14/7/13

ΠΕΡΙΟΥΣΙΟΛΌΓΙΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ


Με το περιουσιολόγιο υποτίθεται ότι το ελληνικό κράτος θα λύσει το πρόβλημα της φοροδιαφυγής.Μένει να το δούμε.
Αυτό που με απασχολεί σ' αυτή την υπόθεση είναι ότι τα προσωπικά δεδομένα δεν είναι ασφαλή.Ηδη γνωρίζουμε ότι οποιοσδήποτε μπορούσε ν΄αγοράσει τα προσωπικά δεδομένα των ελλήνων πολιτών, δηλαδή την διεύθυνση κατοικίας του,το επάγγελμα του, το εισόδημα του, τα ακίνητα του,κλπ....Αυτό αποδείχθηκε πρόσφατα με την σύλληψη υπαλλήλου ιδιωτικής εταιρίας που είχε ως σκοπό την προώθηση πωλήσεων και ο οποίος είχε στην διάθεση του όλα τα στοιχεία των ελλήνων πολιτών.Αυτό σημαίνει ότι κάποιοι υπάλληλοι του υπουργείου οικονομικών που έχουν πρόσβαση στα στοιχεία, τα πωλούν σε όποιον ενδιαφέρεται.Μπορούν δηλαδή να πληροφορήσουν π.χ. την οποιαδήποτε μυστική υπηρεσία ξένης χώρας γιά το πού κατοικούν οι έλληνες αξιωματικοί.Μπορούν να ενημερώσουν τις εγκληματικές οργανώσεις γιά την περιουσία των ελλήνων πολιτών ώστε να επιλέξουν σε ποιόν πολίτη θα επιτεθούν και τι μπορούν να αποκομίσουν.Και αυτό γίνεται από δημοσίους υπαλλήλους!
Τώρα, με το περιουσιολόγιο, οι εγκληματικές οργανώσεις, έναντι μικρής αμοιβής, θα έχουν πολύ περισσότερες πληροφορίες στην διάθεση τους γιά το σύνολο του ελληνικού πληθυσμού.
Να πώς οτιδήποτε εκσυγχρονιτικό επιχείται στην χώρα μας οδηγεί σε ακόμα μεγαλύτερη κοινωνική καθυστέρηση.Πάμε γιά δικαιοσύνη και καταλήγουμε σε μεγαλύτερη αδικία.
Γι΄αυτό, οτιδήποτε αντιγράφεται από το εξωτερικό, δεν μπορεί να λειτουργήσει στην Ελλάδα.Πρέπει κάθε φορά σε κάθε ελληνικό πρόβλημα να αναζητούμε ελληνική λύση.Μέχρι τώρα, δεν την έχω ακούσει.Την μιά ακούμε ότι θα χρησιμοποιήσουν αμερικανικές μεθόδους, την άλλη ότι θα χρησιμοποιήσουν ευρωπαικές μεθόδους γιά την πάταξη της φοροδιαφυγής.
Αυτός ο Χάρης Θεοχάρης φαίνεται σοβαρός άνθρωπος και με διάθεση γιά δουλειά.Δεν περιμένω από αυτό τον άνθρωπο να βρεί τον ελληνικό τρόπο.Εδώ δεν τον βρήκαμε τα τελευταία 180 χρόνια.Θα έπρεπε όμως να βρεί τρόπο να προστατεύσει τα προσωπικά δεδομένα των ελλήνων.Μπορεί να το κάνει μηχανογραφικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails