19/12/10

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΦΑΓΟΠΟΤΙ ΜΕ ΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΑ ΣΥΓΓΡΑΜΜΑΤΑ - 17/12/2010















Αλλο ένα φαγοπότι από τα χιλιάδες που είναι στημένα στη χώρα εδώ και 35 χρόνια, και οδήγησαν στην σημερινή χρεοκοπία.

Το τραγικό με το δράμα της χώρας, είναι ότι αυτά τα χρήματα, δεν υπήρχαν.Αν υπήρχαν και η εξουσία τα κακοδιαχειριζόταν η τα σπαταλούσε, θα μπορούσαμε να μιλήσουμε γιά ανικανότητα η ανευθυνότητα των κυβερνήσεων.Οταν όμως δεν έχεις αυτά τα χρήματα που σπαταλάς, και τα δανείζεσαι, τότε είναι εγκλημα εις βάρος των μελλοντικών γενεών.
Στο άρθρο που ακολουθεί, γίνεται λόγος γιά έγκλημα-σπατάλη περίπου 50 εκατομμυρίων ευρώ τον χρόνο.Επί 35 χρόνια, μιλάμε γιά ένα κονδύλο της τάξης του 1,75 δις ευρώ σύν τους τόκους.Ετσι, ξέρουμε πλεον ότι το 0,5% του ελληνικού δημόσιου χρέους, πήγε σε άχρηστα πανεπιστημιακά συγγράμματα, η στις τσέπες κάποιων καθηγητών και των εκδοτών τους.

Και να σκεφτεί κανείς ότι πολλοί πολίτες περιμένουν από τους διανοούμενους , να κάνουν προτάσεις γιά την έξοδο της χώρας από την κρίση!

Τελικά, το ελληνικό πρόβλημα σήμερα, είναι πολύ πιό σύνθετο απ΄ότι πιστεύουν οι περισσότεροι έλληνες, αλλά και οι ξένοι συμβουλάτορες.Μακάρι το πρόβλημα να ήταν μόνο οικονομικό.Το πρόβλημα είναι κυρίως ηθικό.
Πολλοί, αναλύοντας οικονομικά το πρόβλημα, θεωρούν ορθά ότι οι περικοπές στο δημόσιο, θα οδηγήσουν σε ακόμα μεγαλύτερη ύφεση.Αν σκεφτούμε το πρόβλημα πιό σφαιρικά, περικοπές σπαταλών πρέπει να γίνουν παντού(εκτός από τις συντάξεις), ακόμα κι΄αν οδηγήσουν σε μεγαλύτερη ύφεση σε μιά πρώτη φάση.Είναι προυπόθεση γιά την έξοδο της χώρας από την σημερινή παρακμή της

http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artId=373500&dt=17/12/2010

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails