5/5/10

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΟΥΛΗ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ - 4/5/2010

Η Ελλάδα κατέρρευσε οικονομικά.Παρακαλάμε ως ζητιάνοι όλους τους λαούς της Ευρώπης, να μας δανείσουν.Ολοι ανταποκρίνονται, ακόμα και οι Πορτογάλοι, που γιά να μας δανεισουν τα δύο δις ευρώ που τους αναλογούν, τα δανείζονται από την αγορά με επιτόκιο μεγαλύτερο από αυτό με το οποίο μας δανείζουν.Εκατοντάδες χιλιάδες Ελληνες βλέπουν το εισόδημα τους να μειώνεται κατά 20%.

Η ελληνική κατάρρευση οδηγεί πλέον, παρά τις προσπάθειες των ευρωπαίων να μας δανείσουν, σε σταδιακή διάλυση της ευρωζώνης.

Οι κύριοι υπεύθυνοι, παραμένουν, όχι μόνο ατιμώρητοι, αλλά χαίρονται την ζωή τους στα Καζίνο του Λάς Βέγκας, στις παραλίες της Ραφήνας, στα γυμναστήρια του Κολωνακίου, στις πολυτελείς κατοικίες τους, και αλλού.

Ενώ γίνονται όλ΄αυτά, το πάρτι συνεχίζεται στη "Βουλή των Ελλήνων" όπως φαίνεται στο άρθρο που ακολουθεί.

Αυτό το επίπεδο, και αυτές οι νοοτροπίες, με κάνουν να πιστεύω, ότι όλα τα μέτρα που έχουν ληφθεί και οι θυσίες που συνεπάγονται από τους Ελληνες πολίτες, θα αποδειχθεί ότι ήταν χωρίς αποτέλεσμα.Με τους πολιτικούς ηγέτες που έχουμε, θα καταστρέψουμε την ευρωζώνη, και παράλληλα η χώρα θα οδηγηθεί αναπόφευκτα, θέμα χρόνου είναι, σε στάση πληρωμών.
Η στάση πληρωμών, σημαίνει κατά την γνώμη μου
α/μαζική φυγή των καταθέσεων από τις ελληνικές τράπεζες πρός το εξωτερικό.Η κατασταση αυτή θα οδηγήσει αναπόφευκτα το κράτος, στο κλείσιμο των τραπεζών γιά πολλές ημέρες, μέχρι την κρατικοποίηση τους.
β/ η μείωση η ο μηδενισμός της αξίας των ελληνικών ομολόγων θα οδηγήσει σε καταστροφή πολλές ευρωπαικές τράπεζες και ευρωπαικά ασφαλιστικά ταμεία.Η καταστροφή αυτή, θα οδηγήσει, σε κατάρρευση ολόκληρου του ευρωπαικού τραπεζικού συστήματος και όχι μόνο.
γ/η κρατικοποίηση των ελληνικών τραπεζών δεν θα μπορέσει από μόνη της να λύσει το πρόβλημα στην Ελλάδα.Θα πρέπει να απαγορευτεί η κίνηση κεφαλαίων πρός το εξωτερικό.Αυτό, θα οδηγήσει στην έξοδο μας από την ευρωζώνη.Λόγω όμως του ευρωπαικού κεκτημένου, θα πρέπει να βγούμε και από την Ευρωπαική Ενωση.
δ/Λόγω του μεγέθους του ελλείματος του προυπολογισμού 2010 παρά τα μέτρα που έχουν ληφθεί, η στάση πληρωμών και η έλλειψη πλέον οποιασδήποτε βοήθειας από τον έξω κόσμο με μορφή δανείου, θα οδηγήσει σε μή πληρωμή μέρους των συντάξεων και των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων.Κατά την γνώμη μου, η στάση πληρωμών, θα οδηγήσει σε ακόμα μεγαλύτερη φτώχεια τους Ελληνες απ΄ότι η αποδοχή του σχεδίου διάσωσης των Ευρωπαίων και του ΔΝΤ.

Θα μπορούσε κανείς ν΄αναλύσει με πολλές λεπτομέρειες το ενδεχόμενο της στάσης πληρωμών και των συνεπειών της.Προσωπικά θεωρώ ότι είναι η απόλυτη καταστροφή γιά την χώρα.Θα γίνουμε η Βόρεια Κορέα της Ευρώπης.Ομως αν λάβουμε υπόψη τις νοοτροπίες που επικρατούν στους πολιτικούς μας ηγέτες, αυτό φαίνεται σήμερα περίπου αναπόφευκτο.Γι΄αυτό, πρέπει πλέον να εξετάσουμε ρεαλιστικά αυτό το σενάριο.Πάντως, αν αποφασίζαμε ως χώρα να προχωρήσουμε άμεσα, δηλαδή πρίν την ενεργοποίηση του ευρωπαικού σχεδίου διάσωσης, σε στάση πληρωμών, βλέπω και κάποια θετικά στοιχεία
α/ η ευρωπαική ένωση, θα ταλαιπωρηθεί γιά μερικές εβδομάδες, θα βοηθήσει τις τράπεζες και τα ασφαλιστικά ταμεία που θα χάσουν τα χρήματα τους (λόγω των ελληνικών ομολόγων ), με το ποσό που προόριζε γιά την στήριξη της Ελλάδας, και η ευρωζώνη θα επιβιώσει της ελληνικής κρίσης.
β/ η χώρα μας θα οδηγηθεί πενήντα χρόνια πίσω από οικονομικής άποψης, αλλά θα παραμείνει ελεύθερη, τουλάχιστον όσο το επιθυμούν οι γείτονες της.

Ο κάθε λαός, οπως στρώνει και κοιμάται.Ο ελληνικός λαός, τελικά αξίζει την πολιτική ηγεσία που επέλεξε.Και θα πρέπει τώρα, να πληρώσει το τίμημα των επιλογών του.


http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=6&artid=329550&dt=04/05/2010

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails