8/10/09

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "DIE ZEIT" ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ : "EINAI MIA EKΛOΓIKH NIKH ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΕΚ ΒΑΘΕΩΝ ΝΑ ΣΥΛΛΥΠΗΘΕΙ ΤΟΝ ΝΙΚΗΤΗ "-8/10/2009

Ολοκληρώθηκαν και οι εκλογές.Ευχομαι καλή επιτυχία στον νέο πρωθυπουργό της χώρας.

Θα ήθελα πολύ να πετύχει, αν και δεν το πιστεύω κατά βάθος.Πιστεύω όμως ότι η κυβέρνηση του, δεν μπορεί να τα πάει χειρότερα από την προηγούμενη κυβέρνηση.Είναι αδύνατον.
Οπότε, σε ότι αφορά την επίλυση των διαχειριστικών προβλημάτων, ίσως δούμε κάτι καλύτερο απ' ότι είδαμε από την κυβέρνηση Καραμανλή.Εχει επίσης, αρκετά, καλά στελέχη, και προ πάντων, θέλει να κυβερνήσει.Αυτό το τελευταίο σημείο είναι και το πιό ουσιαστικό σήμερα για τα ελληνικά δεδομένα.Μετά τα 5 χρόνια απραξίας του Καραμανλή, επιτέλους ένας πρωθυπουργός θέλει να κυβερνήσει.Οπότε, ας αποκτήσουμε κυβερνήτη, κι ας κάνει και λάθη.

Οι ευχές πρός τον Κο Παπανδρέου προέρχονται όμως κυρίως από όσους βλέπουν τα τεράστια προβλήματα αυτής της χώρας, και σε στιγμές συναισθηματικά φορτισμένες,"εύχονται" μή ξέροντας τι άλλο μπορούν να κάνουν.

Αυτοί που βλέπουν τα πράγματα στην πραγματική τους διάσταση, εκφράζουν τα συλληπητήρια τους στον κο Παπανδρέου διότι ξέρουν-πιστεύουν ότι αυτή η χώρα δεν μπορεί πιά να λύσει έστω τα διαχειριστικά της προβλήματα.Είναι πολύ αργά η έτσι φαίνεται.Και το γεγονός είναι, ότι 90 χρόνια ιστορικής απραξίας, συνδυαζόμενα τα τελευταία 35 χρόνια με μιά ξέφρενη παρακμιακή πορεία χωρίς διακοπή, είναι πολλά ακόμα και για έναν ηγέτη με τις καλύτερες δυνατές συνταγές επιτυχίας.Χαρακτηριστικό αυτών των απόψεων είναι το σχετικό με το θέμα άρθρο της γερμανικής εφημερίδας DIE ZEIT, αποσπάσματα από το οποίο, ακολουθούν:

«Είναι μια εκλογική νίκη για την οποία θα πρέπει κανείς εκ βαθέων να συλλυπηθεί τον νικητή. Ο σοσιαλιστής Γιώργος Παπανδρέου αναλαμβάνει τα τελευταία απομεινάρια ενός υπολειτουργούντος κράτους, ενός υπερμεγέθους γραφειοκρατικού κολοσσού, κατακλεμμένων κρατικών ταμείων. Αυτό το κράτος μέλος της ΕΕ έχει περισσότερα χρέη από ότι είναι τα έσοδα του ΑΕΠ ενός χρόνου στη χώρα. Η Ελλάδα εδώ και καιρό παραβιάζει όλα τα κριτήρια που έπρεπε να πληροί για να γίνει μέλος της Ευρωζώνης. Οι ελεγκτές σε Φραγκφούρτη και Βρυξέλλες σφίγγουν τα δόντια τους από οργή όταν μελετούν τους ελληνικούς ισολογισμούς.»



«Ο συμπαθητικός Γιώργος Παπανδρέου επιστρέφει στην πολιτική έχοντας ένα πρόβλημα. Τα καθήκοντά του είναι φοβερά δυσάρεστα. Η Ελλάδα έχει μπλέξει άσχημα. Έχει χρέη, όλο και μεγαλύτερες αξιώσεις, οι υπάλληλοί της είναι κακοπληρωμένοι και διεφθαρμένοι και η χώρα παραπαίει ανάμεσα στις πελατειακές σχέσεις και την εξάρτηση από τις επιδοτήσεις. Όποιος κέρδισε στην Ελλάδα τις εκλογές έχει ήδη χάσει».

Αυτή είναι δυστυχώς η σημερινή ελληνική πραγματικότητα.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Θλίβομαι βαθύτατα (όχι όπως το λένε οι πολιτικοί, αλλά πραγματικά) όταν βλέπω να διαγράφονται τόσο ωμά από ξένους όλα αυτά που γνωρίζω για τη χώρα μου, αλλά που πολλοί θέλουν ακόμα να αγνοούν. Δεν ψήφισα ΠΑΣΟΚ γιατί έχω εγκαταλείψει πλέον προ πολλού τα "κόμματα εξουσίας", αλλά βλέπω κάποια θετικά σημάδια τουλάχιστον στην αναδιάρθρωση των υπουργείων. Ωστόσο δεν μπορώ παρά να αναρωτιέμαι αν δεν είναι ήδη αργά για αυτή τη χώρα... Ακούω συχνά να λένε ότι και οι αρχαίοι Έλληνες ήταν σαν εμάς, ότι υπήρχε διχόνοια και αλληλοσπαραγμός, ωστόσο τότε όποιος έπαιρνε τα ηνία, ακόμα και όταν εξοστράκιζε άξιους ανθρώπους, είχε κατά νου το καλό της πόλης του πρώτα και στη συνέχεια της Ελλάδας (όταν αντιμετωπίζαμε ξένες απειλές). Τώρα λίγοι νοιάζονται για αυτόν τον τόπο...

ο μαθητευόμενος στοχαστής είπε...

Σας ευχαριστώ για το σχόλιο σας.
Η αλήθεια, την οποία γνωρίζουμε όλοι, είναι πικρή.Γίνεται όμως ακόμα πιό πικρή όταν προβάλλεται από τους ξένους.Διότι τότε, είμαστε υποχρεωμένοι να κοιτάξουμε τον εαυτό μας στον καθρέπτη.Και τότε, η εικόνα που βλέπουμε μας προσβάλλει, και μας θλίβει βαθύτατα.
Θέσατε δύο θέματα.
1/αν είναι ήδη αργά για την αντιστροφή της παρακμής

Φοβάμαι ότι είναι πλέον αργά.Είναι πολύ δύσκολο να αντιστραφεί η παρακμιακή πορεία της χώρας.Η χώρα βιώνει τις ανελέητες συνέπειες ενός ιστορικού στραβοπατήματος που συνέβη πρίν από 90 χρόνια, και στο οποίο δεν αντέδρασε.

2/Για ποιό λόγο τόσοι λίγοι νοιάζονται γιά αυτόν τον τόπο

Νομίζω ότι πολλοί νοιάζονται για αυτόν τον τόπο.Ομως δεν μπορούν πλέον να κάνουν και πολλά πράγματα.Η ιστορία είναι ανελέητη.Οδεύουμε πρός την ιστορική αποσύνθεση του ελληνισμού.

Related Posts with Thumbnails