Πολύ ενδιαφέρουσες οι απόψεις που ακολουθούν στον παρακάτω σύνδεσμο.Ιδιαίτερα ενδιαφέροντα είναι και τα σχόλια (όλα).Η ύπαρξη όλων αυτών των απόψεων που σχολιάζουν κριτικά μιά επιτυχημένη εκδήλωση γιά να την κάνουν καλύτερη, είναι κατά την γνώμη μιά ελπίδα γιά την χώρα.
Ολες οι απόψεις έχουν μιά τεκμηριωμένη βάση.
Προσωπικά, δεν συμμετείχα στην εκδήλωση.Δεν μπορώ κατά συνέπεια να έχω άποψη γιά την οργάνωση της, κλπ....Ξέρω ποιός ήταν ο στόχος της εκδήλωσης (ένα νέο όραμα για την χώρα) , και είδα τις ομιλίες στο διαδίκτυο.Ξέρω επίσης ότι ήταν μιά εκδήλωση στα πλαίσια του TED.
Με βάση αυτά τα δεδομένα, η άποψη μου είναι πρώτον, ότι ο στόχος ήταν ιδιαίτερα φιλόδοξος.Εχοντας υπόψη το γεγονός ότι η χώρα μας είναι πλέον διανοητικά στείρα, είχα πολλούς φόβους ως πρός το χειροπιαστό αποτέλεσμα που θα προέκυπτε.Το αποτέλεσμα, οι ομιλίες δηλαδή, ήταν πάνω από τις προσδοκίες μου.Γιά όποιον θέλει να τις μελετήσει, βγαίνουν κάποιες νέες ιδέες.Χαράσσονται κάποιοι νέοι δρόμοι.Αυτή είναι η ουσία.
Τώρα το τελικό αποτέλεσμα μπορεί να μήν ήταν αυτό που περίμεναν κάποιοι.Ολα όμως είναι σχετικά, και έχουν να κάνουν με τις προσδοκίες που έχει ο καθένας.Πιστεύω ότι άξιζε η προσπάθεια, και θέλω να συγχαρώ τους διοργανωτές.Αλλωστε, είναι ένας νέος θεσμός, και αν τηρηθεί ένα επίπεδο, ο θεσμός αυτός θα καλυτερεύει συνεχώς.Δεν συμρφωνώ με την άποψη ότι μπορεί να καταναλωθεί, χωρίς αποτέλεσμα, επειδή ενδεχομένως έγιναν κάποια λάθη.
Αν έπρεπε οπωσδήποτε να ασκήσω κριτική, θα έλεγα ότι θα΄πρεπε όλες οι ομιλίες να είναι μεταφρασμένες στα ελληνικά.Ενα δεύτερο σημείο κριτικής, θα ήταν ότι δεδομένου ότι έχουμε να κάνουμε με εκδήλωση του TED ( δεν έχει ως σκοπό την πολιτική συζήτηση ), το θέμα της εκδήλωσης (ένα νέο όραμα για την Ελλάδα ) έπρεπε να είναι κάπως διαφορετικό.Διότι το όραμα οδηγεί αναπόφευκτα στην πολιτική.
Αφού είπα και εγώ τις κακίες μου, θέλω να ολοκληρώσω αναφέροντας κάποιες σκέψεις μου γιά την μελλοντική θεματολογία του TEDx Athens.Nομίζω ότι επειδή η χώρα μας είναι πλέον εν πολλοίς στείρα, οι μελλοντικές εκδηλώσεις με ομιλίες από ανθρώπους(έλληνες ) που έχουν κάνει κάτι σ΄αυτή την χώρα, η έχουν να πούν κάτι γι΄αυτή την χώρα, πρέπει να περιοριστούν, διότι πολύ γρήγορα θα φθάσουμε σ΄ενα κενό.Αυτό που χρειάζεται, είναι κατά την γνώμη μου, να κληθούν άνθρωποι που είχαν κάτι να πούν διεθνώς και το είπαν, και αυτό το κάτι, να το αναλύσουν ειδικότερα γιά την Ελλάδα.
Παράδειγμα, να κληθεί ο Νικόλας Χριστάκης που μελετά τα κοινωνικά δίκτυα, να μελετήσει ενδεχομένως την ιδιαιτερότητα των ελληνικών κοινωνικών δικτύων, και να την παρουσιάσει σε μιά ομιλία του στην Αθήνα.Με τον τρόπο αυτό, θα δοθεί μιά νέα διανοητική ώθηση στην χώρα.
Θα επανέλθω σ΄αυτό το θέμα.
http://metablogging.gr/2010/10/tedxacademy-%CE%BC%CE%B9%CE%B1-%CF%80%CF%81%CF%8E%CF%84%CE%B7-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CF%84%CE%AF%CE%BC%CE%B7%CF%83%CE%B7/
Μέσω μιας φιλοτουρκικής κυβέρνησης η Τουρκία θα καταστήσει τη Συρία
«δορυφόρο» της
-
Ήδη στην Άγκυρα ηχούν τα σχετικά δημοσιογραφικά και πολιτικά τύμπανα, που
θέλουν ως πρώτη πράξη της νέας συριακής κυβέρνησης, και μάλιστα μέσα στον
πρώτο μ...
Πριν από 3 ώρες
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου