νομίζω ότι επικοινωνιακά (το μόνο σημαντικό πράγμα για αυτούς τους ανθρώπους ) θα είναι μιά φοβερή επιτυχία.
-όλοι οι πράκτορες της ΕΥΠ (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση κατοικίας,επαγγελματική διεύθυνση, τηλεφωνο, και περιγραφή θέσης ) να είναι διαθέσιμοι στην ιστοσελίδα της υπηρεσίας.Και αυτό, επικοινωνιακά θα περάσει θετικά!
Τελικά, σ΄αυτή την χώρα, πρέπει
1/ η κυβέρνηση να ορίσει κυβέρνηση που να κυβερνά (δηλαδή να ασχολείται με την επίλυση των καθημερινών προβλημάτων).Ετσι, και η κυβέρνηση θα κάνει αυτό που κάνει σήμερα, δηλαδή να επικοινωνεί την σοβαρότητα της και την μή σοβαρότητα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, και παράλληλα η χώρα θα κυβερνάται.
2/το κοινοβούλιο να ορίσει άλλο κοινοβούλιο που θα ψηφίζει νόμους και θα ασκεί κοινοβουλευτικό έλεγχο, και το σημερινό κοινοβούλιο να κάνει ότι κάνει, δηλαδή να ασχολείται με την πολιτική ευθύνη των πολιτικών.Είναι τόσες πολλές οι υποθέσεις που πρέπει να ερευνηθούν, που δεν μπορεί πλέον άλλωστε να κάνει και τα δύο μαζί.
3/ η δικαιοσύνη πρέπει να ορίσει άλλη δικαιοσύνη που θα αποδίδει καθημερινά δικαιοσύνη στον λαό, και η ίδια να ασχοληθεί με τα σκάνδαλα, την διαφθορά, και την διαπλοκή.Είναι άλλωστε τόσες πολλές οι υποθέσεις που εκ των πραγμάτων δεν μπορεί να κάνει και τα δύο μαζί.
4/οι νομάρχες και οι δήμαρχοι πρέπει να ορίσουν άλλους νομάρχες και δημάρχους για να ασχοληθούν με τα θέματα αρμοδιότητας των νομαρχιών και των δήμων, και οι ίδιοι να ασχοληθούν με αυτό που κάνουν και σήμερα, δηλαδή δημαγωγία και επικοινωνιακά τεχνάσματα.Δηλαδή απο την μιά να υπάρχουν π.χ. οι διορισθέντες νομάρχες που θα προσπαθούν να φτιάξουν τους ΧΥΤΑ στην περιοχή τους, και απο την άλλη να υπάρχουν οι εκλεγμένοι νομάρχες που θα προβάλλουν την αντίθεση τους στους ΧΥΤΑ, με σκοπό την επόμενη ψηφοθηρία.
Στην παράλογη χώρα που ζούμε, πρέπει τελικά να βρίσκουμε "έξυπνες" ιδέες για να προχωρήσουμε πρός τα εμπρός.Δεν υπάρχει άλλη λύση.
Γερμανία: Ενός λουκέτου πολλά έπονται
-
Η Bosch προστίθεται στη μακρά λίστα μεγάλων επιχειρήσεων, που ανακοινώνουν
κλείσιμο μονάδων παραγωγής ή ακύρωση επενδύσεων και μάλιστα σε βάθος χρόνου.
Πριν από 18 δευτερόλεπτα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου