15/4/10

"ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΜΙΑ ΧΩΡΑ ΝΑ ΜΗΝ ΒΡΕΘΕΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ Η ΕΛΛΑΔΑ" - 14/4/2010

Ακουσα απόψε στην τηλεόραση απόσπασμα από συνέντευξη του Ολι Ρέν.Δεν θυμάμαι ακριβώς τις λέξεις που χρησιμοποίησε, αλλά συγκράτησα τα εξής αν κατάλαβα καλά.
-τις μέρες αυτές, βιώνω με τους έλληνες φίλους μου, έντονα την ελληνική κρίση.Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη.Εύχομαι καμιά χώρα να μήν βιώσει την κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα η Ελλάδα.

Ασχέτως αν αυτό ήταν το νόημα η όχι της συνέντευξης του Ολι Ρέν (έψαξα να βρώ το βίντεο στο ίντερνετ αλλά δεν το βρήκα),προσωπικά, εύχομαι πραγματικά καμιά χώρα να μην βρεθεί στην κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα η Ελλάδα.Και πιστεύω ότι καμιά χώρα δεν θα βρεθεί σ΄αυτή την κατάσταση στο ορατό μέλλον, διότι καμιά χώρα δεν είχε τόσο ανεύθυνους πολιτικούς ηγέτες όσο η Ελλάδα , τα τελευταία 30 χρόνια.

Οσοι έλληνες ένοιωσαν μιά ανακούφιση την Κυριακή που μας πέρασε γιά το ευρωπαικό σχέδιο στήριξης, πρέπει να κατάλαβαν από σήμερα, ότι το σχέδιο αυτό δεν λύνει το πρόβλημα της χώρας.Πρώτον, διότι δεν υπάρχει ακόμα (βλέπε προηγούμενη ανάρτηση μου ).Δεύτερον, διότι ακόμα κι΄αν υπήρχε και μπορούσε να χρησιμοποιηθεί άμεσα, θα βοηθούσε την χώρα να μήν κηρύξει στάση πληρωμών γιά μερικούς μήνες.

Η ουσία είναι ότι οι πολιτικοί ηγέτες που διοίκησαν την χώρα τα τελευταία 30 χρόνια, την οδήγησαν στην χρεοκοπία.

Τι εναλλακτικές λύσεις υπάρχουν από  εδώ και στο εξής γιά να αντιμετωπιστεί η χρεοκοπία;

Δεν υπάρχουν δυστυχώς και πολλές εναλλακτικές λύσεις από την στιγμή που η πολιτική ηγεσία δεν πήρε πρωτοβουλίες γιά την συσπείρωση των ελλήνων γύρω από αυτό το πρόβλημα.

- η πρώτη λύση είναι να χρησιμοποιήσει τον ευρωπαικό μηχανισμό όταν, και άν αυτός, ισχύσει.Η λύση αυτή, θα δώσει μιά ανάσα στην χώρα γιά μερικούς μήνες, ενώ θα δημιουργήσει τεραστια εχθρότητα πρός την χώρα από τους λαούς της Ευρώπης που θα υποχρεωθούν να βοηθήσουν τους "άσωτους".Στο τέλος όμως η χώρα θα χρεοκοπήσει, διότι το χρέος είναι τεράστιο, και η ελληνική οικονομία που θα βρίσκεται σε βαθιά ύφεση, δεν θα  αντέξει την αποπληρωμή του.
- η δεύτερη λύση είναι να μήν χρησιμοποιήσει τον μηχανισμό, και να οδηγηθεί η χώρα άμεσα σε στάση πληρωμών.Οντας μέλος της ευρωζώνης, η κατάσταση αυτή θα οδηγήσει σε κατάρρευση της ισοτιμίας του ευρώ, με ότι αυτό συνεπάγεται γιά τους υπόλοιπους λαούς της Ευρώπης οι οποίοι δεν φταίνε σε τίποτα γιά την ανευθυνότητα των ελλήνων πολιτικών ηγετών.Η λύση αυτή, θα οδηγήσει και σε μιά οικονομική απομόνωση της χώρας διεθνώς.
-η τρίτη λύση, είναι να μήν χρησιμοποιήσει η χώρα τον ευρωπαικό μηχανισμό, να οδηγηθεί σε στάση πληρωμών, να επαναφέρει την δραχμή, και να κάνει υποτίμηση της τάξης του 30%.Η λύση αυτή, δεν θα έχει περισσότερες συνέπειες γιά τους έλληνες από τις δύο προηγούμενες λύσεις, ενώ θα απαλλάξει τους ευρωπαίους από το ελληνικό πρόβλημα.

Υπό αυτές τις συνθήκες, αν και προσωπικά ήθελα η χώρα να παραμείνει στην ζώνη του ευρώ, πρέπει να ομολογήσω ότι η έξοδος της χώρας από το ευρώ, μου φαίνεται ως η μόνη διέξοδος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails