15/11/10

ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΑΙΣΙΟΔΟΞΟ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΓΥΡΟΥ ΤΩΝ ΔΗΜΑΡΧΙΑΚΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ - 14/11/2010

Κατά την γνώμη μου, την οποία εξήγησα ήδη σ΄αυτό το ιστολόγιο, οι εκλογές αυτές δεν είχαν κανένα νόημα γιά μιά χώρα που χρεοκόπησε και βρίσκεται υπό διεθνή επιτήρηση.

Οι Δήμοι είναι λεηλατημένοι και χρεοκοπημένοι.Δεν μπορούν να  λειτουργήσουν, όποιος δήμαρχος κι΄αν εκλεγεί.Περισσότερο εκκαθαριστές χρειαζόμαστε σήμερα, παρά εκλεγμένους δημάρχους.

Οι περιφέρειες θα υπάρξουν, αλλά δεν θα έχουν χρήματα γιά νά ασκήσουν τις αρμοδιότητες τους.Επρεπε πρώτα να δημιουργηθούν από το κράτος, να ορισθούν περιφερειάρχες, και μετά από 5 χρόνια οργάνωσης του θεσμού, να εκλεγούν οι περιφερειάρχες από τον λαό.

Οι εκλογές αυτές δεν είχαν κανένα νόημα, πέρα από το να νομιμοποιήσουν γιά μιά ακόμα φορά το πελατειακό πολιτικό σύστημα διακυβέρνησης που λεηλάτησε την χώρα.

Αν υποθέσουμε ότι αυτή είναι η πραγματικότητα, το γεγονός ότι το 60% των ψηφοφόρων δεν ψήφισαν η ψήφισαν λευκό-άκυρο, (ασχέτως του τί οι ίδιοι οι ψηφοφόροι  αυτοί επιδίωκαν με την ψήφο τους), δημιουργεί δεδομένα που είναι πρωτοφανή γιά την χώρα.
Το κύριο δεδομένο, είναι ότι το πελατειακό πολιτικό σύστημα, δεν εκπροσωπεί πλέον παρά το 40% του ελληνικού λαού.Αυτοί που εκλέχθηκαν, εκλέχθηκαν μέν νόμιμα, αλλά ηθικά δεν εκπροσωπούν την πλειοψηφία του λαού.Επροσωπούν μιά μειοψηφία.
Ενα δεύτερο δεδομένο, είναι ότι τόσο στον Δήμο Αθηναίων, όσο και στον Δήμο Θεσσαλονίκης, εκλέχθηκαν ανεξάρτητοι υποψήφιοι που υποστηρίχθηκαν από το ΠΑΣΟΚ.Εχουμε δηλαδή στους δύο μεγαλύτερους Δήμους της χώρας , μιά ήττα του κομματοσκυλισμού.Ο κομματοσκυλισμός, υποτάχθηκε στην κοινωνία, και υποχρεώθηκε να υποστηρίξει ανεξάρτητους υποψήφιους, γιά να μην συντριβεί.

Αυτά ειναι τα κύρια δεδομένα που πρέπει κατά την γνώμη μου να συγκρατήσουμε από αυτή την εκλογική αναμέτρηση.

Τα δευτερεύοντα δεδομένα είναι τα εξής

1/ Το ΠΑΣΟΚ, παρά το γεγονός ότι πήρε τα πιό αντιλαικά μέτρα που πήρε ποτέ ελληνική κυβέρνηση από το 1974 και μετά, κέρδισε 8 από τις 13 περιφέρειες, και τους δύο μεγάλους δήμους της χώρας.
2/ ο δημαγωγός Σαμαράς, εχασε το στοίχημα του.


Αυτό που είναι πιό σημαντικό απ ΄ολα είναι ότι η χώρα , δεν εμπιστεύεται πλέον το πελατειακό σύστημα διακυβέρνησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails