7/3/10

" Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ Vs ΚΟΙΝΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ " - 6/3/2010

http://ichnilatis.blogspot.com/2010/03/blog-post_06.html

3 σχόλια:

ichnilatis είπε...

Φίλε και συμπατριώτη καλησπέρα.
Παρακολουθώντας καθημερινά την ιστοσελίδα σου,θα ήθελα να σε ευχαριστήσω για την αναδημοσίευση του άρθρου ''Παπανδρέου Vs κοινής λογικής''.Είναι μεγάλη μου τιμή,να φιλοξενούμαι σ'ένα απο τα καλύτερα blog που υπάρχουν σήμερα στο διαδίκτυο.
Σου εύχομαι ότι καλύτερο,και πάλι ευχαριστώ.

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ είπε...

Αγαπητέ Ιχνηλάτη, σ΄ευχαριστώ για την επικοινωνία.

Κάθε φορά που θεωρώ ότι ένα κείμενο έχει κάτι να πεί στους Ελληνες, το δημοσιεύω σ΄αυτό το μικρό ιστολόγιο που συντηρώ.Δεν χρειάζεται να μ΄ευχαριστήσεις γι΄αυτό.Αντίθετα,επειδή απ΄ότι καταλαβαίνω από κάποιες αντιδράσεις, το ιστολόγιο μου θεωρείται από κάποιους,εθνικιστικό,μάλλον κακό θα σου κάνει να δημοσιεύω εδώ κείμενα σου.Εγώ όμως θα το κάνω κάθε φορά που θα πιστεύω ότι ένα κείμενο σου μπορεί να βοηθήσει αυτό τον λαό να κατανοήσει καλύτερα τα προβλήματα του και τις λύσεις που απαιτούνται.

Επειδή έχεις γράψει αρκετές φορές ότι το ιστολόγιο μου "είναι ένα από τα καλύτερα σήμερα στο διαδίκτυο",θέλω να σ΄ευχαριστήσω γιά τα καλά σου λόγια, αλλά παράλληλα να σε παρακαλέσω να μήν το ξαναγράψεις διότι
α/νοιώθω αμήχανα
β/κάποιοι ενδεχομένως που θα το διαβάσουν θα νομίσουν ότι γνωριζόμαστε και ότι ανταλλάσσουμε φιλοφρονήσεις
γ/το "καλύτερο" είναι κάτι σχετικό, και έχει να κάνει εν πολλοίς με τον άνθρωπο που το διαβάζει και τα ενδιαφέροντα του.

Δεν γνωρίζω πόσο καιρό παρακολουθείς το ιστολόγιο μου.Αν πάντως το παρακολουθείς γιά πάνω από χρόνο, η ακόμα καλύτερα από τις αρχές του 2008 οπότε και το δημιούργησα,θα έχεις διαπιστώσει ότι από αλλού άρχισα, και αλλού κατέληξα.
Σε ότι με αφορά, ήθελα να καταλάβω όπως σου είπα και σε άλλο σχόλιο μου, τους λόγους της ελληνικής κακοδαιμονίας.Πιστεύω ότι δύο χρόνια μετά, σε μεγάλο βαθμό τους κατάλαβα η έτσι νομίζω.

Σε ότι αφορά τους αναγνώστες του ιστολογίου, νομίζω ότι τους μπέρδεψα , διότι στα πλαίσια αυτής της αναζήτησης των αιτιών της ελληνικής κακοδαιμονίας, είχα και εγώ μπερδευτεί πολλές φορές μέχρι να βρώ τους πραγματικούς λόγους.Παράλληλα όμως μ΄αυτό το μπέρδεμα που προκάλεσα χωρίς να το θέλω, πιστεύω ότι πρόβλεψα αν και δεν ήταν το ζητούμενο γιά μένα, την σημερινή ελληνική κρίση.Σε πολλές αναρτήσεις μου, είχα αναφερθεί στο γεγονός(γιά μένα ) ότι αυτή η χώρα ήταν κατεστραμμένη οικονομικά,στην πεποιήθηση μου ότι αυτή η οικονομική κακοδαιμονία θα οδηγούσε σε πολύ σοβαρά προβλήματα το ευρώ, και περιέγραψα πολλές φορές την φούσκα του ελληνικού δημόσιου χρέους και τις συνέπειες αυτής της φούσκας γιά την νέα γενιά όταν αυτή σκάσει.
Σήμερα αυτή η φούσκα έσκασε, και δεν νοιώθω δικαιωμένος.Νοιώθω θλιμμένος διότι δεν μπόρεσα να αφυπνίσω έγκαιρα τους έλληνες γιά την καταιγίδα που ξέσπασε.Η πρόβλεψη μου δεν είχε τελικά καμμιά ιδιαίτερη σημασία στην πράξη.

Ανώνυμος είπε...

Αν αφήσουμε τώρα τους αναγνώστες, και πιάσω τον εαυτό μου, πιστεύω ότι η ανάγνωση των κειμένων του Π. Κονδύλη ήταν αυτή που μου επέτρεψε σταδιακά, να προβλέψω έστω αυτά τα λίγα που πρόβλεψα.

Γιά τον λόγο αυτό, θέλω να σε παρακαλέσω, αντί να προβάλλεις το ιστολόγιο μου, να προβάλλεις όσο μπορείς από το ιστολόγιο σου,αν συμφωνείς βέβαια και εσύ, τα κείμενα του Π. Κονδύλη.Αυτά τα κείμενα, αν κατανοηθούν, θα αλλάξουν σταδιακά την άποψη των ελλήνων γιά τα αίτια των προβλημάτων τους και γιά τις λύσεις που πρέπει να δρομολογηθούν.
Τα κείμενα μου, είναι αντίγραφα.Εχει σημασία να προβληθούν τα πρωτότυπα, δηλαδή τα κείμενα του Κονδύλη.

Αυτή την περίοδο, νοιώθω πολύ θλιμμένος από το χάλι της χώρας διεθνώς.Νοιώθω εδώ και καιρό, εξοργισμένος γιά το μέλλον που έχουν σχεδιάσει οι ηγέτες μας γιά τα παιδιά από 15 έως 30-35 ετών.Νοιώθω θλιμμένος και εξοργισμένος επίσης από το γεγονός ότι δεν μπορώ να κάνω τίποτα δυστυχώς γιά να αντιστρέψω τα πράγματα.Ολη αυτή η ψυχολογική κατάσταση που βιώνω δεν μου δημιουργεί διάθεση γιά να γράψω.

Αυτό όμως που περισσότερο μ΄εξοργίζει, είναι απόψεις όπως αυτή που ακολουθεί
http://vlemma.wordpress.com/2010/03/09/thysia-genias/
Ιδιαίτερα μ΄εξοργίζει η φράση " η σαστισμάρα και η ηττοπάθεια που επικρατούν αυτή τη στιγμή, μπορεί να οδηγήσουν στη θυσία μιας γενιάς."
Η θυσία δηλαδή μιάς γενιάς δεν θεωρείται ακόμα και τώρα, δεδομένη!Επιπλέον γιά την θυσία αυτή, οι υπεύθυνοι είναι "η σαστισμάρα και η ηττοπάθεια που επικρατούν.", και όχι οι πολιτικές ηγεσίες της χώρας που κατασπατάλησαν το δημόσιο χρήμα επί 30 χρόνια.
Αυτές οι απόψεις, μ΄εξοργίζουν διότι δεν βοηθάνε στην κατανόηση του ελληνικού προβλήματος

ο μαθητευόμενος στοχαστής

Related Posts with Thumbnails