11/1/10

ΤΟ ΔΡΑΜΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ -11/1/2010

Το δράμα των ελληνικών δημοσιονομικών συνεχίζει να είναι πρώτο θέμα στην Ευρώπη.Είναι νομίζω η πρώτη φορά που μιά χώρα βρίσκεται με αρνητικό τρόπο γιά τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα , στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των ευρωπαικών χωρών.Είναι ως χώρα, το παράδειγμα πρός αποφυγή.
Το δημοσίευμα που ακολουθεί, τα λέει όλα.

http://www.dw-world.de/dw/article/0,,5106039,00.html

 Το δράμα των ελληνικών δημοσιοοικονομικών απασχολεί πλέον σοβαρά την Ευρώπη, όχι γιά τις συνέπειες που θα έχει αυτό το δράμα γιά τους Ελληνες.Στο κάτω -κάτω, όπως στρώνει κανείς, έτσι και θα κοιμηθεί.
Η άθλια κατάσταση των ελληνικών δημοσιοοικονομικών έδειξε στην Ευρώπη, ότι τέτοια ανευθυνότητα κυβερνώντων  χώρας, δεν προβλέφθηκε κατά τον σχεδιασμό της ευρωζώνης.Και  σήμερα πλέον απειλείται ολόκληρη η ευρωζώνη από τα άθλια δημοσιοοικονομικά της χώρας μας.

Στο ιστολόγιο αυτό είχα αναφερθεί στο παρελθόν στον κίνδυνο κατάρρευσης της ευρωζώνης από υπερχρεωμένες χώρες όπως η Ελλάδα και η Ιταλία.Πρέπει όμως να πώ, ότι δεν πίστευα ότι μιά τόσο μικρή οικονομία θα μπορούσε να είναι η αρχή της κατάρρευσης της ευρωζώνης.Πίστευα, ότι αυτός ο κίνδυνος θα ήταν ορατός αν κατέρρεε οικονομικά η Ιταλία.

Μπροστά σ΄αυτή την κατάσταση, έχουμε μιά κυβέρνηση που δεν τολμά να πάρει καμμιά απόφαση εδώ και 3 μήνες.Οπως και η προηγούμενη άλλωστε κυβέρνηση.Η Ελλάδα, είναι η χώρα της ακινησίας.
Ηρθε όμως η ώρα της αλήθειας.

Μόλις οι κυβερνώντες συλλάβουν το μέγεθος του προβλήματος, και θα το συλλάβουν μόλις δεν θα μπορούν να πληρώσουν μισθούς, συντάξεις και επιδόματα ανεργίας, θα πρέπει να πάρουν μέτρα διότι κι΄αυτοί φοβούνται τις λεμονόκουπες.Θα αρχίσουν με την συνηθισμένη συνταγή, δηλαδή την αύξηση των φόρων.Μετά από μερικούς μήνες θα κατανοήσουν ότι οδηγούνται σε οικονομική ασφυξία ακόμα και αυτοί πού μέχρι τώρα μπορούσαν να πληρώσουν φόρους, με συνέπεια την ακόμα μεγαλύτερη κατάρρευση των εσόδων του κράτους.Τότε, θα αρχίσει η αρχή της λύσης που δεν θα είναι άλλη από την μείωση των σπαταλών του δημοσίου.Θα έχει εξευτελιστεί η χώρα διεθνώς, θα έχει κινδυνεύσει ολόκληρη η ευρωζώνη, γιά να  αρχίσουν να κάνουν αυτό που τους έλεγε ο Μάνος εδώ και χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails