2/11/08

Η ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΑ ΟΣΑ ΜΑΣ ΕΝΩΝΟΥΝ

Πρόσφατα, αναζητούσα στο διαδίκτυο ένα τραγούδι της Χαρούλας Αλεξίου.Στα πλαίσια αυτής της αναζήτησης, βρήκα πολλά τραγούδια αυτής της τραγουδίστριας.Μου έκανε εντύπωση το εξής.Δεν υπήρχε τραγούδι της που να μην το είχαν δεί Τούρκοι και να μην το είχαν σχολιάσει θετικά στο Youtube.Υπήρχαν βέβαια και καυγάδες μεταξύ Τούρκων και Ελλήνων όπως συνηθίζεται.
Ειδα κι'ενα σχόλιο Τούρκου στα αγγλικά βέβαια που έλεγε. Σταματήστε ηλίθιοι κι απο τις δύο πλευρές του Αιγαίου να τσακώνεστε ακόμα και για ένα τραγούδι.Τουλάχιστον, αυτό το τραγούδι έπρεπε να μας ενώνει.

Σκέφτηκα με αφορμή αυτό το σχόλιο, ότι θα είχε ενδιαφέρον να δημιουργηθεί ένα μπλογκ (εκτός κι' αν υπάρχει ηδη ) μεταξύ Ελλήνων και Τούρκων, που θα είχε ως θέμα οτιδήποτε ενώνει τους 2 λαούς.Μιά ανάρτηση θα γινόταν απο έλληνες, και η επόμενη απο Τούρκους.Και πάει λέγοντας.
Αν αυτό γινόταν με σοβαρό τρόπο, κι αν εσκεμμένα αφήναμε-ξεχνούσαμε έστω και για τις ανάγκες αυτού του μπλόγκ οτιδήποτε μας χωρίζει, θα μπορούσαμε να δημιουργήσουμε σταδιακά ένα κίνημα πολιτών των δύο χωρών που επιθυμούν, στην βάση όσων μας ενώνουν (και είναι πολλά ) , την συνεργασία των δύο χωρών και γι ' αυτά που μας χωρίζουν.

Υπάρχουν επιτυχή προηγούμενα σε άλλες περιοχές του κόσμου (Ισραήλ- Παλεστίνη για παράδειγμα ). Γιατί όχι και στην περιοχή μας ;

Aν κάποιοι πιστεύουν σ ' αυτή την ιδέα και ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν ως συγγραφείς, θα ήθελα να επικοινωνήσουν μαζί μου στη διεύθυνση internationalaffairs1@gmail.com.

Αν προκύψει ενδιαφέρον, νομίζω ότι μπορούμε εύκολα να προσεγγίσουμε Τούρκους που θα ήθελαν να συμμετάσχουν σ'αυτό το πείραμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails