3/10/09

ΕΝΑΣ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΦΕΥΓΕΙ, ΕΝΑΣ ΑΝΕΠΑΡΚΗΣ ΕΡΧΕΤΑΙ- ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΧΑΡΙΔΗΜΟΥ ΤΣΟΥΚΑ

Ενδιαφέρον το άρθρο του Κου Τσούκα που ακολουθεί.

http://htsoukas.blogspot.com/2009/09/blog-post_27.html

Δεν μαθαίνουμε βέβαια τίποτα περισσότερο απ΄ότι ξέραμε.Απλά επιβεβαιώνει αυτά που γνωρίζαμε.

Φοβάμαι όμως ότι και αυτή η άποψη δεν βοηθά ιδιαίτερα τους πολίτες πού θα πρέπει αύριο να επιλέξουν ποιόν θα ψηφίσουν.Και δεν το λέω αυτό με σκοπό να προσβάλλω τον Κο Τσούκα.Νομίζω ότι δεν υπάρχει καμμιά άποψη που να μπορεί να βοηθήσει τους Ελληνες πολίτες που δεν ανήκουν ιδεολογικά η "από τα γεννοφάσκια τους" σε κάποιο κόμμα (οι υπόλοιποι πολίτες δεν χρειάζονται καμμιά βοήθεια ), να κάνουν την "σωστή επιλογή" αύριο.
Κι΄αυτό διότι δεν υπάρχει προσφορά που να καλύπτει την ζήτηση αυτών των πολιτών.

Αυτό που είναι σίγουρο, είναι ότι η κυβέρνηση που θα προκύψει (η όποια ) θα συνεχίσει τον δρόμο πρός την ελληνική παρακμή και την ιστορική αποσύνθεση της Ελλάδας.Δεν θα υπάρξει λύση στα ιστορικά προβλήματα της χώρας.

Αρα, η όλη επιλογή αυτών των πολιτών θα επικεντρωθεί στό ποιό από τα δύο κόμματα εξουσίας θα διαχειριστεί καλύτερα τα βραχυπρόθεσμα προβλήματα της χώρας(χρέος,...).Προσωπικά πιστεύω ότι κανένα από τα δύο κόμματα εξουσίας δεν μπορεί να διαχειριστεί αυτά τα προβλήματα.Αν υπήρχε αυτη η ικανότητα θα την είχαν δείξει τα τελευταία 35 χρόνια.Είναι σαν να ζητάμε από έναν επί 35 χρόνια αποδεδειγμένα ομοφυλόφιλο, να γίνει ξαφνικά ετεροφυλόφιλος.Η το αντίστροφο.Γίνεται;Δεν νομίζω.
Φυσικά, και τα λοιπά μικρά κόμματα, δεν μπορούν να διαχειριστούν αυτά τα βραχυπρόθεσμα προβλήματα, διότι πολύ απλά δεν θα αναλάβουν την εξουσία.
Αρα, δεν μπορεί κανένα πολιτικό κόμμα να λύσει έστω αυτά τα βραχυπρόθεσμα/διαχειριστικά προβλήματα.

Από την άλλη, η αποχή δεν είναι λύση.

Η δική μου πρόταση πρός αυτούς τους συγκεκριμμένους πολίτες, είναι

α/ είτε να ψηφίσουν λευκό
β/είτε αν γνωρίζουν ποιό είναι το πρώτο κόμμα, να ψηφίσουν το δεύτερο κόμμα, με την ελπίδα να μήν προκύψει αυτοδυναμία.

Η μή αυτοδυναμία είναι μου φαίνεται ο μόνος άμεσος τρόπος να προκύψει κάτι καινούργιο στην πολιτική ζωή της χώρας, παρά τις επικρατούσες σήμερα απόψεις περί χάους, αναρχίας,... "που θα προκύψει από την μή αυτοδυναμία".Μήπως χάος, αναρχία και ανομία δεν βιώνουμε εδώ και 35 χρόνια; Τουλάχιστον, δεν θα έχουμε να κάνουμε και με τα κομματόσκυλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails